Google komt met YouTube-dienst voor bedrijven

Google voegt een YouTube-achtige applicatie toe aan zijn suite met zakelijke software. Google wil dat het delen van videofilmpjes op de werkplek net zo makkelijk is als het versturen van e-mailberichten.Google Video for Business isontworpen om gebruikt te worden door een afgesloten groep gebruikers binnen het webdomein van een organisatie. Videocontent zoals toespraken van de directie, productrainingen en salesbijeenkomsten zijn afgeschermd zodat niemand van buiten het bedrijf er bij kan.


"Wat YouTube deed voor consumenten gaat Google Video doen voor het bedrijfsleven," aldus Matthew Glotzbach, directeur productmanagement bij Google.

In tegenstelling tot de huidige videoconferencing-software is er voor Google Video for Business geen aparte hard- of software nodig. Een werknemer hoeft alleen het webadres van een online filmpje door te sturen aan een collega omdat de videofilmpjes al allemaal op de servers van Google staan.

Er is bij Google Video for Business geen limiet van 10-minuten zoals op YouTube. Filmpjes kunnen meer dan een uur duren. Google heeft een systeem ontwikkeld waardoor werknemers gemakkelijk bepaalde stukken in een videofilmpje kunnen overslaan en snel naar die gedeeltes kunnen komen die voor hen interessant zijn.

Vanaf 8 september kunnen educatieve gebruikers van Google Apps de nieuwe videodienst een half jaar uitproberen. Na de testperiode kost de applicatie onderwijsinstellingen $10 per gebruiker per jaar.

Google heeft zijn best gedaan om te voorkomen dat videofilmpjes uitlekken, maar net als bij e-mail en instant-messaging is de werknemer de zwakke schakel. In principe kan niemand buiten het webdomein van de organisatie toegang krijgen tot de videofilmpjes. Systeembeheerders kunnen individuele gebruikers de mogelijkheid geven om filmpjes te downloaden. Google Video biedt iedere Google Apps Premier-gebruiker 3GB aan online opslagruimte.

De filmpjes kunnen afhankelijk van de bandbreedte in een normale resolutie bekeken worden of in HD. Het is ook mogelijk de filmpjes in een resolutie te bekijken die is geoptimaliseerd voor Apple's iPhone.

Google video for Business zit in Google's Apps Premier Edition. De suite kost $50 per gebruiker per jaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000