Capcom bevestigt 'lopen en schieten' in Resident Evil 6

© PXimport

Capcom bevestigt 'lopen en schieten' in Resident Evil 6

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 15 februari 2012 - 09:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Elmar Rekers

Capcom kondigt woensdag aan dat het in Resident Evil 6 mogelijk zal zijn om gelijktijdig te lopen en te schieten. Hiermee gaat voor veel Resident Evil-fans na lange tijd een wens in vervulling.

Volgens de uitgever en ontwikkelaar zullen de vijanden in Resident Evil 6 zich anders gedragen dan gamers van de horrorserie gewend zijn. "De zombies zullen rennen, springen en wapens gebruiken", verklaart Capcom.

Om de speler met deze agressieve vijanden af te laten rekenen is er gekozen voor een compleet nieuw besturingsschema. Zo zal het dus mogelijk zijn om te lopen en te schieten, maar kunnen gamers ook over de grond glijden, wegduiken en lijkt er een nieuw coversysteem te zijn ontwikkeld.

Naast deze informatie over de gameplay komt Capcom woensdag ook met enkele details omtrent het verhaal van

. Zo zal het spel zich in het jaar 2013 afspelen en ontvouwt een groot deel zich in de fictieve Chinese stad Langshiang.

Chris en Leon

Naast oude bekenden Chris Redfield en Leon Kennedy zal ook een derde hoofdpersonage zijn opwachting maken. Hoewel deze woensdag nog niet bij naam genoemd wordt, zegt Capcom wel het volgende: "Hij zit momenteel verwikkeld in een bloedig gevecht in Oost-Europa, en denkt enkel aan het geld dat hij met deze gevaarlijke opdrachten kan verdienen."

Resident Evil 6 staat gepland voor een wereldwijde lancering op 20 november 2012. De game komt beschikbaar voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Een pc-versie wordt op een later moment uitgegeven.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000