ID.nl logo
Waar voor je geld: 5 videodeurbellen met een accu voor max 140 euro
© Monkey Business Images
Zekerheid & gemak

Waar voor je geld: 5 videodeurbellen met een accu voor max 140 euro

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een betaalbare videodeurbel die je eenvoudig bij de voordeur kunt monteren? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken videodeurbellen bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 140 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Google Nest Doorbell (batterij)

Zie je op tegen de montage van een videodeurbel? Bij deze uitvoering van de Google Nest Doorbell is dat nergens voor nodig. Dit apparaat werkt namelijk op batterijvoeding, zodat je hem niet per se op de bestaande deurbelbedrading hoeft aan te sluiten. Geef de Nest Doorbell een geschikte plek bij de voordeur en koppel hem vervolgens aan wifi. Zodra er iemand aanbelt, ontvang je een pushbericht op je smartphone. Je voert vervolgens vanuit de app op afstand een gesprek. Handig, want zo zeg je bijvoorbeeld tegen bezoekers dat je over vijf minuten thuis bent. Of je vraagt aan een bezorger om een pakket ergens in de tuin te verstoppen.

Deze videodeurbel neemt op in een resolutie van 960 × 1280 pixels. Nuttig om te weten is dat je de Nest Doorbell ook als volwaardige beveiligingscamera kunt inzetten. Na bewegingsdetectie maakt het apparaat desgewenst automatisch een opname. Verder ontvang je optioneel ook slimme meldingen, want deze videowaakhond herkent automatisch personen, voertuigen, dieren en pakketten. Met een Nest Aware-abonnement bewaar je opnames van gebeurtenissen in de cloud. Volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl is dit product momenteel goedkoper dan ooit. Lees hier enkele ervaringen van andere gebruikers.

Ring Battery Doorbell Plus

Met een gemiddelde beoordeling van een 8,3 onder zo’n twintig Kieskeurig.nl-bezoekers geldt de Ring Battery Doorbell Plus als hoogvlieger. Daarnaast was deze videodeurbel op de genoemde vergelijkingssite niet eerder zo goedkoop. Zoals de productnaam al prijsgeeft, werkt dit apparaat op accuvoeding. Hierdoor is de montage relatief eenvoudig. Een pluspunt is de hoge resolutie van 1536 × 1536 pixels. Bezoekers verschijnen van top tot teen in beeld! De weerbestendige behuizing bevat een microfoon en speaker. Zodra je in de Ring-app op de microfoon tikt, kun je met een bezoeker praten.

Hoe vaker de Battery Doorbell Plus opneemt, hoe sneller de accu leegraakt. Gelukkig haal je de inwendige batterij relatief eenvoudig los. Laad hem vervolgens op met de bijgesloten usb-kabel. Als er iemand aanbelt, start de videodeurbel automatisch een opname. Daarnaast laat je deze digitale waakhond eventueel ook na bewegingsdetectie filmen. Als je opnames van gebeurtenissen in de cloud wilt opslaan, heb je hiervoor een Ring Protect-abonnement nodig. Bekijk je alleen livebeelden, dan hoef je geen abonnement af te sluiten. Lees voor meer informatie deze review op ID.nl.

Eufy Video Doorbell S220

Bij videodeurbellen van Google Nest en Ring heb je voor de opslag van beelden een cloudabonnement nodig. Wil je geen extra kosten, dan is de Eufy Video Doorbell S220 een interessante kandidaat. Naast een videodeurbel zit er ook een basisstation in de productdoos. Wanneer je dit apparaat met een router of switch verbindt, creëert het een eigen draadloos netwerk. Vervolgens kun je de slimme deurbel en eventueel overige Eufy-beveiligingscamera’s met dit netwerk verbinden. Het basisstation heeft 16 GB interne opslag, waardoor je opnames lokaal kunt bewaren. Dat gebeurt via een versleutelde verbinding.

Onder de motorkap is een Sony-lens verantwoordelijk voor de videoprestaties. Dat zit met een respectabele resolutie van 2560 × 1920 pixels wel goed. De montage is zo gepiept, want de Video Doorbell S220 heeft een oplaadbare batterij. Volgens de fabrikant gaat die bij normaal gebruik op één keer laden zo’n zes maanden mee. Dit Eufy-product herkent op eigen houtje personen, zodat je alleen relevante meldingen op je smartphone ontvangt. Een nuttige optie is dat je in de Eufy Security-app bewakingsgebieden kunt opgeven. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld geen notificaties wanneer er iemand op de openbare weg of in de tuin van de buren loopt.

Lees meer over de regels rond camerabeveiliging

TP-Link Tapo D230S1

De TP-Link Tapo D230S1 is goedkoop en biedt ook nog eens veel mogelijkheden. Het pakket bestaat uit een videodeurbel en een hub. Laatstgenoemd apparaatje verbind je met een router of switch, waarna het een eigen draadloos 2,4GHz-signaal uitzendt. Prik hierin een microSD-kaart van maximaal 512 GB en sla opnames lokaal op. Als alternatief kun je ook een Tap Care-cloudabonnement afnemen. Zodra er iemand aanbelt, laat de hub een luide beltoon horen.

Ondanks de lage aanschafprijs ondersteunt de Tapo D230S1 een respectabele videoresolutie van 2560 × 1920 pixels. Je kunt dan ook makkelijk mensen herkennen. Daarnaast is de diagonale kijkhoek van 160 graden gunstig, want zo kan de camera een groot gebied bewaken. Dankzij de geïntegreerde ledlamp houd je de boel ook ’s nachts in de gaten. Het product kan overweg met tweewegaudio. Maak vanuit de TP-Link Tapo-app dus gerust op afstand een praatje. De Tapo D230S1 detecteert bewegingen, pakketten, personen, huisdieren én voertuigen. Bepaal in de app van welke zaken je graag een melding ontvangt. De ingebouwde accu van 6700 mAh gaat op één keer laden gemiddeld zes maanden mee. Lees voor meer informatie deze review op ID.nl.

Eufy Video Doorbell Slim C210

Ten opzichte van de eerder besproken videodeurbel van Eufy zijn er twee belangrijke verschillen. Allereerst verbind je de betaalbare Video Doorbell Slim C210 rechtstreeks met het draadloze thuisnetwerk. Er is namelijk geen basisstation inbegrepen. Zorg dus voor voldoende wifi-dekking bij de voordeur. Een tweede verschil is de iets lagere resolutie van 1600 × 1200 pixels. Overigens is dat nog altijd scherp genoeg om personen te identificeren.

Eufy levert een digitale deurbelgong mee. Die prik je binnenshuis ergens in een stopcontact. Na het aanbellen ontvang je ook een pushbericht op je smartphone. De gong heeft trouwens nog een andere functie, want je kunt hierin een eigen microSD-kaart kwijt. Hierop bewaar je video-opnames. In de Video Doorbell Slim C210 zit een oplaadbare accu met een opgegeven capaciteit van ongeveer 120 dagen. Meer weten? Lees dan deze review op ID.nl.

▼ Volgende artikel
Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files
© PixieMe - stock.adobe.com
Huis

Zo gebruik je Google Maps voor live inzicht in files

Wie regelmatig reist of naar zijn werk pendelt, vertrouwt waarschijnlijk op Google Maps. Niet voor niets hebben veel mensen het navigatiesysteem van hun auto verruild voor deze gratis app. De app beschikt over een set tools om je trip vlot te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig de verkeersdrukte volgen.

In dit korte artikel laten we zien hoe je de verkeerslaag in Google Maps gebruikt:

  • Stel je route in en schakel de verkeerslaag in via het lagenmenu
  • Bekijk de actuele verkeersdrukte aan de hand van kleuren op de kaart
  • Ontvang meldingen over verkeersdrukte bij opgeslagen locaties

Ook interessant om te lezen: Dit zijn de 4 beste alternatieven voor Google Maps

De laag Verkeer

Open Google Maps op je smartphone en geef het vertrekpunt en de bestemming in. Daarna tik je onderaan op Route. Boven de kaart kies je de manier hoe je je verplaatst: auto, tram, metro, te voet of per fiets. Onderaan de kaart lees je alvast de afstand en de reistijd. Tik daarna op het pictogram Lagen in de rechterbovenhoek van het scherm. In de groep Kaartgegevens selecteer je Verkeer. Hierdoor wordt de verkeerslaag over de Google Maps-kaart gelegd. Verlaat het gedeelte Lagen door op het kruisje in de rechterbovenhoek te tikken.

Op de kaart worden de wegen ingekleurd op basis van de actuele verkeersdichtheid. Groen betekent dat je op een normaal tempo kunt rijden. Oranje staat voor langzaam rijdend verkeer en rood betekent dat het verkeer stilstaat. Niet tevreden met de route die Google Maps heeft geselecteerd? Bekijk dan alle alternatieve routes die als grijze lijnen op het scherm worden weergegeven. Tik op een van de opties om een ​​alternatieve route te selecteren.

De verkeersdrukte wordt met kleuren weergegeven.

Google Maps in de auto gebruiken?

Dan is een telefoonhouder een must

Live verkeer

Op de computer open je de webbrowser en surf je naar Google Maps. Weer zoek je de bestemming, zodat Maps de route tevoorschijn kan halen. Daarna beweeg je de muisaanwijzer over het pictogram Lagen linksonder. Klik op de laag met het label Verkeer. Opnieuw zal Google de wegen inkleuren volgens verkeersdrukte. Je kunt de weergave Live verkeer in- en uitschakelen door op de schakelaar in het onderste deel van het scherm te klikken.

Op de computer kun je de weergave Live verkeer in- en uitschakelen.

Meldingen ontvangen

Het is mogelijk om van Google Maps meldingen te ontvangen wanneer er drukte ontstaat in de buurt van een locatie die je in Maps hebt opgeslagen. Hiervoor tik je rechtsboven op het pictogram van je Google-account. Daarna kies je Instellingen en dan Meldingen. Op de iPhone controleer je of het schuifje bij Plaatsen en evenementen aanstaat. Op een Android-apparaat tik je bij Navigeren / Verkeer bij nabije evenementen op Aan of Alleen in de app.

Wil je verkeersupdates ontvangen over plaatsen die je hebt opgeslagen?

Watch on YouTube
▼ Volgende artikel
Een op drie gemeenten staat opladen elektrische auto over stoep toe
© alpegor - stock.adobe.com
Mobiliteit

Een op drie gemeenten staat opladen elektrische auto over stoep toe

In Nederland is elektrisch rijden het voordeligst als je je auto thuis kunt opladen met eigen stroom, bijvoorbeeld van zonnepanelen. Maar dan moet je wel een eigen oprit hebben of van de gemeente toestemming krijgen om een laadkabel over de stoep te leggen. Uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan blijkt dat slechts een op de drie gemeenten dit toestaat.

Je auto voor de deur opladen met je eigen stekker kan op verschillende manieren: met een kabelmat, speciale kabelgoottegels of een laadarm die over de stoep hangt. De laatstgenoemde optie wordt alleen toegestaan in Haarlem en Zuidplas. Kabelgoottegels, waarbij de laadkabel verzonken ligt in de stoep, zijn het populairst - een kwart van de gemeenten experimenteert hiermee of heeft dit in het verleden gedaan. Het gebruik van een kabelmat is de meest toegankelijke oplossing, wat in 27 gemeenten (8 procent) is toegestaan.

Bron: Zonneplan

Vooral in de Randstad, Zeeland en Noord-Brabant zijn gemeenten flexibeler wat betreft het opladen over de stoep. In Drenthe, Groningen en Limburg is dit vrijwel nergens toegestaan, al hebben woningen daar vaker een eigen oprit.

Momenteel beschikt één op de twaalf Nederlandse huishoudens (8 procent) over een eigen laadpaal. Dit percentage is het hoogst in de gemeente Laren, waar bijna een derde van de huizen een laadvoorziening heeft. Ook in Rozendaal, Blaricum, Bloemendaal, Bergen en Oostzaan ligt dit percentage boven de 20 procent. Financiële middelen lijken een grotere rol te spelen bij het aanschaffen van een elektrische auto dan de fysieke ruimte voor een laadpaal.

"Het voordeel van thuis kunnen opladen ten opzichte van de openbare laadpaal is aanzienlijk," licht Zonneplan toe. Bij een gemiddeld jaarkilometrage van 18.200 kilometer en een verbruik van 187 Wattuur per kilometer betaal je aan een openbare laadpaal ongeveer 1530 euro per jaar, uitgaande van een gemiddeld tarief van 45 cent per kWh.

Thuisladen is merkbaar voordeliger. Met een vast of variabel contract komt het gemiddelde tarief momenteel op 28 cent per kWh, wat neerkomt op 952 euro per jaar. EV-rijders met een dynamisch contract betaalden bij Zonneplan de afgelopen twaalf maanden gemiddeld 22 cent per kWh, wat resulteert in een jaarlijkse kostenpost van 748 euro. Bovendien hebben veel thuisladende elektrische rijders zonnepanelen, waardoor ze een groot deel van het jaar gratis kunnen laden.

Kosten

De mogelijkheden voor het opladen van een elektrische auto via de stoep zijn afhankelijk van het beleid van de gemeente waarin je woont. De kosten voor thuisladen variëren tussen de 748 en 952 euro per jaar, afhankelijk van je energiecontract, terwijl opladen aan een openbare laadpaal gemiddeld 1530 euro per jaar kost.

Vraag een offerte aan voor thuisbatterij: