Waar voor je geld: 5 videodeurbellen met een accu voor max 140 euro

© Monkey Business Images

Waar voor je geld: 5 videodeurbellen met een accu voor max 140 euro

Geplaatst: 28 mei 2024 - 12:02

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een betaalbare videodeurbel die je eenvoudig bij de voordeur kunt monteren? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Disclaimer: op het moment van schrijven zijn de besproken videodeurbellen bij de goedkoopste webwinkels niet duurder dan 140 euro. De prijzen kunnen schommelen.

Google Nest Doorbell (batterij)

Zie je op tegen de montage van een videodeurbel? Bij deze uitvoering van de Google Nest Doorbell is dat nergens voor nodig. Dit apparaat werkt namelijk op batterijvoeding, zodat je hem niet per se op de bestaande deurbelbedrading hoeft aan te sluiten. Geef de Nest Doorbell een geschikte plek bij de voordeur en koppel hem vervolgens aan wifi. Zodra er iemand aanbelt, ontvang je een pushbericht op je smartphone. Je voert vervolgens vanuit de app op afstand een gesprek. Handig, want zo zeg je bijvoorbeeld tegen bezoekers dat je over vijf minuten thuis bent. Of je vraagt aan een bezorger om een pakket ergens in de tuin te verstoppen.

Deze videodeurbel neemt op in een resolutie van 960 × 1280 pixels. Nuttig om te weten is dat je de Nest Doorbell ook als volwaardige beveiligingscamera kunt inzetten. Na bewegingsdetectie maakt het apparaat desgewenst automatisch een opname. Verder ontvang je optioneel ook slimme meldingen, want deze videowaakhond herkent automatisch personen, voertuigen, dieren en pakketten. Met een Nest Aware-abonnement bewaar je opnames van gebeurtenissen in de cloud. Volgens de prijshistorie van Kieskeurig.nl is dit product momenteel goedkoper dan ooit. Lees hier enkele ervaringen van andere gebruikers.

0

Powered by

logo

Ring Battery Doorbell Plus

Met een gemiddelde beoordeling van een 8,3 onder zo’n twintig Kieskeurig.nl-bezoekers geldt de Ring Battery Doorbell Plus als hoogvlieger. Daarnaast was deze videodeurbel op de genoemde vergelijkingssite niet eerder zo goedkoop. Zoals de productnaam al prijsgeeft, werkt dit apparaat op accuvoeding. Hierdoor is de montage relatief eenvoudig. Een pluspunt is de hoge resolutie van 1536 × 1536 pixels. Bezoekers verschijnen van top tot teen in beeld! De weerbestendige behuizing bevat een microfoon en speaker. Zodra je in de Ring-app op de microfoon tikt, kun je met een bezoeker praten.

Hoe vaker de Battery Doorbell Plus opneemt, hoe sneller de accu leegraakt. Gelukkig haal je de inwendige batterij relatief eenvoudig los. Laad hem vervolgens op met de bijgesloten usb-kabel. Als er iemand aanbelt, start de videodeurbel automatisch een opname. Daarnaast laat je deze digitale waakhond eventueel ook na bewegingsdetectie filmen. Als je opnames van gebeurtenissen in de cloud wilt opslaan, heb je hiervoor een Ring Protect-abonnement nodig. Bekijk je alleen livebeelden, dan hoef je geen abonnement af te sluiten. Lees voor meer informatie deze review op ID.nl.

0

Powered by

logo

Eufy Video Doorbell S220

Bij videodeurbellen van Google Nest en Ring heb je voor de opslag van beelden een cloudabonnement nodig. Wil je geen extra kosten, dan is de Eufy Video Doorbell S220 een interessante kandidaat. Naast een videodeurbel zit er ook een basisstation in de productdoos. Wanneer je dit apparaat met een router of switch verbindt, creëert het een eigen draadloos netwerk. Vervolgens kun je de slimme deurbel en eventueel overige Eufy-beveiligingscamera’s met dit netwerk verbinden. Het basisstation heeft 16 GB interne opslag, waardoor je opnames lokaal kunt bewaren. Dat gebeurt via een versleutelde verbinding.

Onder de motorkap is een Sony-lens verantwoordelijk voor de videoprestaties. Dat zit met een respectabele resolutie van 2560 × 1920 pixels wel goed. De montage is zo gepiept, want de Video Doorbell S220 heeft een oplaadbare batterij. Volgens de fabrikant gaat die bij normaal gebruik op één keer laden zo’n zes maanden mee. Dit Eufy-product herkent op eigen houtje personen, zodat je alleen relevante meldingen op je smartphone ontvangt. Een nuttige optie is dat je in de Eufy Security-app bewakingsgebieden kunt opgeven. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld geen notificaties wanneer er iemand op de openbare weg of in de tuin van de buren loopt.

0

Powered by

logo

Lees meer over de regels rond camerabeveiliging

TP-Link Tapo D230S1

De TP-Link Tapo D230S1 is goedkoop en biedt ook nog eens veel mogelijkheden. Het pakket bestaat uit een videodeurbel en een hub. Laatstgenoemd apparaatje verbind je met een router of switch, waarna het een eigen draadloos 2,4GHz-signaal uitzendt. Prik hierin een microSD-kaart van maximaal 512 GB en sla opnames lokaal op. Als alternatief kun je ook een Tap Care-cloudabonnement afnemen. Zodra er iemand aanbelt, laat de hub een luide beltoon horen.

Ondanks de lage aanschafprijs ondersteunt de Tapo D230S1 een respectabele videoresolutie van 2560 × 1920 pixels. Je kunt dan ook makkelijk mensen herkennen. Daarnaast is de diagonale kijkhoek van 160 graden gunstig, want zo kan de camera een groot gebied bewaken. Dankzij de geïntegreerde ledlamp houd je de boel ook ’s nachts in de gaten. Het product kan overweg met tweewegaudio. Maak vanuit de TP-Link Tapo-app dus gerust op afstand een praatje. De Tapo D230S1 detecteert bewegingen, pakketten, personen, huisdieren én voertuigen. Bepaal in de app van welke zaken je graag een melding ontvangt. De ingebouwde accu van 6700 mAh gaat op één keer laden gemiddeld zes maanden mee. Lees voor meer informatie deze review op ID.nl.

0

Powered by

logo

Eufy Video Doorbell Slim C210

Ten opzichte van de eerder besproken videodeurbel van Eufy zijn er twee belangrijke verschillen. Allereerst verbind je de betaalbare Video Doorbell Slim C210 rechtstreeks met het draadloze thuisnetwerk. Er is namelijk geen basisstation inbegrepen. Zorg dus voor voldoende wifi-dekking bij de voordeur. Een tweede verschil is de iets lagere resolutie van 1600 × 1200 pixels. Overigens is dat nog altijd scherp genoeg om personen te identificeren.

Eufy levert een digitale deurbelgong mee. Die prik je binnenshuis ergens in een stopcontact. Na het aanbellen ontvang je ook een pushbericht op je smartphone. De gong heeft trouwens nog een andere functie, want je kunt hierin een eigen microSD-kaart kwijt. Hierop bewaar je video-opnames. In de Video Doorbell Slim C210 zit een oplaadbare accu met een opgegeven capaciteit van ongeveer 120 dagen. Meer weten? Lees dan deze review op ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten