Zes gaming gadgets voor de feestdagen

© CIDimport

Zes gaming gadgets voor de feestdagen

Over ons

Geplaatst: 30 november 2018 - 06:48

Aangepast: 14 december 2022 - 09:23

Partnerredactie

De feestdagen zijn de drukste tijd van het jaar, maar tegelijkertijd ook vaak de tijd waarin je eventjes geen verplichtingen hebt. Het ideale moment om te gamen natuurlijk. En het mooie is, het feestdagenseizoen is uiteraard ook de tijd van de href="https://www.bol.com/nl/ra/algemeen/happy-new-gear/45948/index.html">cadeautjes</a>, dus als je niet genoeg budget hebt om zelf nieuwe gaming gadgets aan te schaffen, kun je ze altijd nog op je verlanglijstje zetten. Net op tijd voor het feestdagenseizoen heeft Logitech z’n gaming line-up klaar, en wij zetten de zes beste gadgets uit hun collectie voor je op een rij.

© PXimport

Een spelletje spelen klinkt heel triviaal, maar wat dat betreft is gaming allang geen spelletje meer. Of je nu fanatiek games speelt in je vrije tijd of een pro gamer bent die er geld mee verdient, zonder de juiste hardware zul je het afleggen tegen de mensen die daar wel in geïnvesteerd hebben, of je nu speelt op de pc of op een console. De hardware die we noemen in dit artikel zijn goede voorbeelden van producten waarmee je het verschil kunt maken tussen een totale overwinning of een kansloze nederlaag.

1. G933 ARTEMIS SPECTRUM & ARTEMIS SPECTRUM

Prijs: €139
Online gaming via de pc draait om precisie en snelheid. Dat betekent dat je ook razendsnel moet kunnen reageren. Daarvoor is niet alleen het besturingsapparaat van groot belang, maar ook de audio. Immers, als je niet kunt horen waar het gevaar lonkt, ren je mogelijk met open ogen de dood tegemoet. Dat is dan ook precies wat deze draadloze gaming headset voorkomt. Ten eerste is hij prachtig ontworpen, wat natuurlijk in principe ondergeschikt is, maar als je toch uren met een headset op je hoofd zit, kan hij maar beter mooi zijn. De headset biedt je heldere en nauwkeurige hoge tonen en een rijke, terwijl het 7.1-surroundsound ervoor zorgt dat je voortdurend weet wat er om je heen gebeurt en daar vervolgens op kunt inspelen. Een briljant detail is dat je de LED-verlichting op de headset naar wens kunt aanpassen, zodat deze helemaal past bij je stijl. Tot slot bevat deze headset programmeerbare toetsen, zodat je eenvoudig verschillende audioprofielen kunt activeren, zonder daarvoor software op je pc te openen.

© CIDimport

2. G703 LIGHTSPEED WIRELESS GAMING MOUSE

Prijs: €79,90
Kunnen horen hoe de kogels je om de oren vliegen helpt je natuurlijk snel reageren, maar daar heb je dan wel een besturingsapparaat voor nodig dat ook daadwerkelijk bliksemsnel reageert. In het heetst van de strijd kun je geen vertraging gebruiken. De Logitech 703 Lightspeed Wireless Gaming Mouse is voorzien van superieure technologie die zorgt voor een reactietijd van slechts 1 milliseconde, dit is dus zo’n acht keer sneller dan een standaardmuis. Daarnaast is deze muis ook nog eens heel precies, waardoor je niet alleen snel kunt schakelen maar ook nog eens heel precies kunt richten. Net als de Artemis Spectrum, Headset kun je de verlichting van deze muis volledig aanpassen, zodat hij past bij de rest van je gaming setup. De muis bevat zes programmeerbare knoppen, waarmee je handelingen sneller kunt verrichten. Natuurlijk kun je de strijd nog steeds verliezen, maar één ding is zeker: dat ligt niet aan je muis.

© CIDimport

3. G430 SURROUND SOUND GAMING HEADSET

Prijs: €49,95
Wil je een intensieve ervaring zoals met de Artemis Spectrum, maar heb je niet zozeer behoefte aan allerlei toeters en bellen zoals licht en programmeerbare toetsen, dan is de Surround Sound Gaming headset van Logitech perfect voor je. Ook deze headset biedt 7-kanaals geluid, zodat je middenin de actie staat, en precies kunt horen wat zich waar afspeelt. Dankzij de ruisonderdrukkende microfoon kun je uitstekend communiceren met je teamleden, om zo samen missies tot een goed einde te brengen. Extra fijn is dat de headset is voorzien van comfortabele oorkussens, zodat je ook langere tijd kunt gamen zonder dat je oorschelpen zeer gaan doen. Gutst het angstzweet langs je oren (probeer dat maar niet voor je te zien), geen zorgen. De kussens zijn voorzien van een verwijderebare hoes die je eenvoudig kunt wassen. De oorstukken zijn tot slot te draaien tot een hoek van 90 graden, waardoor deze headset eenvoudig te vervoeren is.

© CIDimport

4. G633 7.1 RGB GAMING HEADSET

Prijs: €112,99
Vind je de draadloze Artemis Spectrum geweldig, maar is het prijskaartje je toch net wat te gortig, dan kun je overwegen om deze variant met bedrading aan te schaffen. Dezelfde functies en mogelijkheden, maar dan wel aan een kabel, wat natuurlijk totaal geen probleem hoeft te zijn (het scheelt je immers ook opladen). Wat naast de superieure geluidskwaliteit fijn is aan deze headset (en dat geldt ook voor de draadloze versie) is dat je de LED-verlichting niet alleen kunt aanpassen, maar deze ook kan reageren op de actie in het spel. Met deze headset steel je écht de show (zelfs als niemand je kan zien).

© CIDimport

5. G413 MECHANICAL BACKLIT GAMING KEYBOARD

Prijs: €74.99
Je hebt natuurlijk niet alleen een muis nodig tijdens het gamen, een goed toetsenbord is net zo’n belangrijke vereiste. Het G413 Mechanical Backlit Gaming Keyboard van Logitech is verkrijgbaar in twee kleuren, carbon en zilver, en zoals de naam al doet vermoeden, valt op door de fraaie verlichting, die ervoor zorgt dat je ook tijdens de nachtelijke uren prima kunt zien waar je mee bezig bent. Dit toetsenbord draagt niet zomaar de naam ‘gaming-toetsenbord’ dat dankt het namelijk aan de Romer-G™-schakelaars onder de toetsen, die ervoor zorgen dat je toetsaanslagen 25 procent sneller worden geregistreerd in vergelijking met reguliere toetsenborden. Het toetsenbord is gemaakt van stevig aluminium en kan tegen een stootje, hetgeen handig is als je weer eens volledig ten onrechte bent neergehaald. Tot slot is dit toetsenbord voorzien van een USB-poort, zodat je eventueel een bedrade muis of headset kunt aansluiten, of je smartphone kunt opladen.

© CIDimport

6. G403 WIRED GAMING MOUSE

Prijs: €49.90
Deze G403 Wired Gaming Mouse lijkt in veel opzichten op de Lightspeed Gaming mouse, met als verschil dat er de muis bedraad is en dat deze niet beschikt over de Lightspeed-technologie. In de basis zijn de rest van de elementen echter hetzelfde. Ook deze muis is acht keer sneller dan een standaardmuis en heeft een geavanceerde richtsensor aan boord die je naar de overwinning zou leiden. Mocht de draad toch wat irritant worden, dan raden we je het 413 keyboard aan, omdat deze een handig gootje heeft om de draad te geleiden. Fijn aan deze serie is dat je de instellingen rechtstreeks op je muis kunt opslaan, zodat je de instellingen altijd bij je hebt, ook als je je muis aansluit op een andere pc. Tot slot kun je, overigens net als bij de draadloze versie, vijf gevoeligheidsinstellingen configureren en hiertussen schakelen: van pixel-precies richten (200 dpi) voor sluipschieten tot bliksemsnelle manoeuvres (tot 12.000 dpi) voor snelle draaibewegingen van 180 graden.

© CIDimport

Alle producten die we in dit artikel hebben genoemd, zijn op dit moment voor een feestelijke prijs verkrijgbaar bij MediaMarkt, Bol.com, Coolblue en Alternate

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000