Showdown: Ockel Sirius A versus Ockel Sirius B Black Cherry

© PXimport

Showdown: Ockel Sirius A versus Ockel Sirius B Black Cherry

Over ons

Geplaatst: 20 september 2016 - 06:22

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Partnerredactie

Twee minicomputers van Ockel, allebei handzaam en ideaal voor onderweg. Maar wat zijn nu de verschillen tussen de Ockel Sirius A en Ockel Sirius B Black Cherry?

© PXimport

Een ding hebben de Ockel Sirius A en Sirius B Black Cherry in ieder geval met elkaar gemeen: ze zijn handzaam genoeg om overal mee naar toe te nemen, zonder dat je je een breuk sjouwt.

De verschillen

De Sirius B Black Cherry weegt slechts 153 gram, de Ockel Sirius A is ietsje zwaarder vanwege het geïntegreerde 6 inch scherm, maar nog steeds erg makkelijk mee te nemen. In zowel de Sirius B Black Cherry en de Sirius A is een vlotte quadcore Intel-processor ingebouwd (de Atom x7-z8750 bij de Sirius A en de Atom x5-z8300 bij de B Black Cherry).

Beide minicomputertjes hebben 4 GB geheugen, standaard 64 GB interne opslag en bij beide Ockels kun je de opslag uitbreiden tot 128 GB door er een extra micro-sd-kaartje in te plaatsen. Het aansluiten van beide Ockels op een monitor is geen enkel probleem, want ze zijn allebei voorzien een HDMI-aansluiting, de Ockel Sirius A heeft daarnaast nog een extra DisplayPort-aansluiting. Ook usb-poorten ontbreken vanzelfsprekend niet, de Sirius A heeft ook nog een extra usb-c-aansluiting.

Specificaties Sirius B Black Cherry

Specificaties Ockel Sirius A

Processor: quadcore Intel Atom x7-z8750
Geheugen: 4 GB DDR3L-geheugen
Opslag: 64 GB
Netwerkaansluiting: Wifi 802.11ac / 100 Mbit/s LAN
Aansluitingen: 1x HDMI / 2x USB 3.0 / 1x USB-C / 1x stereo-jack / 1x DisplayPort / 1x micro-sd
Besturingssysteem: Windows 10 Home x64

Lees meer: Computer met geïntegreerd beeldscherm: handig!

TERUG NAAR OCKEL PAGINA

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000