Outlook: de onmisbare tool voor iedere thuiswerker

© PXimport

Outlook: de onmisbare tool voor iedere thuiswerker

Over ons

Geplaatst: 25 maart 2020 - 09:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Joris Peterse

Wanneer je vanwege het corona-virus noodgedwongen thuiswerkt, ben je wellicht meer dan voorheen aangewezen op e-mail voor contact met collega’s en klanten. Natuurlijk speelt Outlook voor alle mail een grote rol. Dankzij de basiscursus van de Tech Academy kun je nog meer uit Outlook halen.

Bij thuiswerken denk je snel aan programma’s als Slack en Zoom om contact te houden met collega’s. Outlook is zo ingeburgerd, dat je al snel over het hoofd ziet hoe veelzijdig het programma is. Los van de inhoud van je mailverkeer, kunnen goed opgemaakte mails professioneel overkomen. Daarom heeft Outlook uitgebreide mogelijkheden om een nette handtekening te maken, die onder iedere mail verschijnt of met sjablonen een professionele uitstraling te geven aan iedere mail die je typt. Het enige waar je zelf nog rekening mee moet houden is een foutloze e-mail en een passende toon. Hoewel de ingebouwde spellingscontrole in Outlook altijd paraat is om schrijffoutjes met een rood kringeltje aan te merken.

De online Basiscursus Outlook is tijdelijk gratis te volgen via de site van Tech Academy.

© CIDimport

Basiscursus Outlook

De Basiscursus Outlook die de Tech Academy biedt begint echter bij het begin: het configureren van je mailaccount. Handig om te weten is dat je meerdere mailaccounts kunt toevoegen aan Outlook. Gebruik je het mailprogramma naast je gewone baan ook voor werkzaamheden voor bijvoorbeeld een vereniging, dan heb je alles overzichtelijk in één programma. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen je persoonlijke mail binnen te laten komen in Outlook. Het programma zorgt ervoor dat de werelden netjes gescheiden blijven, zodat je niet opeens naar collega’s mailt vanaf je persoonlijke mailadres.

Ook andere broodnodige basics komen aan bod in de basiscursus. Denk aan het maken van back-ups van je e-mail met het programma MailStore Home, de weergave zo afstellen dat je comfortabel de binnengekomen mails leest of overzicht bewaren met het categoriseren van mailtjes. Dat laatste kan zelfs automatisch, met regels die je zelf opstelt. Bijvoorbeeld op basis van de afzender of inhoud van de e-mail.

Mocht je zelfs met uitgebreide categorisatie-regels moeite hebben met het overzicht van Outlook, dan kun je natuurlijk altijd nog teruggrijpen naar de zoekfunctie om specifieke contactpersonen of mailtjes uit je inbox op te duiken.

Agenda van Outlook

Outlook associeer je natuurlijk met e-mail, maar ook ingebouwde agenda is een onmisbaar onderdeel van het programma. Wellicht denk je de agenda wat minder nodig te hebben, omdat het aantal fysieke afspraken door het thuiswerken weg zijn gevallen. Toch is het een handige tool om een dagplanning te maken, afspraken niet uit het oog te verliezen en collega’s te laten weten wanneer je beschikbaar bent voor bijvoorbeeld een video-meeting.

Tech Academy

De Basiscursus Outlook leert je de broodnodige vaardigheden om professioneel en overzichtelijk met e-mail te werken. De cursus is geschikt voor verschillende Outlook-versies: Outlook 2016, Outlook 2019 en Outlook 365. Wanneer de cursus is doorlopen ontvang je een certificaat. De online cursus is tijdelijk gratis beschikbaar, je bespaart jezelf hiermee dus € 19,95.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000