Ockel Sirius A (Pro) - Volledige pc in je binnenzak

© PXimport

Ockel Sirius A (Pro) - Volledige pc in je binnenzak

Geplaatst: 18 april 2018 - 07:54

Aangepast: 14 december 2022 - 11:33

Partnerredactie

Het lijkt onwerkelijk, maar dankzij de introductie van de Ockel Sirius A (Pro) neem je een volwaardige pc mee in je binnenzak. En wat voor één! Het doordachte ontwerp en de krachtige hardware lenen zich bij uitstek voor mobiel gebruik. Ideaal voor wie onderweg productief wil zijn of naar een filmpje wil kijken!

© PXimport

Na een intensieve crowdfunding-campagne is de Sirius A (Pro) nu voor iedereen verkrijgbaar. Mobiele werkers weten de specifieke eigenschappen van dit handzame apparaatje zonder twijfel te waarderen.

© PXimport

Lichtgewicht machine

De Sirius A is in twee varianten te koop. De reguliere versie, welke draait op Windows 10 Home, heeft 4 GB ram en 64 GB flashgeheugen aan boord. Ga je voor de Pro-versie met Windows 10 Pro, dan verdubbelen de waarden van de genoemde specificaties. Voeg daar een full-hd-aanraakscherm aan toe en je beschikt feitelijk over alle ingrediënten om onderweg aan de slag te gaan. Een knappe prestatie is dat Ockel de componenten in een bescheiden behuizing heeft gegoten. De Sirius A (Pro) meet slechts 8,55 × 16 × 2,14 centimeter, dus hij past zo in je binnenzak. Het gewicht van 334 gram is bovendien ook niet al te zwaar. Niets staat je in de weg om deze machine overal mee naartoe te nemen!

Onderweg werken

Natuurlijk heb je onderweg lang niet altijd toegang tot een stopcontact. Geen probleem, want er is een accu met een capaciteit van 3500 mAh ingebouwd. In de praktijk betekent dat een gebruikersduur van zo’n vier uur. Maar ook andere eigenschappen maken de Sirius A (Pro) tot prima reisgezelschap. Zo helt het scherm iets voorover. Hierdoor leg je deze mobiele computer op een bureau of tafel(tje) neer en kun je onder een ideale hoek werken. Verder staan er twee snelle usb-poorten, een usb-c-connector en een kaartlezer paraat, zodat je onderweg zowel een externe opslagdrager als draadloze muis/toetsenbord kunt aansluiten. In tegenstelling tot tablets zijn er op het gebied van connectiviteit geen beperkingen. Dit maakt de Sirius A (Pro) tot een volwaardige pc waarop je desktopapplicaties kunt bedienen.

© PXimport

(extern) Scherm

De compacte afmetingen resulteren logischerwijs in een bescheiden aanraakscherm van zes inch. Gelukkig past Windows 10 zich met de tabletmodus moeiteloos aan op de kleinschalige gebruikersinterface. Aan de hand van duidelijke blokken in het menu tik je met gemak iedere applicatie aan, zodat je hiervoor niet per se een muis nodig hebt. Bovendien staat er op de juiste plekken altijd een schermtoetsenbord voor je klaar, dus ook werken in Microsoft Office behoort tot de mogelijkheden. Hoewel je met de tabletmodus de meeste computertaken onderweg kunt doen, is een groter scherm soms natuurlijk wel zo prettig wanneer je ergens op locatie bent. Gebruik de hdmi-, displayport- óf usb-c-poort aan de achterzijde en werk eventueel verder op een extern scherm. Uniek voor zo’n compacte mini-pc is de aanwezige gigabit-ethernetpoort. Je gebruikt dus zo nodig een snelle bekabelde internetverbinding. Daarmee doet de Sirius A (Pro) niet onder voor een traditionele desktop of laptop.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000