Ockel Sirius A (Pro) Portable kantoor voor mobiele werkers

© PXimport

Ockel Sirius A (Pro) Portable kantoor voor mobiele werkers

Geplaatst: 24 april 2018 - 08:16

Aangepast: 24 november 2022 - 13:06

Partnerredactie

Weinig mensen bivakkeren de volledige werkweek aan hetzelfde bureau, waardoor mobiliteit voor computers tegenwoordig een belangrijke factor is. De Ockel Sirius A (Pro) blinkt hierin uit. Neem deze draagbare pc overal mee naartoe en koppel de machine aan iedere monitor. Zelfs onderweg doorwerken behoort dankzij het geïntegreerde scherm tot de mogelijkheden!

Media has no description

© PXimport

Als zzp’er, bedrijfseigenaar of medewerker van een moderne onderneming werk je waarschijnlijk op wisselende locaties. Misschien wil je thuis bijvoorbeeld nog wat werkzaamheden doen of zit je regelmatig bij een klant. Desktops en de meeste laptops zijn niet erg handzaam, terwijl smartphones en tablets de functionaliteit van een traditionele computer missen. De innovatieve fabrikant Ockel bedacht hiervoor een oplossing. Met de Sirius A (Pro) heb je altijd en overal een volwaardige pc bij de hand, terwijl het formaat niet veel groter is dan dat van een smartphone. Ideaal voor diegenen die hun kantoor graag meenemen.

Windows-omgeving

Voor zakelijk gebruik is een Windows-omgeving wel zo prettig, zodat je gespecialiseerde software en Microsoft Office zonder beperkingen kunt draaien. De Sirius A (Pro) heeft Windows 10 (Pro) aan boord, waardoor dit mobiele werkstation moeiteloos taken uitvoert die je wellicht voorheen alleen met een laptop of desktop deed. De energiezuinige Intel Atom-processor biedt met een kloksnelheid van 1,6 GHz en vier rekenkernen voor de meeste toepassingen voldoende power. Zo nodig schakelt deze cpu zelfs een tandje bij tot een klokfrequentie van 2,56 GHz. Met 4 GB werkgeheugen en 64 GB flashopslag kunnen de meeste zakelijke gebruikers prima uit de voeten. Wens je betere specificaties, dan beschik je met de Pro-versie van de Sirius A over 8 GB ram en 128 GB flashopslag.

Meer schermruimte

Het geïntegreerde 6inch-scherm is een handige oplossing wanneer je in de trein bijvoorbeeld even een mailtje wilt tikken of een PowerPoint-presentatie wilt bijschaven. Fijn is dat het scherm iets voorover helt. Leg je de Sirius A (Pro) plat neer, dan ontstaat er een comfortabele hoek om op te werken. De ingebouwde accu heeft een capaciteit van 3500 mAh, dus je kunt er met gemak een paar uur mee vooruit. Uiteraard wil je bij aankomst op kantoor of in je woning graag op een gewone monitor doorwerken. Zeker voor lange sessies is een beetje schermruimte wel zo prettig. Door een extern scherm met de hdmi-, displayport- of usb-c-aansluiting te verbinden , gebruik je de mini-pc als traditionele desktop. Sluit via usb een draadloos toetsenbord en muis aan om het werkstation te complementeren. Als alternatief voor een draadloze internetverbinding prik je tot slot een netwerkkabel in de gigabit-ethernetpoort.

Media has no description

© PXimport

Meer weten?

Na een succesvolle crowdfunding-campagne is de Ockel Sirius A (Pro) binnenkort in Nederland verkrijgbaar. Wil je graag weten wat deze mini-pc naast een mobiel kantoor nog meer te bieden heeft? Computer!Totaal verkende kortgeleden alle mogelijkheden van dit apparaat en publiceerde zijn bevindingen onlangs in een review.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000