Logi Circle tegen ongeoorloofd snoepen

© PXimport

Logi Circle tegen ongeoorloofd snoepen

Geplaatst: 2 februari 2017 - 06:49

Aangepast: 14 december 2022 - 14:27

Partnerredactie

Om tijdens je afwezigheid thuis alles in de gaten te houden, is de Logi Circle ontwikkeld. Met deze onopvallende camera – die je overal in huis kunt plaatsen – kun je live meekijken met wat er allemaal gebeurt. Van Logitech mochten wij de Logi Circle weggeven aan een lezer, die de origineelste toepassing ervoor bedacht.

© PXimport

Voor Paul Wijnhoven uit Dordrecht stond het gebruiksdoel van de Logi Circle onmiddellijk vast. “Ik zou ‘m op de doos bonbons richten die hier op tafel staat. Dan kan ik niet alleen zien of mijn vrouw er af kan blijven, maar kan ik ook bewijzen dat ik het niet was, als de doos ineens leeg blijkt te zijn.” Paul was een van de bijna 400 lezers die een toepassing instuurden en unaniem vond de redactie zijn bijdrage het meest origineel. De Dordtenaar krijgt niet alleen een Logi Circle opgestuurd, ter waarde van € 199,–, hij krijgt ook nog zes maanden gratis online opslag voor de beelden van de camera. Check de video hieronder!

Draadloos

De Logi Circle is draadloos, waardoor je ‘m overal kunt neerzetten. En dankzij een slimme app kun je op afstand in de gaten houden wat hij waarneemt. Je krijgt een seintje bij verdachte bewegingen, maar je kunt ook een timelaps-video afspelen, zodat je aan het einde van de dag bijvoorbeeld kunt zien wie de snoeppot heeft leeggegeten, of de afwas niet heeft gedaan. De app is beschikbaar voor iOS en Android, en er is ook een speciale web-app die geschikt is voor je pc, laptop en andere mobiele apparaten.

© PXimport

Ook ‘s nachts

De Logi Circle kan dankzij de ingebouwde accu tot 12 uur lang filmen zonder dat hij hoeft te worden opgeladen. En ga je langer van huis? Dan levert Logitech er een speciale fraaie oplaadring bij. De camera hoef je dan alleen maar op de ring te bevestigen (dat kan overigens ook aan de muur of zelfs het plafond), waarna hij van stroom wordt voorzien. Op die manier kun je ‘m ook als complete en langdurige beveiliging inzetten, en kan de Logi Circle bijvoorbeeld ook dienen als security-systeem voor een winkel of bedrijfspand. Prettig daarbij ook is dat de camera zelfs in het donker kan zien wat er zich plaatsvindt; de nachtzichtfunctie kan tot 4,5 meter afstand de omgeving in de gaten houden.

© PXimport

Handige abonnementen

Ook prettig is dat je zelf niet hoeft te zorgen voor (lokale) opslag van alle video’s, want bij de Logi Circle hoort een (gratis) abonnement met opslag inbegrepen. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende abonnementsvormen. Bij het gratis Circle Free-abonnement kun je één enkele dag onbeperkt video’s naar je mobiele apparaat streamen en video’s downloaden. Wil je meer video’s opslaan, dan kies je voor een Basic-abonnement voor € 3,99 per maand per camera, waarbij je dan 14 dagen je video’s kunt streamen en opslaan. Wil je nog meer functionaliteit, dan is een Circle Safe Premium abonnement de beste keuze. Voor € 9,99 per maand per camera krijg je namelijk nog meer extra’s, zoals het handmatig instellen van de timelapses, het automatisch detecteren van mensen en het instellen van aparte bewegingszones, zodat je bepaalde delen van het videobeeld (raam, deur) extra kunt controleren. Verder krijg je bij het Safe Premium-abonnement ook extra filters voor activiteit en kun je meer waarschuwingen op je mobiele apparaat ontvangen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000