In je hele huis een optimale wifi-verbinding met Google Nest Wifi

© CIDimport

In je hele huis een optimale wifi-verbinding met Google Nest Wifi

Geplaatst: 8 mei 2020 - 12:06

Aangepast: 14 december 2022 - 09:22

Partnerredactie

Zelfs met de beste router op de markt zal er altijd een plek zijn in het huis waar je net geen goed wifi-bereik meer hebt. Die tijd is met de Google Nest Wifi voorbij, want met het mesh-systeem heb je altijd en overal goed bereik. Daarnaast maken de apparaatjes je huis ook nog eens veel slimmer!

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Google.

Een router is het centrale punt van al het internetverkeer in huis, maar vaak zit deze op een onhandige plek zoals de meterkast en is het wifi-signaal niet toereikend voor het hele huis. De Google Nest Wifi is een krachtige router die gecombineerd met de Nest Wifi Point je hele huis voorziet van een perfect bereik. De Nest Wifi functioneert hierbij net als een normale router als centrale hub, terwijl één of meer Nest Wifi Points het signaal verder verspreiden door je huis.

 

© PXimport

Wifi-punten

Naast het feit dat de apparaten van Nest Wifi er veel stijlvoller uit zien dan andere netwerk-producten, houden ze je huis ook nog eens kabelvrij. De Nest Wifi Points hebben namelijk alleen een stroomkabel nodig om te functioneren en door de goede dekking hebben de verschillende computers in huis ook geen LAN-kabel meer nodig.De router en de wifi-punten bieden beide ondersteuning voor WIFI 5 voor een netwerk dat zowel stabiel als snel is. Het is dus geen probleem om met meerdere apparaten tegelijkertijd naar 4K-video’s te kijken en je kunt maar liefst honderd apparaten koppelen per Nest Wifi-apparaat!

Mesh-systeem

Door het slimme mesh-systeem hoef je zelf nooit rekening te houden met het verliezen van de verbinding. Loop gerust door het huis tijdens een videogesprek zonder opnieuw met een netwerk te hoeven verbinden. Nest Wifi zorgt er voor dat jouw verbinding altijd optimaal is en koppelt je automatisch aan een nieuw punt als je van de begane grond naar de zolder loopt. Geen gedoe dus meer met powerline-adapters die vereisen dat je opnieuw verbinding maakt waardoor je toch even geen internet hebt.

Een optimaal wifi-netwerk? Schaf de Google Nest Wifi aan!

Bekijken

De Nest Wifi Points zorgen niet alleen voor een beter en sneller wifi-bereik, ze voegen ook extra functionaliteit toe. Elke Nest Wifi Point is voorzien van een speaker en microfoon met de Google Assistent. Deze digitale assistent werkt met duizenden verschillende apparaten van lampen tot stofzuigers die je nu met je stem kunt bedienen. Vraag dus aan de assistent om je lampen aan te zetten, of om alle afspraken op je agenda op te noemen. Dat niet alleen, de speakers in de punten kunnen ook gebruikt worden om muziek af te spelen. Zeg “Hey Google, speel Adele op Spotify” en haar prachtige stem klinkt door het hele huis. Als de kinderen boven te liggen slapen, zeg je eenvoudig “Hey Google, speel Adele in de woonkamer".

 

© PXimport

Configuratie Nest Wifi

Het configureren van het Nest Wifi-systeem gaat eenvoudig met de Google Home-app op je smartphone of tablet. Hierin kun je het wachtwoord veranderen, de gekoppelde apparaten beheren en nog veel meer. Geef in de app bijvoorbeeld aan welke apparaten van de kinderen zijn, zodat je met stemcommando’s het internetgebruik kunt beperken. Zeg “Hey Google, pauzeer wifi voor de kinderen” en de internetverbinding van alle apparaten van de kinderen wordt automatisch verbroken. Zijn andere gebruikers veel aan het downloaden terwijl je zelf net bezig bent met een belangrijk videogesprek? Geef je eigen apparaat dan meer bandbreedte zodat je verbinding te allen tijde snel genoeg is.

Beschik je al over een Google Wifi van de vorige generatie? Dan kun je die blijven gebruiken met de Nest Wifi. De nieuwe Google Nest Wifi sluit naadloos aan op de oudere modellen zodat je niet in één keer het hele systeem hoeft te vervangen.

De Nest Wifi is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt.

Maak je huis slimmer met Google Nest. Meer informatie? Klik hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000