Het beste geluid voor meneer Sluijs

© CIDimport

Het beste geluid voor meneer Sluijs

Geplaatst: 31 januari 2017 - 07:49

Aangepast: 14 december 2022 - 09:23

Partnerredactie

Wij vroegen de lezers naar hun ultieme muziekbeleving om zo een Denon HEOS-set ter waarde van 800 euro te winnen! Uit meer dan 1200 inzendingen kozen we de originele inzending van de dochters Sluijs.

Media has no description

© PXimport

De vader van Donna Sluijs is namelijk een grote muziekliefhebber, met een grote voorliefde voor de Zweedse rockband Europe. Hij zou wel vaker naar zijn favoriete band willen kijken en natuurlijk luisteren met een top geluidskwaliteit. Dat wist Donna ook en stuurde haar vaders wens in. “Voor zijn verjaardag geven we hem een dvd van een magistraal concert cadeau. De HEOS-set zou het voor hem helemaal compleet maken. Met drie dochters heeft mijn vader het soms best zwaar te verduren, maar de HEOS-set zou hem de broodnodige afleiding geven.” aldus Donna. Hiermee won zij de uitgebreide set. Wil je weten hoe het klinkt en hoe verrast haar vader was? Check dan hieronder de video!

Inspiratie

Natuurlijk kun je veel meer met de HEOS-apparatuur. Dat wisten ook de inzenders van de wedstrijd. In deze infographic zie je welke scenario’s nog meer werden ingestuurd. Helaas kon er maar één de winnaar zijn. Ben je geïnspireerd en wil je zelf aan de slag met het multiroomsysteem van Denon HEOS? Volg dan de simpele stappen in onze workshop hieronder.

Het beste geluid voor meneer Sluijs-15765727

© CIDimport

Muziek beleven in je hele huis

Dankzij het multiroomsysteem Denon HEOS heb je toegang tot zo’n beetje alle muziek in uitstekende kwaliteit. In slechts vier stappen krijg je iedere HEOS-speaker eenvoudig aan de praat. Kortom, leun lekker achterover en geniet in je volledige huis van jouw favoriete nummers.

1. Apparatuur aansluiten

Nadat je de HEOS-producten hebt uitgepakt, sluit je de boel simpel aan. Bij de HEOS 1/3/5/7 is dat een fluitje van een cent. Zet de speaker op de gewenste plek en doe de stekker in het stopcontact. De meegeleverde internetkabel koppel je eventueel aan het netwerk door het uiteinde in een router, switch of powerline-adapter te prikken. Ligt er geen bedraad netwerk in de buurt? Geen nood, want alle HEOS-producten ondersteunen het gebruik van wifi. De HEOS HomeCinema heeft iets meer aandacht nodig. Dit apparaat zet je met behulp van de meegeleverde voetjes voor de televisie neer of je hangt het audiosysteem middels de ingebouwde montagebeugels aan de muur. Je verbindt de HomeCinema vervolgens via een hdmi-kabel met de televisie.

Het beste geluid voor meneer Sluijs-15765732

© CIDimport

2. HEOS-apparaat toevoegen

Je bedient alle HEOS-apparaten vanuit een mobiele app op een iPhone, iPad of Android-toestel. Ook de configuratie regel je vanaf een smartphone of tablet. Open de Apple App Store of Google Play Store en installeer de applicatie HEOS. Nadat je de app voor de eerste keer hebt opgestart, kies je voor Nu installeren. Geef HEOS toegang tot de microfoon van je mobiele toestel. In de productdoos is een analoge audiokabel met pluggen van 3,5 millimeter bijgesloten. Stop het uiteinde in de AUX-IN-aansluiting van het HEOS-apparaat. Het andere uiteinde prik je in de hoofdtelefoonaansluiting van het mobiele toestel. Tik op Volgende. Op de achterkant van het HEOS-apparaat druk je kort op de CONNECT-knop. Tik nu op Volgende indien er een groen lampje knippert. Brandt het groene lampje nu continu, dan ga je verder met de volgende stap.

Het beste geluid voor meneer Sluijs-15765735

© CIDimport

3. Netwerkverbinding

Is de HEOS-speaker verbonden met een bedraad netwerk? Je hoeft dan normaliter geen instellingen meer op te geven. In het geval van een draadloos netwerk vul je het juiste wachtwoord in. Bevestig daarna met Verbind.

Het beste geluid voor meneer Sluijs-15765738

© CIDimport

De draadloze luidspreker maakt nu verbinding met het netwerk. Bij de HEOS 3 geef je aan of je de speaker horizontaal of verticaal wilt plaatsen. Koppel een naam aan het apparaat die de betreffende ruimte vertegenwoordigt, bijvoorbeeld Keuken of Woonkamer. Als je bevestigt met Klaar, is de speaker geconfigureerd. Je kunt zo nodig meteen nog een HEOS-speaker toevoegen. In het geval van de HomeCinema verschijnt er een apart configuratiemenu in beeld. Neem alle stappen door om dit apparaat met de televisie te verbinden.

4. Eerste gebruik

Zodra alle draadloze luidsprekers zijn geconfigureerd, is de kans groot dat de app een software-update aanbiedt voor je HEOS-speaker(s). Kies altijd voor Nu bijwerken. Vanuit de HEOS-app bepaal je welke liedjes je in iedere ‘HEOS-zone’ wilt afspelen. Je maakt hiervoor gebruik van muziekdiensten als Spotify, Deezer, TIDAL en Napster. Bovendien kun je ook naar eigen muziek luisteren, bijvoorbeeld vanaf een nas, usb-stick of aangesloten cd-speler. Veel luisterplezier!

Het beste geluid voor meneer Sluijs-15765740

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000