Gigaset GS290: budgetvriendelijke alleskunner met XXL-scherm

© PXimport

Gigaset GS290: budgetvriendelijke alleskunner met XXL-scherm

Geplaatst: 10 december 2019 - 06:38

Aangepast: 14 december 2022 - 11:07

Partnerredactie

Gebruikers stellen nogal hoge eisen aan een smartphone. Helaas resulteert meer functionaliteit doorgaans in een forsere aanschafprijs. Gigaset geldt met haar nieuwbakken href="https://www.kieskeurig.nl/smartphone/product/11638375-gigaset-mobile-gs290-pearl-white" rel="noopener noreferrer" target="_blank">GS290</a> als uitzondering. Dit toestel heeft ontzettend veel techniek in huis zonder dat je hiervoor meteen de hoofdprijs betaalt. Geniet van indrukwekkende mobiele prestaties en een megagroot scherm!

© PXimport

Een smartphone heb je vrijwel altijd bij je, dus een gelikt design is min of meer een eerste vereiste. Gelukkig brengen smartphonefabrikanten zoals Gigaset producten uit in diverse kleurstellingen. Neem bijvoorbeeld de Gigaset GS290, welke je in een parelwitte of titaniumgrijze uitvoering met glanzende afwerking kunt kopen. Voeg daar het imposante 6.3” scherm aan toe en je kunt weer jaren vooruit. Hoewel het toestel een flink scherm aan boord heeft, valt de totale omvang dankzij het minimalistische design met dunne schermranden mee. Het toestel heeft een prettig formaat om onderweg mee te nemen.

Mobiel rekencentrum

Belangrijk is de beschikbare rekenkracht. Om het voorgeïnstalleerde besturingssysteem Android 9.0 Pie zonder vertraging te bedienen, heeft het toestel een behoorlijke processor nodig. Veel smartphonemerken gaan met hun budgettoestellen op dit gebied de fout in. Niets is namelijk frustrerender dan een tergend langzame gebruikersomgeving. Het Duitse Gigaset doet met haar kersverse GS290 echter geen concessies. De aanwezige chipset van MediaTek bevat acht rekenkernen die draaien op een kloksnelheid van 2 GHz. In combinatie met 4 GB werkgeheugen kun je op deze smartphone feitelijk alles doen wat je maar wilt. Zelfs de zwaarste apps lopen gesmeerd. Voor de opslag van apps, foto’s, video’s en documenten heeft het toestel 64 GB flashgeheugen, al kun je er ook een micro SD-kaart van maximaal 256 GB in kwijt.

© CIDimport

Hoogwaardig display

Het is inmiddels duidelijk dat de Gigaset GS290 een groot scherm bevat, maar dat zegt natuurlijk nog niks over de beeldkwaliteit. Geen zorgen; de resolutie van 2340 × 1080 pixels en helderheid van 430 cd/m² zijn dik in orde. Dankzij het felle display kun je het display ook in een sterk verlichte omgeving nog prima aflezen.

Het krasbestendige scherm leent zich logischerwijs goed voor videostreaming, bijvoorbeeld via Android-apps als NPO Start, YouTube, Ziggo GO en Netflix. De krachtige accu van 4700 mAh komt hierbij goed van pas. Deze biedt namelijk voldoende capaciteit om pakweg zeven á acht uur video’s af te spelen. Uiteraard kijk je ook rechtstreeks zelfgemaakte foto’s en filmpjes terug. Dankzij de 16-megapixel camera heb je altijd een kwalitatief fototoestel bij de hand. Overigens gebruik je de GS290 net zo goed om video’s in Full HD op te nemen.

© CIDimport

Technische snufjes

Tegenwoordig slagen fabrikanten er steeds vaker in om uiterst complete smartphones tegen betaalbare tarieven af te leveren. De Gigaset GS290 geldt als schoolvoorbeeld. We lichten enkele technische snufjes uit. Dankzij ondersteuning voor dual sim stop je desgewenst twee simkaarten met verschillende telefoonnummers in de behuizing. 

Handig voor het geval je de smartphone zowel zakelijk als privé gebruikt. Verder bevat het toestel een nfc-chip voor mobiel betalen en een moderne usb-c-poort voor het opladen van externe apparaten. Daarmee fungeert het toestel als powerbank. Ook aan veiligheid is gedacht: gebruikers ontgrendelen namelijk met hun gezicht of vingerafdruk hun smartphone.

Aandacht voor milieu

Menig fabrikant van betaalbare producten maakt zich schuldig aan ‘wegwerpelektronica’. Een kwalijke zaak, want de wereldwijde afvalberg neemt hierdoor in rap tempo toe. Gelukkig kan het ook anders. Gigaset fabriceert weliswaar betaalbare smartphones, maar zij neemt met een duurzame productie wél haar verantwoordelijkheid. Zo recyclet de fabrikant uit München zoveel mogelijk productiematerialen en probeert het de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken. De verpakking van de GS290 bestaat bijvoorbeeld uit composteerbare grasvezels. Behalve een beschermingsfolie voor het display is de verpakking volledig plasticvrij.

De Gigaset GS290 is voor 269 euro bij gigaset.com, MediaMarkt, Bol.com, Phone House en Expert verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000