Futureproof: een laptop met Windows 10 en Intel Core-processor

© CIDimport

Futureproof: een laptop met Windows 10 en Intel Core-processor

Over ons

Geplaatst: 14 oktober 2020 - 07:38

Aangepast: 14 december 2022 - 09:22

Partnerredactie

De afgelopen jaren hebben laptops een snelle ontwikkeling doorgemaakt: ze zijn lichter, hebben een flinke accuduur en beschermen je gegevens met slimme technieken. De processor – het hart van de laptop – speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol. Als je een laptop met een Intel Core-processor en Windows 10 in huis haalt, verzeker je jezelf van een aankoop waarvan je nu en in de toekomst profijt hebt. Ontdek hier hoe je de beste keuze maakt.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Microsoft.

Samenspel

Eerlijk is eerlijk: aan een laptop stellen we hoge eisen. Het apparaat moet een prettig gewicht en formaat hebben, zodat we de laptop overal mee naartoe kunnen nemen. Tegelijkertijd willen we niet continu afhankelijk zijn van een stopcontact: de accu moet het lang genoeg uithouden. En of het nu gaat om browsen, videobewerking of gamen: de prestaties moeten ook altijd op niveau zijn. Fabrikanten zijn zich ook bewust van de hoge eisen die we aan een laptop stellen en hebben vooral de afgelopen jaren flink doorontwikkeld. Het aanbod laptops is dan ook groot. Een goede ontwikkeling: zo is er altijd een laptop die bij je past. Hoe maak je nu de juiste keuze? In de praktijk zorgt juiste samenstelling van de laptop ervoor dat je klaar bent voor de toekomst.

© PXimport

Welke laptop past bij mij?

Ontdek hier

Processor

Het hart van de laptop wordt gevormd door de processor. De processor zorgt er immers voor dat je optimaal gebruik kunt maken van alle functies die de laptop biedt. De Intel Core-processor is een goed voorbeeld van een dergelijke processor. Deze processor houdt niet alleen rekening met de hardware van de laptop, maar werkt ook optimaal samen met een modern besturingssysteem dat bij een dergelijke laptop hoort: Windows 10. Een laptop met Windows 10 en een Intel Core-processor is de perfecte combinatie en zorgt er op meerdere vlakken voor dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst plezier hebt van je aanschaf.

Snelheid

Een belangrijk aspect van de laptop vormt de snelheid waarmee het apparaat taken kan uitvoeren. Of het nu gaat om het openen van je favoriete apps, het bewerken van foto’s en video’s of het snel overzetten van grote bestanden: je wil niet onnodig wachten. De processor zorgt voor een snelle afhandeling van je taken, maar houdt ook altijd de balans tussen prestaties en energieverbruik. Hiermee voorkom je dat je midden op de werkdag op zoek moet naar een stopcontact. De Intel Core-processor is ook met deze uitgangspunten ontworpen.

© PXimport

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid – zoals het beschermen van onze kostbare bestanden en documenten – stellen we ook de nodige eisen. Een modern besturingssysteem zoals Windows 10 speelt hierop slim in. Zo kent Windows 10 ingebouwde beveiligingen en worden updates automatisch geïnstalleerd. Het gaat echter verder dan alleen ‘softwarematige’ bescherming. Met een functie zoals Windows Hello kun je je bij de laptop aanmelden zonder wachtwoord. In plaats hiervan gebruik je je gezicht, vingerafdruk of een pincode. De Intel Core-processor zorgt ervoor dat deze taken niet alleen vlot en veilig worden afgehandeld, maar ook dat de hardware en software goed op elkaar zijn ingespeeld. Het resultaat: een optimaal beschermde laptop.

Gaming

We gebruiken de laptop lang niet alleen voor het serieuze werk, maar ook voor de broodnodige ontspanning. Denk aan actiespellen die de beelden met een 4K-resolutie aan je presenteren of het bekijken van HDR-content met kleuren die van het scherm afspatten. Dat stelt de nodige eisen aan de laptop. Een laptop met Windows 10 en een Intel Core-processor is op deze eisen voorbereid. Zo kun je je favoriete games spelen wanneer jij dat wilt en ben je niet gebonden aan een vaste plek. Een game spelen onderweg in de trein, tussendoor in een koffiewinkel, op kantoor of lekker thuis: de locatie is niet meer van belang. Uiteraard ook zonder stopcontact in de buurt, want een moderne laptop zorgt er ook voor dat de accu met deze veeleisender taken kan omgaan.

© PXimport

Ontspanning

Wie kent het niet: na een lange dag werk of studie de laptop niet dichtklappen, maar een goede film opzetten. Grote kans dat je te maken krijgt met een video in een 4K Ultra HD-resolutie of zelfs nieuwere manieren van beeld, zoals een 360 graden-clip. Van een moderne laptop mag je verwachten dat deze beelden zonder haperen worden getoond en je ongestoord van de films kunt genieten. Onder de motorkap stellen deze formaten echter de nodige eisen aan de hardware. Ook in zulke situaties zit je goed met een laptop met Windows 10 en Intel Core-processor: De perfecte combinatie.

© PXimport

Welke laptop past bij mij?

Ontdek hier

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000