devolo Magic 2 - WiFi op zolder

© PXimport

devolo Magic 2 - WiFi op zolder

Geplaatst: 25 februari 2019 - 08:28

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Partnerredactie

Wifi is een fantastische uitvinding, maar heeft één groot nadeel: wifi-signalen worden sterk geremd door de materialen waar onze huizen van gebouwd zijn. Zou het niet fijn zijn als je overal in huis zonder kabels trekken toch een snel draadloos netwerk zou hebben? Devolo Magic 2 doet precies dat.

© PXimport

Je internetverbinding komt meestal op de begane grond binnen en op die verdieping staat dan ook vaak de draadloze router. Betonnen vloeren zorgen ervoor dat er op eerste verdieping nog maar weinig over is van de snelheid van zelfs de allersnelste router. En op zolder heb je vaak niet eens ontvangst. Jammer, want de zolder is een fantastische ruimte voor een kinderslaapkamer, entertainmentkamer of thuiskantoor. Welk doel je ook voor je zolder hebt, snel draadloos internet is geen luxe meer. Alleen met een goed netwerk kun je soepel thuiswerken of onbelemmerd streamen of gamen. Kortom, ook je zolder heeft snelle wifi nodig.

© PXimport

Netwerk op zolder

Maar hoe zorg je dan voor een snel netwerk op zolder? Netwerkkabels trekken is meestal onmogelijk zonder een ingrijpende verbouwing. De veelgebruikte wifi-repeaters blijken in de praktijk dan weer teleurstellend te presteren waardoor het netwerk niet snel genoeg is voor 4K-streaming of online gaming. Gelukkig is er nog een manier om een netwerksignaal in je hele huis te verspreiden. Je hele huis is voorzien van stopcontacten die allemaal met elkaar verbonden zijn. Powerline-technologie maakt het mogelijk om de stopcontacten in te zetten als netwerkaansluitingen. Zo kun je signalen zonder snelheidsverlies naar meerdere verdiepingen in je huis verspreiden.

© PXimport

Devolo is dé specialist op Powerline-gebied en met de devolo Magic 2-adapters maakt het bedrijf een belangrijke stap voorwaarts. De devolo Magic 2 Powerline-adapters maken gebruik van de nieuwe G.hn-Powerline-technologie. Met een snelheid van maar liefst 2400 Mbit/s is G-hn nog sneller dan de bekende HomePlug AV dLAN Powerline-adapters en snel genoeg voor zelfs de allersnelste glasvezelverbindingen. Behalve sneller, is de G.hn-technologie ook stabieler dan de vorige generatie Powerline-adapters. Met een bereik van 500 meter krijg je zelfs in de verste uithoeken van je huis verbinding. Kortom, devolo Magic 2 is de ideale backhaul voor een modern draadloos netwerk. De nieuwe Powerline-technologie heeft overigens wel een klein nadeel: de devolo Magic-adapters zijn niet compatibel met bestaande op HomePlug AV gebaseerde dLAN-adapers.

Snelle wifi

De devolo Magic 2- adapters bieden een snelle gigabit-netwerkaansluiting. Naast de normale adapters maakt devolo ook een variant met ingebouwde wifi. Devolo heeft gekozen voor snelle 802.11ac-technologie in een variant met twee antennes per frequentieband (AC1200). Hierdoor is op de belangrijke 5GHz-band een snelheid van 867 Mbit/s mogelijk terwijl via de oudere 2,4GHz-band nog altijd 300 Mbit/s mogelijk is. Het draadloze netwerk is hiermee uitstekend geschikt voor 4k-streamen en online gaming.

Mesh-wifi

Ook op wifigebied is devolo vooruitstrevend, want de devolo Magic 2 WiFi is voorzien van mesh wifi. Dat betekent dat de devolo Magic 2 wifi-adapters samen werken om één dekkend wifi-netwerk te verzorgen waarin je apparaten automatisch verbinding met het beste accesspoint maken. Dit noemen we ook wel wifi-roaming. Je kunt dus probleemloos je smartphone of laptop vanaf je woonkamer meenemen naar zolder zonder de verbinding te verliezen. De wifi-adapters werken hierbij samen met je draadloze router. In de devolo Magic 2 WiFi Multiroom Kit krijg je twee wifi-adapters zodat je het hele huis van een dekkend draadloos netwerk kunt voorzien.

© PXimport

In drie stappen geïnstalleerd

Hoe vooruitstrevend de technologie van de devolo Magic 2 ook is, het indrukwekkendste is misschien wel de eenvoudige installatie. Neem bijvoorbeeld je zolder die wilt gebruiken als gameroom voorzien van een 4K UHD-televisie in combinatie met een spelcomputer. Om je apparatuur te voorzien van een snel (draadloos) netwerk hoef je enkel een devolo Magic 2 wifi-adapter op zolder in het stopcontact te steken.

© PXimport

Vervolgens pak je de normale devolo Magic 2 powerline-adapter die devolo ook meelevert en sluit je deze op je router aan. De verbinding wordt automatische gemaakt waarna je op zolder via de devolo Magic 2-adapter op volle snelheid kunt internetten. Je kunt je apparaten bedraad op de netwerkaansluitingen aansluiten of gebruik maken van de snelle mesh-wifi.

Optioneel kun je het wifi-gedeelte koppelen aan het draadloze netwerk van je router door het netwerk dezelfde naam te geven. Dit kan automatisch, maar via de app kun je de naam ook handmatig instellen. Zo heb je overal in huis één dekkend draadloos mesh-wifi-netwerk.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000