Bedien je beveiligingscamera met de Google Assistant

© PXimport

Bedien je beveiligingscamera met de Google Assistant

Geplaatst: 3 april 2020 - 05:25

Aangepast: 16 november 2022 - 09:42

Partnerredactie

Was een beveiligingscamera een jaar of tien geleden nog een luxeproduct dat nauwelijks fte betalen was, tegenwoordig durven we ze een noodzakelijkheid te noemen, eentje die daarnaast ook nog eens zeer betaalbaar is geworden. Beveiligingscamera’s geven je een gevoel van rust, en dankzij de vele mogelijkheden om ze te bekijken, zijn ze tegenwoordig ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. De camera’s van Foscam hebben daarnaast sinds kort nog een extra handige feature: je kunt ze bedienen met behulp van de Google Assistant.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Foscam.

Door Google Assistant te koppelen aan je camera kun je de beelden live bekijken in de Foscam app, op je tv (daarvoor heb je wel een Chromecast nodig) of op je Google Nest Hub. In combinatie met de stembesturing van Google Assistant levert dit een hele nieuwe dimensie op wat gebruiksvriendelijkheid betreft. Google Assistant is een gratis functie die werkt via de Cloud van Foscam.

Bedienen vanuit bed

Je zou je kunnen afvragen of dat nu echt zo nuttig is, een camera bedienen met je stem, want bediening op je smartphone gaat toch veel sneller? Dat is inderdaad wat veel mensen denken, maar stel je het volgende scenario voor: je ligt in bed, hoort beneden of buiten gerommel, en zegt zachtjes tegen je Google Nest Hub dat je de beelden van je camera wilt zien. Daarna wordt het beeld van je camera getoond, zonder dat je daarvoor je smartphone hoeft te pakken of het licht aan hoeft te doen. Als er niets aan de hand is, kun je je weer lekker omdraaien zonder dat je slaap ernstig verstoord is, of, als er wel iets is, kun je direct actie ondernemen.

Streamen naar je televisie

De ondersteuning van Google Assistant betekent ook dat je de beelden van je camera eenvoudig kunt weergeven op je televisie via Chromecast . Het enige dat je hoeft te doen is de Google Assistant activeren en aangeven dat je de beelden van je camera op je televisie wilt zien (de namen van deze apparaten heb je uiteraard wel eerst geconfigureerd). Vervolgens verschijnt het beeld van je camera op je televisie, zodat je in groot detail kunt zien wat er aan de hand is. Zo kun je dus vanaf de bank de beelden op je televisie tonen zonder dat je daarvoor verder een vinger hoeft te verroeren. Ben je iemand die vaak druk is in de keuken, dan is het interessant om een Google Nest Hub in de keuken te plaatsen, zodat je de beelden van je buitencamera kunt opvragen wanneer je aan het koken bent. Wordt er aangebeld, en is het iets waarvoor je niet dringend open hoeft te doen, dan kun je dat dankzij de stemondersteuning snel en eenvoudig ontdekken.

Foscam G4P 4MP

Foscam heeft ondersteuning van Google Assistant toegevoegd aan een brede selectie camera’s. Eén van die camera’s is de G4P 4MP Super HD WiFi buitencamera. Deze camera is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. De camera is stofvrij en waterbestendig, kan dus goed overweg met ons wisselende klimaat. De camera legt de beelden vast met HD-kwaliteit, en beschikt daarnaast over een zeer brede kijkhoek en WDR technologie voor het corrigeren van schittering en donkere vlekken. Dankzij de 30 ingebouwde infrarood LED’s is ook ’s nachts prima te zien wat er binnen het bereik van de camera gebeurt. De Foscam G4P 4MP kost €139,95 en is hier verkrijgbaar.

Foscam R2M 2MP pan-tilt camera

Ook de R2M 2MP van Foscam biedt ondersteuning van Google Assistant. Handig aan deze camera met kraakheldere 1080p-streaming video, is dat het apparaat je de mogelijkheid biedt om de hele ruimte te bekijken, dankzij de eenvoudige pan & tilt bediening. Je kunt de camera op en neer bewegen in een hoek van 100 graden, en daarnaast 350 graden roteren, zodat er geen enkele dode hoek is in het zicht Als je de camera op een bepaald moment niet nodig hebt, kun je eenvoudig de slaapstand in de app aanzetten.De lens draait in een positie waarbij geen opnames gemaakt worden. Wanneer de camera actief is, zorgt bewegingsdetectie ervoor dat activiteit direct automatisch wordt vastgelegd, waarna je hiervan een melding krijgt.

Dankzij intelligente persoonsherkenning worden alleen activiteiten van personen gedetecteerd (human detection). Geen onnodig ‘vals alarm’ van bijvoorbeeld insecten of huisdieren, en er worden alleen pushberichten verstuurd bij afwijkende activiteiten. R2M 2MP pan-tilt camera kost €99,95 en is hier verkrijgbaar.

Foscam C2M 2MP Dual-Band

Een andere, zeer betaalbare keuze, is de C2M 2MP Dual-Band binnencamera met uiteraard ook ondersteuning van Google Assistant. Deze camera heeft een brede kijkhoek van 103 graden en kan handmatig gedraaid en gekanteld worden. De C2M kan aan de muur of aan het plafond bevestigd worden met de meegeleverde schroeven maar kan ook, dankzij de ingebouwde magneet in de voet, aan een metalen oppervlak gekleefd worden. Ook deze camera toont beelden in Full HD, inclusief de intelligente persoonsherkenning die voorkomt dat het apparaat vals alarm slaat. De camera werkt op zowel 2.4GHz als 5GHz netwerk voor beduidend betere stabiliteit en snelheid en en minder interferentie met andere WiFi apparaten. De C2M 2MP Dual-Band kost slechts €69,95 en is hier verkrijgbaar.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000