Video: zo gaat de accu van je e-bike het langst mee

Video: zo gaat de accu van je e-bike het langst mee

Geplaatst: 16 oktober 2022 - 17:30

Aangepast: 25 november 2022 - 11:50

Redactie ID.nl

Hoe haal je de meeste kilometers uit de accu van je e-bike? We hoeven je niet uit te leggen dat de ecostand de accu het minst belast. Maar er zijn ook andere tips om de accu langer mee te laten gaan. Denk aan het opladen. In deze video leggen we je er meer over uit.

Hoe je je accu oplaadt heeft enorme invloed op de levensduur van je elektrische fiets en de actieradius van je e-bike. Hierbij zijn veel factoren die meespelen. Bijvoorbeeld of je buiten oplaadt, of juist niet. De temperatuur en luchtvochtigheid spelen ook een rol.

Daarbij zijn laadgewoontes van groot belang. Welke oplader je gebruikt, maar ook of je de accu de hele nacht aan de lader laat hangen of oplaadt tot een specifiek punt. Tenslotte ook: wanneer kun je het beste je accu opladen?

In onze video leggen we je uit wat goede gewoontes zijn voor het opladen van de accu van je e-bike. Zo gaat je accu het langst mee en maak je de meeste kilometers. Wanneer je accu daadwerkelijk versleten raakt kun je deze vervangen of reviseren.

Watch on YouTube

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000