Dit zijn de beste accessoires voor je hogedrukreiniger

© Dorottya Papp

Dit zijn de beste accessoires voor je hogedrukreiniger

Geplaatst: 9 april 2024 - 10:31

Redactie ID.nl

Een hogedrukreiniger is een veelzijdig apparaat dat je helpt bij het snel en efficiënt schoonmaken van verschillende oppervlakken rond je huis. Maar wist je dat je met de juiste accessoires nog veel meer uit je hogedrukreiniger kunt halen?

Let goed op dat niet elk accessoire op elke hogedrukreiniger past. Voordat je overgaat op de aanschaf van een accessoire, controleer dan goed de compatibiliteit met jouw hogedrukreiniger. Lees hier meer over in het artikel: Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers.

Vario-spuitlans: veelzijdigheid troef

Een vario-spuitlans is een must-have accessoire voor elke hogedrukreiniger. Met deze lans kun je eenvoudig de spuithoek aanpassen, waardoor je de waterstraal precies kunt afstemmen op het oppervlak dat je wilt reinigen. Een krachtige straal is ideaal voor hardnekkig vuil, terwijl een zachtere straal perfect is voor kwetsbare oppervlaktes zoals glas en ramen. Zo heb je met een vario-spuitlans dus eigenlijk meerdere lansen in één.

Pressure washer

© Zoran Obradovic

Terrasreiniger: efficiënt schoonmaken van grote oppervlakken

Een terrasreiniger is een brede, ronde schijf met meerdere spuitkoppen die je aan je hogedrukreiniger bevestigt. Hiermee kun je in één beweging grote oppervlakken schoonmaken, zoals terrassen, opritten en in sommige gevallen zelfs muren. De terrasreiniger houdt de waterstraal dicht bij het oppervlak, waardoor je effectiever reinigt en minder water verbruikt. Bovendien voorkom je dat er water en vuil opspatten, wat het schoonmaken een stuk aangenamer maakt.

Terrasreiniger kopen?

Bekijk nu de terrasreiniger die past bij jouw hogedrukreiniger

Verlengslang: vergroot je bereik

Standaard wordt een hogedrukreiniger geleverd met een slang van ongeveer 5 tot 10 meter. In veel gevallen is dit voldoende, maar soms wil je net even verder kunnen reiken. Met een verlengslang vergroot je eenvoudig het bereik van je hogedrukreiniger, zodat je ook lastig bereikbare plekken kunt schoonmaken zonder de hogedrukreiniger te verplaatsen. Verlengslangen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat er altijd wel een geschikte optie is voor jouw situatie.

0

Powered by

logo

Schuimlans: effectieve reiniging met reinigingsmiddel

Soms is water alleen niet voldoende om hardnekkig vuil te verwijderen. In dat geval kan een schuimlans uitkomst bieden. Met deze lans breng je een laag reinigingsschuim aan op het oppervlak. Het schuim blijft enige tijd hechten, waardoor het reinigingsmiddel de tijd heeft om in te werken en vuil los te weken. Na enkele minuten spoel je het schuim eenvoudig weg met de hogedrukreiniger. Ideaal voor het grondig reinigen van bijvoorbeeld tuinmeubelen, auto’s of schuttingen.

Alles spik en span

Extra schoon met deze speciale reiningsmiddelen

Rioolontstoppingslans: verstoppingen verhelpen

Een verstopt riool of afvoer is een vervelend probleem. Met een rioolontstoppingslans voor je hogedrukreiniger kun je veel verstoppingen zelf verhelpen, zonder een dure loodgieter in te schakelen. De lange, dunne lans breng je eenvoudig in de afvoer of het riool. Door de krachtige waterstraal wordt vuil effectief losgeweekt en afgevoerd. Zo heb je een verstopte afvoer vaak binnen enkele minuten verholpen.

Een goot of afvoer wordt gereinigd met een hogedrukreiniger

© BillionPhotos.com

Met de juiste accessoires haal je het maximale uit je hogedrukreiniger. Of je nu je terras wilt reinigen, je auto wilt wassen of een verstopte afvoer wilt ontstoppen: er is voor elke klus wel een geschikt hulpstuk. Investeer in enkele basishulpstukken, zoals een vario-spuitlans en terrasreiniger, en breidt je collectie naar wens uit met specialistische accessoires. Zo ben je altijd voorbereid op elke schoonmaakklus.

🧼Toch liever aan een expert overlaten?

Vraag een offerte aan voor schoonmaak:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten