Waar voor je geld: 5 hogedrukreinigers met een werkdruk van 150 bar (of meer)

© Kärcher

Waar voor je geld: 5 hogedrukreinigers met een werkdruk van 150 bar (of meer)

Geplaatst: 23 mei 2024 - 17:34

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een krachtige hogedrukreiniger om je oprit, terras, schutting, boot of zwembad mee schoon te maken? Vandaag hebben we vijf interessante modellen voor je gespot.

Kärcher K7 Premium Power Control Home

Voor het schoonmaken van (groene) tuintegels, een zwembad of een ruim terras komt deze machtige hogedrukreiniger goed van pas. De regelbare werkdruk bedraagt hoogstens 180 bar, waardoor je hardnekkig vuil makkelijk kunt verwijderen. Hierbij verwerkt de Kärcher K7 Premium Power Control Home elk uur 600 liter water. De zwaarlijvige behuizing tikt weliswaar de achttien kilo aan, maar je kunt hem evengoed makkelijk verplaatsen. Dankzij het uitschuifbare handvat en twee wielen rijd je de hogedrukreiniger eenvoudig naar de gewenste plek.

Ga je een grote oppervlakte schoonmaken, dan hoef je het apparaat niet steeds te verplaatsen. De hogedrukslang is namelijk tien meter lang. Dankzij de ingebouwde haspel berg je deze slang simpel op. De voedingskabel meet vijf meter. Deze hogedrukreiniger is uitgerust met een watergekoelde motor. Volgens de fabrikant heeft het product hierdoor een lange verwachte levensduur. Een sluitpistool, spuitlans en vuilfrees zijn inbegrepen. Daarnaast zit er een handige oppervlaktereiniger in de productdoos. Daarmee reinig je een terras, balkon of vlonder zonder lelijke spetters. Dit product van het bekende merk Kärcher is ook zonder accessoires te koop.

0

Powered by

logo

Powerplus POWXG90420

Als je een krachtige hogedrukreiniger voor relatief weinig geld zoekt, is de Powerplus POWXG90420 een uitstekende kandidaat. Met een werkdruk van maximaal 170 bar gebruik je dit apparaat moeiteloos voor grootschalige schoonmaakklussen. In de hoogste stand komt het waterverbruik uit op 450 liter per uur. Nuttig is het automatische start-stopsysteem. De motor gaat vanzelf aan zodra je het spuitpistool inschakelt. Bovendien schakelt de motor zichzelf ook automatisch uit. Voor het toevoegen van reinigingsmiddel heeft de tank een inhoud van 1,1 liter.

Tijdens het schoonmaken van tuintegels of een terras heb je veel bewegingsvrijheid. Draai aan de geïntegreerde haspel om de hogedrukslang van acht meter volledig uit te rollen. Verder is de voedingskabel vijf meter. De bijgesloten sproeilans heeft een verstelbare spuitmond. Daarmee switch je vlot tussen een precisie- en sproeistraal. Ten slotte is er ook een terrasreiniger inbegrepen. Kortom, met de betaalbare POWXG90420 kun je alle kanten op!

0

Powered by

logo

Nilfisk Premium 180.1-10

Bezitters van een grote tuin, boot, zwembad, camper, caravan of paardentrailer hebben veel profijt van de Nilfisk Premium 180.1-10. Volgens het Deense merk is deze hogedrukreiniger goed voor het schoonmaken van zestig vierkante meter per uur. De krachtige motor levert dan ook een werkdruk van hoogstens 180 bar. De maximale wateropbrengst bedraagt 610 liter per uur. Je rijdt het apparaat met behulp van het telescopische handvat en twee wielen naar de beoogde plek. Vervolgens ga je met de inbegrepen spuitlans aan de slag.

Bovenop zit een haspel met een flexibele hogedrukslang van tien meter. In combinatie met een voedingskabel van vijf meter kun je bij het schoonmaken vrijuit bewegen. In de behuizing zit een metalen pomp die goed bestand is tegen temperatuurwisselingen. Hierdoor heeft de Premium 180.1-10 een lange verwachte levensduur. Houd wel rekening met een behoorlijk gewicht van bijna dertig kilo. Handig: de fabrikant levert twee liter reinigingsmiddel mee, zodat je na aanschaf meteen aan het werk kunt.

0

Powered by

logo

Lees ook: Praktische tips bij het gebruik van hogedrukreinigers

Bosch AdvancedAquatak 150

De Bosch AdvancedAquatak 150 heeft onder Kieskeurig.nl-bezoekers een goede reputatie, want zij beoordelen dit product met een gemiddelde score van een 8,4. Positieve punten zijn onder andere de eenvoudige bediening, stille werking en degelijke behuizing. De motor is goed voor een vermogen van 2200 watt. De maximale werkdruk en wateropbrengst komen respectievelijk uit op 150 bar en 510 liter per uur. Liever een hogere werkdruk? Overweeg dan tegen een meerprijs de Bosch AdvancedAquatak 160. Er iis daarentegen ook een lichtere uitvoering te koop.

Als je een hogedrukreiniger langdurig gebruikt, ligt oververhitting op de loer. Om die reden is er bovenop de motor een koelventilator gemonteerd. Een ander pluspunt is dat je de bijgesloten accessoires via klemmen op de behuizing kunt vastklikken. Verder herbergt de haspel een hogedrukslang van acht meter. Deze kwalitatieve hogedrukreiniger weegt ruim 22 gram. Met de telescopische handgreep kun je de AdvancedAquatak 150 een beetje kantelen; omdat hij twee wielen heeft, kun je hem daarna naar de gewenste plaats rollen.

0

Powered by

logo

Eurom Force 3000IND

Eurom levert bij deze krachtige hogedrukreiniger een spuitpistool, roterende vuilfrees en oppervlaktereiniger mee. Gebruik laatstgenoemd hulpstuk om een terras of vlonder zonder spatten schoon te maken. In tegenstelling tot veel vergelijkbare producten geeft de Force 3000IND je veel bewegingsruimte. Op de haspel is namelijk een rubberen hogedrukslang van twaalf meter opgerold. Het netsnoer is vijf meter lang. Overigens staat de motor van 3000 watt niet onnodig aan, want het apparaat bevat een automatisch start-stopsysteem.

De Force 3000IND is goed voor een maximale werkdruk van 180 bar. Hierbij verbruikt deze hogedrukreiniger ieder uur 522 liter water. In de kunststof behuizing zit een aluminium pomphuis. De robuuste constructie bevordert een lange levensduur. Gebruik eventueel de aanwezige shampootank om schoonmaakmiddel toe te voegen. Dankzij de trolleyvormige behuizing kun je deze robuuste schoonmaakhulp van bijna 27 kilo makkelijk verplaatsen. Houd tijdens de werkzaamheden rekening met een geluidsniveau van hoogstens 77 decibel.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten