Zo bescherm je je iPhone beter tegen dieven

© PXimport

Zo bescherm je je iPhone beter tegen dieven

Geplaatst: 25 februari 2023 - 12:58

Wesley Akkerman

Het is al vervelend genoeg als iemand je iPhone steelt. Als dat dan gebeurt, wil je niet dat de dief ook de data op je telefoon kan buitmaken, daar staan veel te veel persoonlijke gegevens op! Met deze tip voorkom je dat een ander in jouw telefoon kan.

Zorg er trouwens altijd voor dat je het Vind mijn-netwerk geactiveerd hebt. Hoe je dat doet, lees je in het artikel: AirPods kwijt? Zo vind je ze snel terug.

Het vergrendelde scherm op je iPhone is de eerste lijn van verdediging tegen iedereen die eigenlijk niets te zoeken heeft op jouw smartphone. Je kunt dat scherm voorzien van verschillende soorten beveiligingsopties, zoals een pincode, Face ID en Touch ID. Met de laatste twee opties stel je in dat de iPhone alleen ontgrendeld kan worden met je vingerafdruk of gezicht.

Bedieningspaneel uitschakelen op iPhone

Maar ook met zo'n vergrendeling actief, kán iemand zomaar je iPhone binnendringen. Dat doet gaat dan via het Bedieningspaneel van de iPhone. Het Bedieningspaneel op je iPhone maakt een hoop functies toegankelijk, zonder dat je daarvoor je telefoon hoeft te ontgrendelen. Handig, maar ook redelijk risicovol.

Zo kunnen criminelen bijvoorbeeld de bluetooth- of wifi-instellingen wijzigen en zelfs de vliegtuigstand aanzetten. En dan bepaalde apps en diensten ineens niet meer, zoals de Zoek mijn-functie van je iPhone. Een kwaadwillend persoon kan daarmee dus voorkomen dat je snel je telefoon terugvindt. Daarnaast krijgen dieven toegang tot gegevens die opgeslagen zijn binnen de Apple Wallet. Kortom: hier wil je wat tegen doen.

Apple iPhone 14

© PXimport

Zo zet je de vergrendelde toegang tot het Bedieningspaneel uit:

  1. Ga naar de instellingen-app op je iPhone.

  2. Tik nu op Face ID en toegangscode (op een iPhone met Face ID) of Touch ID en toegangscode (op een iPhone met een thuisknop).

  3. Vul je pincode in.

  4. Zet nu de schuifregelaar om bij Bedieningspaneel.

  5. Voor de zekerheid kun je ook Wallet en Accessoires uitschakelen.

Wat goed is om te weten: toegang via usb is standaard uitgeschakeld, uit veiligheidsoverwegingen. Via de usb-poort kunnen mensen met malafide software altijd (een poging wagen tot) binnenkomen.

Op zoek naar een nieuwe iPhone? Hier vind je de nieuwste modellen op Kieskeurig.nl:

0

Powered by

logo

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000