Rabobank: ‘Overname van TomTom blijft interessant voor Apple’

© PXimport

Rabobank: ‘Overname van TomTom blijft interessant voor Apple’

Smartphone & tablet

Geplaatst: 22 januari 2013 - 11:00

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Wouter Hoeffnagel

Een overname van TomTom blijft een interessante optie voor Apple. Apple heeft goede redenen om een overname van TomTom te overwegen. Dit zegt Hans Slob, analist bij Rabobank, in een rapport over TomTom.

De problemen waar Apple met zijn eigen navigatieapp Kaarten tegen aanloopt is volgens Slob voldoende reden het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom of in ieder geval de kaartendivisie van het bedrijf over te nemen. De Rabobank-analist schat de kans dat Apple TomTom koopt in op 30 procent. "Zoals Nokia Navteq heeft gekocht, denken wij dat Apple kan besluiten 'all in' te gaan op het gebied van kaarten door de aankoop van TomTom", aldus de analist.

'TomTom kan niet blijven stilzitten'

Ook voor TomTom is een overname door Apple interessant. TomTom kan het zich gezien de toenemende concurrentie van de technologiegigant Google volgens Slob niet veroorloven stil te zitten. Het Nederlandse navigatiebedrijf kan kiezen uit meerdere opties om op deze ontwikkeling in te spelen. Slob stelt dat een verkoop aan Apple de aandeelhouders de meeste waarde zou opleveren.

Het is niet de eerste keer dat Rabobank de kans dat Apple TomTom koopt hoog inschat. De bank kondigde begin december ook al aan deze kans op dertig procent in te schatten. Vooral Mapshare, een tool waarmee feedback van gebruikers snel in kaarten kan worden verwerkt, is volgens Rabobank erg interessant zijn voor Apple. Apple zou zelf namelijk niet over voldoende capaciteit beschikken om alle feedback van gebruikers in zijn navigatie-app te verwerken.

Onderscheidend vermogen

Daarnaast is Rabobank van mening dat Apple met TomTom’s HD Traffic zijn app onderscheidend vermogen kan geven ten opzichte van concurrerende navigatieapps. HD Traffic biedt gebruikers informatie over files op basis van real-time verkeersinformatie en dagelijkse kaartupdates. Een overname van het Nederlands navigatiebedrijf door de iPhone-fabrikant is tot nu toe echter uitgebleven.

Bron: IEX.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000