ID.nl logo
Oppo Find X3 Pro - Dure topsmartphone
© PXimport
Huis

Oppo Find X3 Pro - Dure topsmartphone

De Oppo Find X3 Pro is Oppo's toptoestel dat de Samsung Galaxy S21 en Apple iPhone 12 moet laten verbleken. De fabrikant heeft dusdanig zelfvertrouwen dat het de Find X3 Pro zelfs voor een hogere prijs (1149 euro) lanceert. Is het toestel inderdaad de beste keuze? Je leest het in deze Oppo Find X3 Pro review.

Oppo brengt de Find X3 Pro uit als de opvolger van de Find X2 Pro, die vorig jaar een goede indruk achterliet in onze review. Met de Find X3 Pro zet de Chinese fabrikant opnieuw hoog in. De smartphone biedt indrukwekkende specificaties voor een prijs ruim boven de duizend euro. Ik heb de Find X3 Pro twee weken gebruikt en vertel je in deze review wat de sterke en zwakkere punten zijn van het toestel. 

Ontwerp

Om te beginnen met het ontwerp: dat mag er zijn. De Find X3 Pro is een smartphone met een eigen smoel, met name vanwege de afwijkende cameramodule op de achterkant. Die is heel fraai in de behuizing verwerkt, waardoor het geheel in elkaar overloopt. De cameralenzen vallen daarom minder op en steken niet uit. De smartphone is met 193 gram zwaar, wat logisch is vanwege zijn grote scherm en gebruikte hardware. 

©PXimport

Het glazen toestel voelt stevig aan, maar is wel glad. De behuizing is water- en stofdicht, heeft prima luidsprekers en slikt twee simkaarten. Een micro-sd-slot ontbreekt. De Find X3 Pro gebruikt zijn usb-c-poort ook om muziek af te spelen via een 3,5mm-naar-usb-c-adapter. Een aparte hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt namelijk, zoals op bijna alle dure smartphones.  

©PXimport

©PXimport

Een 10-bit-scherm

Het scherm van de Find X3 Pro imponeert. Met 6,7 inch is het display groot en lastig met één hand te bedienen. De grootte is wel ideaal voor multimedia. Het scherm oogt kraakhelder, erg scherp dankzij de qhd-resolutie en soepel dankzij de verversingssnelheid van 120 Hz. Veel concurrerende smartphones, de iPhone 12 uitgezonderd (60 Hz), hebben een 120 Hz-scherm. Oppo gebruikt – net als de rest – een heel mooi amoled-scherm. De vernieuwing zit ‘m in het schermtype. De Find X3 Pro heeft een 10-bit-paneel en kan hierdoor 1 miljard kleuren weergeven. Een regulier smartphonescherm is 8-bit en kan 16 miljoen kleuren tonen. De Find X3 Pro kan dankzij de bredere kleurondersteuning meer natuurlijke kleuren weergeven. Ik zie het verschil niet direct terug, maar het scherm oogt bijzonder fraai.

In het display zit een klein gaatje voor de selfiecamera. De selfiecamera maakt prima foto’s, maar doet het niet beter dan de concurrentie. 

©PXimport

©PXimport

©CIDimport

Specificaties

Oppo stopt een Snapdragon 888-processor in de Find X3 Pro. Deze uitermate krachtige processor vormt ook het kloppend hart van alternatieve toestellen als de OnePlus 9 (Pro), Xiaomi Mi 11 en buitenlandse versie van de Samsung Galaxy S21. In de Find X3 Pro zit maar liefst 12 GB werkgeheugen. Dat is overdreven veel en verklaart mede waarom de smartphone veel apps in het geheugen bewaart en supersnel wisselt tussen recent gebruikte apps. 

Het opslaggeheugen is met 256 GB ook erg groot. Fijn, want zo heb je minder reden om een micro-sd-kaartje te gebruiken. Dat is maar goed ook omdat een micro-sd-kaartslot ontbreekt. Ook afwezig is ondersteuning voor e-sim, de digitale simkaarttechniek. Jammer, met name omdat sommige concurrerende toestellen wel e-sim ondersteunen. 

De Find X3 Pro is uiteraard wel geschikt voor nieuwe functies als 5G-internet, wifi 6 (802.11ax) en nfc. 

©CIDimport

Snelladen via usb-c en draadloos oplaadstation

In de Oppo Find X3 Pro zijn twee accu’s van 2250 mAh geplaatst, die samen een 4500 mAh-accu vormen. De keuze voor twee accu’s heeft geen invloed op de gebruikservaring en stelt Oppo in staat om de accu sneller op te laden. Het snelladen gaat met 65 Watt, even snel als de Find X2-serie en nog steeds de max in commerciële smartphones. De Find X3 Pro heeft slechts een half uurtje nodig om van 0 naar 100 procent op te laden. Ook prettig is dat de oplader in de doos zit. Bij concurrerende toestellen als de Samsung Galaxy S21 en Apple iPhone 12 krijg je uit milieuoverwegingen alleen een usb-kabel.

Het snelladen van de Find X3 Pro is fijn, maar een betrouwbare en goede accuduur is belangrijker. En op dit punt schiet te smartphone tekort. De accuduur is wisselvallig, zowel bij mij als bij andere testers. Ik heb het idee dat de software op sommige dagen 'per ongeluk' rare dingen doet en de accu zo leegtrekt. Hopelijk kan Oppo dit verbeteren. 

Maar zelfs op dagen waarop de accu 'normaal' lijkt te doen, is de accuduur aan de korte kant. Voor het slapengaan is de smartphone al bijna leeg, wat onhandig is als je 'm s' avonds nog wilt gebruiken. Concurrerende toestellen houden het langer vol.  

©CIDimport

De Find X3 Pro is Oppo’s eerste smartphone die draadloos kan opladen. De fabrikant is er rijkelijk laat bij, want deze functie zit al jaren in duurdere toestellen van andere merken. Oppo maakt wel een goede sier door de Find X3 Pro te voorzien van een 30 Watt draadloze snellaadfunctie. Dat is een stuk sneller dan de iPhone 12-serie en Samsung Galaxy S21-reeks (15 Watt). Om met 30 Watt te laden, heb je wel Oppo’s speciale oplader nodig. Die is los te koop. Met een andere draadloze Qi-oplader laadt de Find X3 Pro langzamer op. 

De Oppo Find X3 Pro camera's getest

De achterkant van de Oppo Find X3 Pro huisvest vier cameralenzen. Veel aandacht gaat uit naar de hoofdcamera, die een nieuwe 50 megapixel sensor gebruikt en betere foto’s en video’s moet schieten dan vorige smartphones. Oppo stopt ook een 50 megapixel groothoekcamera in de Find X3 Pro. Die moet duidelijkere en scherpere foto’s schieten én objecten en personen minder uitrekken dan andere groothoekcamera’s. De smartphone heeft ook een 13 megapixel zoomcamera, al is die minder geavanceerd dan de telelens van voorgaande dure Oppo-telefoons. Dat is opvallend en wat jammer. De zoomfunctie van de Find X3 Pro is dan wat beperkt, maar wel handig om het beeld een paar keer dichterbij te halen. Op de vierde camera, de 3 megapixel microscooplens, kom ik straks uitgebreid terug. 

In onderstaande vergelijking zie je het verschil tussen de hoofdcamera (links) en de groothoeklens. Het kwaliteitsverschil tussen de lenzen is beperkt. De groothoeklens vervormt de foto nauwelijks, gaat goed om met het felle zonlicht en heeft - zoals je mag verwachten - een lekker groot blikveld. Ik ben dan ook erg tevreden over de groothoekcamera. Voor de reguliere camera geldt hetzelfde. Die schiet scherpe plaatjes met mooie kleuren en maakt ook in het donker duidelijke foto's.

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

Hieronder zie je hoe de hoofdcamera in het donker presteert. Links de automatische stand, rechts de nachtmodus. Die heeft een seconde of vier nodig om een foto te maken en levert duidelijkere beelden  af met meer detail en kleuren die meer in lijn liggen met de werkelijkheid. In vergelijking met de Samsung Galaxy S21 en OnePlus 9 Pro maakt de Oppo Find X3 Pro meer natuurlijke nachtfoto's, die donkerder overkomen en geen overdreven heldere lucht tonen. Dat vind ik fijn, al zijn de plaatjes van de concurrentie wel wat duidelijker en sprekender. 

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

Wat kan de microscoopcamera? 

De grootste cameravernieuwing van de Find X3 Pro is zijn microscoopcamera op de achterkant. Deze 3 megapixel camera heeft een ring met ledlampjes om de cameralens voor de juiste belichting en kan het beeld tot zestig keer vergroten. Ik moet toegeven: ik was sceptisch over de kwaliteit, maar de functie heeft mij verrast. 

Hieronder zie je boven een normale foto en daaronder een plaatje geschoten met de microscoopcamera. De functie is fascinerend en leuk om naast jezelf ook je vrienden en familie mee te verbazen. Maar hoe lang? Na bijna drie weken met de Find X3 Pro heb ik voor mijn gevoel alles wel vastgelegd met de microscooplens en vraag ik me af hoe vaak ik de camera nog ga gebruiken. Een goede zoomcamera - zoals in de Oppo Reno 10x Zoom - had mij op de lange termijn nuttiger geleken. 

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

©CIDimport

Software

De Oppo Find X3 Pro draait op Android 11 met ColorOS 11. Deze softwareschil wijkt flink af van de standaard Android-versie, maar minder dan de voorgaande ColorOS-variant. Dat is positief en met versie 11 valt goed te werken. Desalniettemin blijft de schil even wennen en vind ik de hoeveelheid meegeleverde apps aan de hoge kant. Een subjectief iets, maar wel een aandachtspunt.

©CIDimport

Het updatebeleid van Oppo kan ook beter. De fabrikant belooft twee jaar beveiligingsupdates en twee versie-updates (naar Android 12 en 13) voor de Find X3 Pro. Dat is mager voor zo’n peperdure smartphone. Een 149 euro kostende Nokia-telefoon krijgt immers even lang updates. Samsung-modellen vanaf 350 euro kunnen rekenen op drie jaar versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Met zo’n toestel profiteer je langer van nieuwe functies en ben je – belangrijker – beschermd tegen opgeloste kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem. Het voelt niet logisch en wel erg simpel dat één van de duurste toestellen van dit moment na twee jaar geen software-ondersteuning meer krijgt. 

Conclusie: Oppo Find X3 Pro kopen?

De Oppo Find X3 Pro imponeert met zijn fraaie ontwerp, prachtige scherm en krachtige hardware. Opladen gaat bovendien vliegensvlug, de primaire en groothoekcamera zijn erg goed en de microscooplens is een toffe innovatie. De smartphone laat echter ook steken vallen. Zo is de accuduur wisselvallig en ondergemiddeld, is de zoomcamera beperkt en krijgt de software maar twee jaar updates. En hoewel Oppo hoog van de toren blaast over de revolutionaire microscoopcamera, vraag ik mij vooral af hoe vaak je ‘m gaat gebruiken. Onder de streep is de Oppo Find X3 Pro een erg goede smartphone, maar vanwege zijn aandachtspunten en opvallend hoge adviesprijs (1149 euro) geen blinde aanrader. Zo vind ik de vergelijkbare OnePlus 9 Pro een fijnere telefoon, en die start bij 899 euro. De Xiaomi Mi 11, Samsung Galaxy S21 Ultra en Apple iPhone 12 zijn andere interessante alternatieven. 

Goed
Conclusie

**Adviesprijs** € 1149,- **Kleuren** Zwart **OS** Android 11 (ColorOS) **Scherm** 6,7 inch oled (3216 x 1440, 120 Hz) **Processor** 2,8 GHz octacore (Snapdragon 888) **RAM** 12 GB **Opslag** 256 GB **Batterij** 4.500 mAh, opladen met 65 Watt (usb-c) en 30 Watt (draadloos) **Camera** 50, 50, 13 en 3 megapixel (achter), 32 megapixel (voor) **Connectiviteit** 5G, Bluetooth 5.2, wifi 6, gps, nfc **Formaat** 16,3 x 7,4 x 0,83 cm **Gewicht** 193 gram **Website** [www.oppo.com](https://www.oppo.com/nl/smartphones/series-find-x/find-x3-pro/)

Plus- en minpunten
  • Ontwerp
  • Scherm
  • Complete specificaties
  • Oplaadmogelijkheden
  • Te hoge adviesprijs
  • Microscoopcamera voelt als een gimmick
  • Slechts twee jaar updates
  • Accuduur
▼ Volgende artikel
Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?
© MG | ID.nl
Huis

Waar moet je op letten bij het kiezen van een inbouwvriezer?

Wanneer je kiest voor een inbouwvriezer werk je deze natuurlijk het liefst netjes weg achter een mooie keukendeur. Je vindt ze in hoogtes van 72 tot 178 cm, maar ook als onderbouw diepvrieskast die onder je aanrechtblad passen. Waar moet je allemaal nog meer op letten bij een inbouwvriezer voordat je deze aanschaft?

Een inbouwvriezer biedt als voornaamste voordeel dat de kast mooi is weggewerkt in je keuken. Juist daarom is het belangrijk om vooraf goed op een aantal zaken te letten als je zo’n vriezer wilt kopen.

Formaten

Inbouwvriezers zijn te koop in een aantal vaste maten. Die maten zijn gestandaardiseerd, zodat het eenvoudig is om de juiste inbouwvriezer bij de juiste inbouwkast te kopen en andersom. De ruimte in een inbouwkeuken waar de inbouwvriezer komt, is ietsje groter dan de inbouwvriezer zelf. Logisch, omdat zo'n inbouwvriezer wel makkelijk geplaatst moet kunnen worden, maar er ook weer eenvoudig uit moet kunnen in geval van reparatie of vervanging.

Bij een inbouwvriezer kun je kiezen uit de volgende hoogtes: 72, 88, 102, 122, 140, 178 en 180 cm. De breedte van inbouwvriezers ligt doorgaans tussen de 54 en 56 cm, het is dus belangrijk dat de breedte van de nis hierop is afgestemd. De diepte van een inbouwvriezer kan ook iets variëren, maar 54,5 cm is doorgaans de gemiddelde diepte. Je kunt ook kiezen voor een ondervriezer; een losse kleinere kast van zo'n 80 cm hoog die past onder het aanrechtblad.

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer of elke inbouwapparatuur vind je altijd de informatie over de grootte van de nis. De nis is de plek in de inbouwkeuken waarin de inbouwapparatuur wordt geplaatst. Deze informatie is dus erg belangrijk bij het kiezen voor de juiste inbouwvriezer en de gewenste keuken.

©MG | ID.nl

Scharnier- en deursystemen

Bij de aanschaf van een inbouwvriezer houd je rekening met het soort scharniersysteem dat je wil gebruiken. Er zijn twee soorten deursystemen: deur-op-deurscharnieren en sleepdeursystemen. Bij een deur-op-deursysteem wordt de deur van de keuken direct op de deur van de vriezer geplaatst en is er geen speling tussen beide deuren.

Bij een sleepsysteem wordt de vriezerdeur met een glijd- of sleepsysteem bevestigd aan de keukendeur. Hierdoor schuift de deur van de keuken over de koelkastdeur. De deuren bewegen dan afzonderlijk van elkaar. Zo'n systeem komt het vaakst voor en is ook het eenvoudigst te installeren.

Watch on YouTube

Bij een deur-op-deursysteem wordt het paneel van de keukendeur direct op de deur van de vriezer gemonteerd. Het keukenpaneel draait dus op hetzelfde moment als de vriezerdeur. Voor een deur-op-deursysteem heeft de vriezer andere scharnieren die het gewicht van zowel de deur van de vriezer als het keukenpaneel moeten kunnen dragen. Bij een inbouwvriezer die geschikt is voor een deur-op-deursysteem, wordt het buitenste gedeelte van de vriezerdeur los geleverd.

Ventilatie

Een vriezer produceert aan de achterzijde warmte. Deze warmte moet goed kunnen worden afgevoerd en dat kan alleen als de nis waar de inbouwvriezer in wordt geplaatst, voldoende ruimte aan de achterkant heeft. De achterkant van de nis houd je vanzelfsprekend open en moet aan de achterkant tussen de muur en de vriezer minstens 10 centimeter vrijgehouden worden. Bij sommige inbouwvriezers krijg je aparte spacers mee die je op de achterkant van de vriezer kunt monteren om de juiste afstand te behouden, zodat je de vriezer ook niet te ver richting muur kunt plaatsen.

©MG | ID.nl

Geluidsdemping

Het geluid van een inbouwvriezer kan soms als storend worden ervaren. Dit geluid bestaat doorgaans uit twee componenten: luchtgeluid, zoals het brommen van de compressor, en contactgeluid, veroorzaakt door trillingen die via het meubel kunnen worden doorgegeven. Zowel vrijstaande- als inbouwmodellen kunnen hier last van hebben, maar met wat aanpassingen kun je het geluid reduceren. Zorg voor voldoende ventilatieruimte rondom de vriezer. Ga je gebruik maken van geluidsabsorberende materialen , houd er dan rekening mee dat deze warmte vasthouden.

Om luchtgeluid te dempen, kan aan de achterkant en eventueel zijkanten van de nis of de muur geluidsabsorberend materiaal worden bevestigd. Dit materiaal vangt het geluid van de compressor op en voorkomt dat het zich verder door de ruimte verspreidt. Er zijn hier verschillende soorten platen en strips voor verkrijgbaar.

Zoek een stil exemplaar

Omdat het lastig is om een inbouwapparaat van tevoren te testen op geluidsproductie, kun je natuurlijk in ieder geval alvast kijken naar de specificaties van een inbouwvriezer. Bij doorgaans alle online winkels vind je de relevante informatie over geluidsproductie bij de specificaties. Het maximaal hoorbare geluid wordt weergegeven in Decibel, afgekort als dB. Gemiddeld produceren inbouwvriezers een geluid van rond de 35 en 40 dB, maar dit zijn natuurlijk alleen piekmomenten, bijvoorbeeld als de compressor aanslaat. De informatie over de geluidsproductie vind je overigens ook op het energielabel, zie hieronder.

Zuinigheid

Tot slot moeten we het energieverbruik natuurlijk niet vergeten. Hoe zuiniger een inbouwvriezer is, hoe meer geld je op het gebruik ervan bespaart. Dankzij de specificaties en het welbekende energielabel koop je eenvoudig een energiezuinig model. Je ziet dan bij de specificaties ook wat een inbouwvriezer op jaarbasis aan energie verbruikt.

©EPREL

▼ Volgende artikel
Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro
© MG | ID.nl
Huis

Waar voor je geld: 5 krachtige hogedrukreinigers voor minder dan 275 euro

Bij ID.nl zijn we gek op producten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Een paar keer per week speuren we daarom binnen een bepaald thema naar zulke deals. Met een hogedrukreiniger maak je je oprit, terras en tuinbestrating grondig schoon. Wij vonden vijf krachtige modellen voor je.

Een hogedrukreiniger is ideaal voor het schoonmaken van terrassen, opritten, tuinmeubels, auto’s en schuttingen. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en bespaart tijd en moeite. Dankzij verstelbare spuitkoppen pas je de waterstraal aan per klus. Zo maak je efficiënt en veilig schoon, zelfs op lastig bereikbare plekken. Met behulp van handige accessoires zoals een autowasborstel kun je een hogedrukreiniger ook gebruiken voor auto's, aanhangers, caravans en campers. Wij hebben een vijftal betaalbare hogedrukreinigers voor je gevonden.

DISCLAIMER

De genoemde maximum prijs van 275 euro was correct tijdens het schrijven van dit artikel. De prijzen van producten op Kieskeurig.nl kunnen echter varieren, en kunnen inmiddels dus hoger of lager zijn.

Bosch UniversalAquatak 135

Deze compacte machine van Bosch zet moeiteloos 410 l/uur water af dankzij zijn krachtige 1900 W motor. De slang van 7 meter geeft je een groot bereik. Met een werkdruk tot 135 bar verwijdert hij eenvoudig hardnekkig vuil van fiets, oprit of terras. De geïntegreerde slanghaspel en opbergruimte voor accessoires maken hem erg gebruiksvriendelijk. Ondanks zijn lichte gewicht (7,9 kg), staat de Aquatak 135 stevig dankzij wielen en een telescopisch handvat. Hij is geschikt tot een watertemperatuur van 40 °C en geleverd inclusief nozzle‑set. Zijn compacte profiel en degelijke prestaties maken ‘m ideaal voor dagelijks gebruik in en om het huis.

Maximale druk: 135bar
Vermogen: 1900 Watt
Slanglengte: 7m
Opslagtank: 0,45 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Wat is een vuilfrees?

Een vuilfrees is een speciaal opzetstuk voor een hogedrukreiniger dat wordt gebruikt om hardnekkig vuil effectief te verwijderen. De vuilfrees bestaat uit een roterende waterstraal met hoge druk, waardoor het reinigingsvermogen aanzienlijk wordt verhoogd. Dit maakt het heel geschikt voor het schoonmaken van sterk vervuilde oppervlakken zoals bestrating, terrastegels en andere harde buitenoppervlakken. Een vuilvrees is echter niet geschikt voor auto's, campers of caravans. Het kan namelijk de lak of deur- en raamrubbers beschadigen.

Nilfisk Excellent 170

De Nilfisk Excellent 170 is een stevige krachtpatser met een inductiemotor en metalen pomp, ontworpen voor intensief gebruik. Hij levert maar liefst 170 bar en rond de 498 l/uur aan waterflow en dat is ideaal voor grote oppervlakken zoals terrassen of gevels . De SteelFlex-slang van 10 meter in combinatie met de interne haspel zorgt voor moeiteloze bereikbaarheid en opberging. Uniek is de Power Foam Blaster (700 ml) die zorgt voor rijke schuimlaag voor grondige reiniging, bijvoorbeeld van auto’s of tuinmeubilair. De machine schakelt bij spuitstop automatisch uit, en gaat weer aan bij gebruik, waarmee je dus energie kunt besparen. Met een gewicht van zo'n 21,5 kg is hij wat zwaarder dan gemiddeld, maar staat stevig op wielen en een telescoopgreep voor verplaatsing.

Maximale druk: 170 bar
Vermogen: 2100 Watt
Slanglengte: 10m
Opslagtank: 0,7 liter (voor foam)
Meegeleverde accessoires: Vuilfrees, oppervlakreiniger

Kärcher K 2 Basic

De K 2 Basic van Kärcher is een degelijk instapmodel voor eenvoudigere reiningsklusjes, zoals voor fietsen, tuinmeubels of lichte vervuiling. Deze machine levert tot 110 bar werkdruk en 360 l/uur waterflow vanuit een 1400 W motor. Hij is compact, weegt slechts 4 kg (zonder accessoires) en voorzien van twee wieltjes voor eenvoudige verplaatsing. De slang is 3 m lang, wat minder bereik biedt, maar praktisch is voor het dichtbij reinigen. Inclusief waterfilter en Quick Connect-systeem, plus diverse spuitstukken zoals een lans en vuilfrees. Dit toestel is ideaal voor gebruikers die een effectief, budgetvriendelijk toestel zoeken voor eenvoudig onderhoud rondom huis.

Maximale druk: 110 bar
Vermogen: 1400 Watt
Slanglengte: 3m
Opslagtank: geen
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

Powerplus POWXG90410

De Powerplus POWXG90410 combineert kracht en flexibiliteit in één: zijn 1800 W motor levert tot 140 bar en 420 l/uur waterflow, perfect voor het grondig reinigen van oprit, tuin of voertuigen. De slang van 8 m en een soepel oprolmechanisme maken werken zonder gedoe makkelijk. De tank van 0,75 liter voor reinigingsmiddel is ideaal voor gecombineerde schoonmaakbeurten. Hij beschikt over turbospuit, patio-cleaner en verstelbare lans en is uitgerust met wieltjes en auto start/stop voor bedieningsgemak en veiligheid. Weegt ongeveer 7,7 kg — handzaam en goed te manoeuvreren.

Maximale druk: 140 bar
Vermogen: 1800 Watt
Slanglengte: 8m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: lans, vuilfrees

EZIclean Hydroforce 165

Deze Eziclean Hydroforce 165 is uitgerust met een krachtige 2200 W motor waarmee hij tot 165 bar haalt — ideaal voor intensieve klussen zoals terras en auto’s schoonmaken . De slang van 5 meter biedt voldoende reikwijdte dichtbij de kraan. Inclusief 0,75 l reinigingstank en een ruime selectie aan spuitmonden, waaronder een turbomondstuk met 180° draaibare straal en 360°-draaifunctie – handig voor diverse oppervlakken. Het lage gewicht van zo'n 9,2 kg en wieltjes plus haspel maken het verplaatsen eenvoudig. Robuust, veelzijdig en ideaal voor huishoudelijk en zwaar buitengebruik.

Maximale druk: 165 bar
Vermogen: 2200 Watt
Slanglengte: 5m
Opslagtank: 0,75 liter
Meegeleverde accessoires: autowasborstel, lans, oppervlakreiniger