ID.nl logo
Samsung Galaxy S21 Ultra - Samsung’s beste smartphone in de schaduw van Apple
© PXimport
Huis

Samsung Galaxy S21 Ultra - Samsung’s beste smartphone in de schaduw van Apple

De Samsung Galaxy S21 Ultra is de beste smartphone uit de Samsung Galaxy S21-serie. Vooral met het schermpaneel en de cameramogelijkheden, heeft Samsung alles uit de kast gehaald om even flink op te scheppen. Of de smartphone ook een goede aankoop is, lees je in deze Samsung Galaxy S21 Ultra review.

De Ultra-uitvoering van de Samsung Galaxy S20 was geen verkoophit. Niet dat de smartphone slecht was, integendeel. Maar er was wel wat op aan te merken. De periscoopcamera liet bijvoorbeeld nog al te wensen over. De marketingafdeling had zijn hoofd wat teveel in de wolken en overdreef de mogelijkheden van de zoomlens nogal, de 100x zoom bleek in praktijk tamelijk onbruikbaar. Ook eiste het 120 hertz-scherm, 5G en de chipset nogal veel van de accu. Ook legde Samsung de prijs gelijk met de duurste iPhone van Apple. Samsung heeft deze problemen gelukkig opgelost, waardoor de Samsung Galaxy S21 Ultra werkelijk een sublieme smartphone is. Alleen heeft Samsung (naast de net-genoemde prijs) op nog meer nadelen afgekeken bij Apple, wat een wat bittere bijsmaak achterlaat. Vooral omdat de nadelen zo enorm onnodig en consument-onvriendelijk zijn. Dat leg ik later in deze review wat gedetailleerder uit.

©PXimport

Wat is er nieuw aan de Samsung Galaxy S21 Ultra?

De Samsung Galaxy S21 Ultra’s meest opvallende vernieuwing is het ontwerp van de smartphone. De linkerbovenhoek aan de achterkant is gebruikt om de camera’s in te verwerken. En dat zijn er nogal wat. Er zijn in totaal vier lenzen , sensoren voor dieptebepaling en natuurlijk een flitser geplaatst. De S21 Ultra-uitvoering is de enige smartphone uit de serie met een glazen afwerking. De reguliere Samsung Galaxy S21 en S21 Plus hebben een kunststof afwerking. De combinatie van een forse prijs, glas (dat natuurlijk altijd breekbaar is) en de camera’s die behoorlijk uit de behuizing steken zorgen er wel voor dat een hoesje absoluut aan te bevelen is. Kies je ervoor om de smartphone zonder hoesje te gebruiken, dan zorgt de fraaie matte afwerking ervoor dat er weinig zichtbare vingerafdrukken achterblijven op het toestel.

Aan de voorzijde is een enorm schermpaneel geplaatst, dat opvallend genoeg geen afgebogen randen heeft. Wel heeft Samsung de camera in een gat in het midden aan de bovenkant van het scherm verwerkt. Fraai oogt dit niet. Maar het zorgt er wel voor dat de schermranden minimaal zijn en vrij wel de hele voorkant gebruikt wordt door het beeldscherm.

Onder het scherm heeft Samsung de vingerafdrukscanner geplaatst. Dit is niet nieuw. Wel nieuw is dat deze vingerafdrukscanner een groter scanoppervlak heeft dan andere smartphones. Dat is een prettige vooruitgang, maar nog altijd lukt het smartphonemakers niet om de nauwkeurigheid en snelheid van een fysieke vingerafdrukscanner (aan de achterzijde, onder het scherm of aan de zijkant van de smartphone) bij te benen.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Mooiste schermpaneel ooit

En dat scherm, dat moet echt even uitgelicht worden. Samsung heeft met dit schermpaneel de concurrentie op grote afstand gezet. Het oledscherm heeft een doorsnee van 6,8 inch, waardoor de Galaxy S21 Ultra een forse smartphone is (16,5 bij 7,6 centimeter).

De kleurweergave van het oledscherm is werkelijk subliem, het beeld haarscherp en de beelden vloeiend dankzij een hoge verversingssnelheid van het scherm (tot 120 hertz). Dankzij de mogelijkheid om een dynamische verversingssnelheid te kiezen, heb je een vloeiender beeld wanneer gewenst. Zonder dat dit je accu slacht.

De Samsung Galaxy S20 Ultra liet je de keuze, óf een extra scherp beeld met een UHD-resolutie, of een hoge verversingssnelheid. De Galaxy S21 Ultra kan beide. Hiermee heb je dus een ideaal scherm om bijvoorbeeld video’s op te bekijken of games op te spelen, maar ook de foto’s en video’s die je maakt met de veelzijdige camera’s komen optimaal tot hun recht.

Camera’s

En over die camera’s gesproken. Eigenlijk is dit met name het onderdeel waar Samsung de Galaxy S21 Ultra mee probeert te onderscheiden ten opzichte van de andere twee Galaxy S21-smartphones. De Galaxy S21 (en Plus-uitvoering) beschikken over een groothoek-, telelens en reguliere lens. Dat is ook het geval bij de S21 Ultra, hoewel de gebruikte lenzen net even anders zijn. Hierbij is ook een periscoop-zoomcamera geplaatst en een dieptesensor.

Zoals je mag verwachten van een smartphone in de hoogste prijsklasse, kan de camera zich qua foto- en videokwaliteit meten met de beste smartphones. Net als bij andere smartphones met meerdere lenzen, krijg je de beste foto’s en video’s wanneer je de reguliere camera gebruikt. Vooral qua details en dynamisch bereik (waarbij bijvoorbeeld lichte en donkere delen goed te onderscheiden vallen) zijn indrukwekkend. De kleuren zijn een tikje gesatureerd, maar om eerlijk te zijn is dat geen nadeel te noemen. Bovendien zijn de kleuren en het scherm een gouden één-tweetje. Ook wanneer er weinig tot geen licht voorhanden is, weet de camera nog altijd veel vast te leggen.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Wanneer je overschakelt naar de groothoek- of zoomlenzen, dan lever je wel wat qua detail. Er is wat ruis te bespeuren en ook wat details gaan verloren bij weinig licht. Maar ook deze foto’s zijn kwalitatief dik in orde. Wanneer je de periscooplens gebruikt om meer dan 10x in te zoomen, merk je wel dat er al snel veel details verloren gaan. Het is een leuke lens om indruk mee te maken op feestjes, maar foto’s worden wat ruizig en het is moeilijk richten bij zo’n verre zoom. In praktijk is die diepe zoom niet onmisbaar.

©PXimport

©PXimport

©PXimport

©PXimport

©PXimport

Alle zoomniveau's van de Samsung Galaxy S21 Ultra (foto genomen vanaf dezelfde locatie). Van links naar rechts: 0,6x zoom, 1x zoom, 10x zoom, 30x zoom en 100x zoom

5G chipset: Exynos 2100

Bij de vorige generatie van de Samsung Galaxy S-smartphones viel de accuduur me wat tegen. De accucapaciteit van de smartphones is gemiddeld. Maar de chipset was hongerig. Vooral op mobiele netwerken, verbruikte de smartphone buitengewoon veel energie. Bij 4G, maar vooral wanneer je verbonden was met 5G. Hierdoor was de accuduur in praktijk vaak maar een dag, wat met een nieuwe smartphone en dito accu niet best is.

De Galaxy S21 Ultra maakt gebruik van een nieuwe chipset: de Exynos 2100, bijgestaan door 12GB aan werkgeheugen. Ook deze smartphone verbindt met 5G. De accu heeft een capaciteit van 5.000 mAh, dat is evenveel als de 5G-uitvoering van z’n voorganger. De chipset levert prima prestaties, alles draait vlot: van het verwerken van foto’s, tot zware apps en het opstarten van de smartphone. Ook de accuduur is een stuk beter geworden. Afhankelijk van je gebruik is anderhalve dag zonder moeite haalbaar. De batterij loopt ook niet meer zo snel leeg wanneer je met een mobiel netwerk verbindt. Hoewel 5G en het scherm wel hun tol eisen van de accu. Wanneer je 4G gebruikt en de scherminstellingen (zoals resolutie en verversingssnelheid) omlaag schroeft, kun je een dag of twee met een volle accu doen. Iets wat je eigenlijk ook wel kunt verwachten van een accu met deze capaciteit.

Android 11 met Samsung’s OneUI

Al sinds Samsung Android-smartphones maakt, wordt de software tot in de kleinste details aangepast. Deze schil noemt Samsung OneUI, en komt met veel handige extra’s en een herkenbaar uiterlijk. Ook werkt Samsung hard om de ondersteuning via software- en veiligheidsupdates beter te krijgen, er worden drie jaar aan Android-updates en vier jaar aan veiligheidsupdates beloofd. Hoewel dat nog lang niet op het niveau is dat Apple biedt, zet Samsung stappen in de goede richting. Een trendbreuk ten opzichte van andere grote Androidfabrikanten zoals Motorola en OnePlus, die juist steeds vaker negatief in het nieuws komen vanwege hun updatebeleid.

Samsung’s OneUI-schil biedt niet de luxe die je mag verwachten van een smartphone van meer dan duizend euro.

-

Samsung’s OneUI-schil biedt niet de luxe die je mag verwachten van een smartphone van meer dan duizend euro. Spraakassistent Bixby, een hele zwik bloatware... Samsung heeft zelfs nog altijd een onnodige virusscanner in de instellingen verstopt. Het geeft nog altijd het gevoel dat de smartphone duurder is geprijsd dan wat hij uitstraalt. Een gevoel dat vooral blijft hangen na het testen van de Samsung Galaxy S21 Ultra.

In de schaduw van Apple

Want ondanks dat ik zeer onder de indruk ben van de smartphone, heb ik moeite met hem aan te bevelen. Samsung heeft al lange tijd het imago Apple’s iPhone te kopiëren, en hoewel ze met het design van de Galaxy S21 Ultra daar niet in mee gaan, maken ze dit imago nog altijd erger door de hebberige streken van Apple blindelings te kopiëren. Zo worden de prijzen van Samsung’s topsmartphones gelijkgetrokken met de duurste iPhones en heeft de audio-aansluiting moeten wijken. Net als iPhones worden ook door Samsung reparaties lastig gemaakt. De batterij is bijvoorbeeld vastgelijmd, waardoor je een hittepistool op de batterij moet zetten om deze te vervangen, wat gevaarlijk is voor zowel je toestel als de reparateur.

Nieuwe streken zijn ook het ontbreken van een geheugenkaartslot en een adapter om de smartphone op te laden. Waarmee Samsung indirect de 8K-videofunctie (daar heb je immers veel gigabytes voor nodig) en jarenlange marketingaandacht voor de snellaadfunctie (wie koopt er nu een dure Samsung-snellaadadapter?) buitenspel zet.

Deze consument-onvriendelijke beslissingen missen vooral zinnige argumenten, en geven mij het gevoel dat de topsmartphones van Samsung in de schaduw van Apple’s iPhone worden gezet. En als je dan toch al bereid bent om zoveel geld te betalen voor een nieuwe smartphone... Koop dan een iPhone. Het is een pijnlijke constatering voor een smartphone die als toestel an sich gewoon heel goed is.

Alternatieven voor Samsung Galaxy S21 Ultra

Ben je op zoek naar de beste Android-smartphone, ongeacht de prijs? Dan is de Samsung Galaxy S21 Ultra met afstand de beste keuze. Ook als je de smartphone in een goede aanbieding voorbij ziet komen. Alleen die prijs en wat je ervoor krijgt... Het is een lastig te verantwoorden keus ten opzichte van de duurste iPhone: de iPhone 12 Pro Max. Dezelfde nadelen van dit toestel zijn klakkeloos overgenomen. De Galaxy S21 Ultra biedt een beter scherm en meer camera-mogelijkheden daartegenover, de iPhone 12 Pro Max is toekomstbestendiger dankzij meer rekenkracht, betere software én ondersteuning.

Maar er zijn natuurlijk ook betaalbaardere alternatieven, die tamelijk voor de hand liggen. Zo is de Galaxy S21 Plus een stuk goedkoper, en doet eigenlijk helemaal niet zoveel onder voor de Galaxy S21 Ultra. De camera-mogelijkheden zijn iets minder uitgebreid en het scherm iets minder overdreven imponerend. Hetzelfde kan gezegd worden voor de iPhone 12. Zoek je het nóg betaalbaarder, maar wil je wel een hoogwaardige smartphone van Samsung. Dan kun je zelfs de Samsung Galaxy S20 FE overwegen.

Conclusie: Samsung Galaxy S21 Ultra kopen?

De Samsung Galaxy S21 Ultra is de beste Android-smartphone die je kunt kopen. Ten opzichte van de concurrentie zijn de camera-mogelijkheden en het scherm flink beter dan bijvoorbeeld de iPhone 12 Pro Max en de andere toestellen uit de Galaxy S21-serie. Toch zijn de prijs en de andere minpunten van het toestel zulke onnodige nadelen, dat een aanschaf lastig te verantwoorden valt.

Ons oordeel

8Score

Samsung Galaxy S21 Ultra

Adviesprijs € 1249,-
Kleuren Zwart, zilver, blauw, bruin
OS Android 11 (One UI)
Scherm 6,8 inch oled (3200 x 1440, 120hz)
Processor 2,9 Ghz octacore (Exynos 2100)
RAM 12GB
Opslag 128, 266 of 512GB
Batterij 5.000 mAh
Camera 108, 10, 10 en 12 megapixel + dieptesensor (achter), 40 megapixel (voor)
Connectiviteit 5G, 4G (LTE), Bluetooth 5.0, wifi, gps, nfc
Formaat 16,5 x 7,6 x 0,9 cm
Gewicht 227 gram
Overig Vingerafdrukscanner achter scherm, water- en stofdicht
Website www.samsung.com/nl

  • Pluspunten

  • Scherm

  • Cameramogelijkheden en -kwaliteit

  • Prestaties

  • Design

  • Minpunten

  • Prijs

  • Bloatware

  • Geen audio-poort

  • Geen geheugenkaartslot

▼ Volgende artikel
Facebook en Instagram gratis blijven gebruiken? Zo houd je grip op wat je ziet
Huis

Facebook en Instagram gratis blijven gebruiken? Zo houd je grip op wat je ziet

Gebruikers die deze week Facebook of Instagram openen, krijgen ineens een keuze voorgeschoteld: wil je betalen om geen advertenties meer te zien, of blijf je het gratis gebruiken mét advertenties? Die keuze is vanaf nu verplicht. Sinds november 2023 bood Meta al de mogelijkheid om een betaald abonnement zonder advertenties te nemen, maar tot nu toe was dat geheel vrijblijvend. Wat betekent die verplichte keuze precies? En kun je, als je niet wilt betalen, nog steeds zelf bepalen wat je te zien krijgt?

Waarom moet je nu ineens kiezen?

Meta voert deze verplichte keuze door vanwege aangescherpte Europese privacyregels. De wetgever stelt strengere eisen aan hoe bedrijven data mogen gebruiken voor advertentiedoeleinden. Een gratis dienst met gepersonaliseerde advertenties mag alleen als de gebruiker daar bewust toestemming voor geeft. Meta zet de gebruiker daarom voor het blok: betalen voor een advertentievrije ervaring, of toestemming geven voor het gebruik van je gegevens.

De betaalde abonnementsvorm: wat houdt het in?

Wie zich abonneert op de advertentievrije versie van Facebook en Instagram betaalt 7,99 euro per maand via de app, of 5,99 euro via een browser. Dit bedrag geldt voor één account in het zogeheten Accountcentrum. Wil je meerdere accounts advertentievrij gebruiken, dan betaal je daar extra voor. Meta belooft dat je gegevens in dat geval niet verwerkt worden voor advertentiedoeleinden. Je gebruikt de platformen dan volledig zonder gepersonaliseerde advertenties.

©Meta

Kritiek op het 'pay or consent'-model

Hoewel Meta stelt dat deze keuze in lijn is met de Europese privacyregels, heeft het 'pay or consent' (betaal of geef toestemming) model veel kritiek gekregen. Tegenstanders noemen het een vorm van privacy blackmail: je betaalt om je privacy te behouden, of je geeft die op in ruil voor gratis gebruik en gepersonaliseerde advertenties. Het is de vraag of een 'keuze' wel echt een keuze is als de alternatieven zo ongelijkwaardig zijn.

Niet betalen? Dit doet Meta dan met je gegevens

Kies je ervoor om Facebook en Instagram gratis te blijven gebruiken, dan geef je Meta toestemming om je gegevens te gebruiken voor advertenties. Het gaat dan om gepersonaliseerde advertenties, gebaseerd op je profiel, gedrag op het platform en je interacties met andere websites en apps. Je huidige ervaring blijft grotendeels hetzelfde, maar de verwerking van je gegevens valt voortaan onder strengere Europese regels.

Je kunt later ook kiezen voor advertenties met minder personalisatie. Deze optie gebruikt minder van je gegevens en is iets privacyvriendelijker, maar laat nog steeds advertenties zien. Meta gebruikt dan geen informatie meer over je gedrag op andere sites of eerdere interacties binnen hun platformen. In plaats daarvan worden alleen basisgegevens gebruikt, zoals je leeftijd, geslacht, locatie en activiteit op dat moment. Deze instelling kun je op elk moment inschakelen via het menu Advertentie-instellingen, onder het kopje dat gaat over personalisatie en gegevensgebruik.

Een bredere trend: betalen voor advertentievrije content

De beslissing van Meta om te kiezen voor een betaalde advertentievrije optie staat niet op zichzelf. Steeds meer bedrijven voegen advertenties toe aan diensten die voorheen gratis of advertentievrij waren, of bieden juist een betaalde versie zonder advertenties. Disney+ heeft bijvoorbeeld de optie Standaard met reclame, Videoland biedt meerdere abonnementen aan met reclames en Netflix heeft in een aantal landen ook een dergelijk abonnement (nog niet in Nederland overigens). Vanaf 26 augustus voegt ook Amazon advertenties toe aan Prime Video in Nederland. En het blijft niet bij videostreaming. Spotify biedt al jaren een gratis versie met advertenties naast zijn Premium-abonnement, net als YouTube. Ook op sociale media zie je dezelfde trend. X, voorheen Twitter, heeft een betaalde variant die minder advertenties belooft, al krijg je zelfs met X Premium nog wel wat advertenties te zijn.

©Videoland

Hoe houd je invloed op wat je te zien krijgt?

Ook als je kiest voor de gratis versie van Facebook of Instagram, kun je nog wel degelijk invloed uitoefenen op de advertenties die je te zien krijgt.

Advertentie-instellingen beheren

Ga naar de instellingen van je Facebook- of Instagram-account en zoek naar Advertentievoorkeuren of Advertentie-instellingen. Hier krijg je een overzicht van de interesses die Meta aan jouw profiel heeft gekoppeld. Je kunt deze interesses bewerken, verwijderen of toevoegen. Door dit te doen, geef je Meta een duidelijker beeld van wat je wel en niet relevant vindt. Je kunt ook instellen dat je geen advertenties meer wilt op basis van je activiteit op andere websites en apps.

Advertenties verbergen, rapporteren of de herkomst begrijpen

Bij elke advertentie verschijnt een menu met de optie Waarom zie ik deze advertentie?. Als je daarop klikt, zie je welke informatie Meta heeft gebruikt om jou die advertentie te tonen. Denk aan je interesses, je leeftijd, locatie of het feit dat je eerder een bepaalde pagina hebt bezocht. Vanuit dat scherm kun je direct instellingen aanpassen of interesses verwijderen die niet (meer) bij je passen. Als je een advertentie ziet die je niet interesseert of ongepast vindt, kun je deze ook verbergen of rapporteren. Klik op de drie puntjes bij de advertentie en kies voor Advertentie verbergen of Deze advertentie rapporteren.

Merken of onderwerpen blokkeren

Daarnaast kun je in je advertentie-instellingen specifieke merken of onderwerpen blokkeren die je liever niet voorbij ziet komen. Dit zorgt er niet voor dat advertenties verdwijnen, maar wel dat ze iets minder willekeurig aanvoelen en beter aansluiten op wat je zelf belangrijk of prettig vindt.

Alternatieven: gratis en advertentievrij?

Als de ontwikkelingen bij Facebook en Instagram je zorgen baren en je liever geen advertenties ziet én niet wilt betalen, zijn er maar weinig alternatieven. Volledig gratis, advertentievrije sociale media zijn zeldzaam. De meeste platformen draaien op advertentie-inkomsten of het gebruik van data. Er zijn wel opties die het anders aanpakken. Mastodon, onderdeel van het Fediverse, werkt bijvoorbeeld met open-sourceprincipes en wordt beheerd door community's. Hier zie je weinig tot geen advertenties, maar het bereik is kleiner en de ervaring anders. Ook kun je specifieke niche-platforms of forums opzoeken die zonder advertenties draaien dankzij donaties of vrijwilligers.

De keuze is aan jou

Betalen, de advertenties voor lief nemen of je account opzeggen: de keuze is aan jou. En dat is geen makkelijke keuze. Blijf je bij de gratis versies van Facebook en Instagram? Met de tips in dit artikel kun je in ieder geval nog een beetje grip op je eigen tijdlijn houden.

Lees ook: Je Facebook-account deactiveren of verwijderen


 

▼ Volgende artikel
Een inbouwoven of -magnetron plaatsen? Zo meet je de nismaten goed op
© RossandHelen
Huis

Een inbouwoven of -magnetron plaatsen? Zo meet je de nismaten goed op

Als je een inbouwoven of magnetron wilt plaatsen, begint alles met het opmeten van de nis, oftewel de uitsparing in je keukenkast waar het apparaat in moet komen. Die afmetingen moeten tot op de millimeter kloppen, anders past je nieuwe oven of magnetron niet. Hoe je dat aanpakt en waar je op moet letten, lees je hier. Geen stress: het is makkelijker dan het lijkt!

In dit artikel lees je:

✔ Wat nismaten zijn en waarom ze belangrijk zijn ✔ Hoe je de hoogte, breedte en diepte van de nis nauwkeurig opmeet ✔ Wat de standaard afmetingen zijn van ovens, magnetrons en combimagnetrons ✔ Welk type inbouwapparaat het best past bij jouw keuken en kookstijl

Wat zijn nismaten eigenlijk?

De nismaten van je keuken zijn de binnenafmetingen van de ruimte waarin je de oven of magnetron wilt inbouwen. Je meet dus niet het apparaat zelf, maar de kast waar hij in moet komen. De nismaten bestaan uit drie onderdelen: hoogte, breedte en diepte. De meeste inbouwapparaten zijn afgestemd op standaardmaten, maar er zijn ook uitzonderingen – vooral als je keuken iets ouder is of als je kiest voor een compact model.

Een oven past meestal in een nis van 60 centimeter breed. De hoogte varieert, afhankelijk van het soort apparaat. Zo zijn inbouwovens meestal 60 centimeter hoog, maar compacte modellen van 45 centimeter komen ook vaak voor. Magnetrons hebben doorgaans een hoogte van 38 of 45 centimeter. Combimagnetrons – de handige alleskunners – vallen meestal in de categorie van 45 centimeter hoog.

Zo meet je de nismaten op

De hoogte van de nis meet je van de bovenkant tot de onderkant van de uitsparing. Gebruik een rolmaat en trek die strak – zo krijg je een nauwkeurige meting. Dit is vooral belangrijk bij het kiezen tussen een compacte oven of een standaardmodel.

De breedte van de nis meet je van de linker- naar de rechterkant. Ook hierbij geldt: strak meten voor een betrouwbaar resultaat. De meeste apparaten hebben een standaardbreedte van 60 centimeter, maar het is altijd slim om te controleren wat jouw keuken precies toelaat.

De diepte van de nis is de afstand van de voorkant van de kast tot de achterwand. Zet je rolmaat dus helemaal achterin de nis en trek hem naar voren toe. De meeste ovens en magnetrons passen met een diepte van zo’n 55 tot 60 centimeter, maar ook hier geldt: meten is weten.

Het opmeten gaat het makkelijkst als de nis leeg is – dus als er geen apparaat meer in zit. Zo weet je zeker dat je met de juiste afmetingen werkt.

©Surachetsh

Wat past het beste bij jou?

Heb je je nismaten eenmaal duidelijk in beeld, dan kun je gericht gaan zoeken. Kook en bak je graag en wil je graag taarten, ovenschotels of braadstukken maken? Dan is een volwaardige inbouwoven precies wat je nodig hebt. Gebruik je de oven vooral voor opwarmen, ontdooien of simpele gerechten, dan is een magnetron waarschijnlijk voldoende.

Wil je het beste van beide werelden in één apparaat? Dan is een combimagnetron een slimme keuze. Die heeft de functies van zowel een oven als een magnetron en bespaart je daarmee ruimte – handig, zeker in kleinere keukens.

Klaar om te kiezen?

Als je de afmetingen van je nis goed hebt gemeten én weet welk type apparaat het best bij jouw kookstijl past, kan het eigenlijk niet meer misgaan. Je bent klaar om een oven of magnetron uit te zoeken die niet alleen perfect in je keuken past, maar ook perfect bij jou.