Omzet uit Newsstand is sinds start verdrievoudigd

© PXimport

Omzet uit Newsstand is sinds start verdrievoudigd

Smartphone & tablet

Geplaatst: 11 september 2012 - 10:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Wouter Hoeffnagel

De omzet uit Apple's online winkel voor kranten en magazines Newsstand is sinds de lancering in oktober 2011 verdrievoudigd. De in-app aankopen genereren het grootste deel van de omzet van Newsstand.

Dit concludeert analysebureau App Annie op basis van eigen analyses van de online winkel. Vooral kranten en magazines waarbij voor ieder nieuw nummer apart betaald moeten worden blijken veel geld op te brengen. Apps die andere betaalmodellen hanteren dragen nauwelijks bij aan de winst.

Omzet

De Verenigde Staten blijkt het land te zijn dat de meeste omzet genereert, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada. Vooral in Engelstalige landen blijkt Newsstand dus veel omzet te generen. Duitsland staat op de vijfde plek. China staat op de negentiende plek. Dit is opvallend, aangezien China op de eerste plek staat op de lijst met landen die het meest uit de Newsstand downloaden.

© PXimport

De analyses van het analysebureau wijzen uit dat Newsstand op de iPad aanzienlijk beter scoort dan op de iPhone. Dit ligt voor de hand, aangezien het scherm van de iPad een stuk groter is en daardoor beter geschikt is voor het lezen van grote stukken tekst.

Omzet per download

Wereldwijd blijkt een download uit de Newsstand gemiddeld 45 dollarcent aan omzet op te leveren. In een aantal landen ligt dit gemiddelde echter aanzienlijk hoger. Zo ligt de gemiddelde omzet per download in de tien best scorende landen op 97 dollarcent.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000