MWC12: Samsung Galaxy Note 10.1 nu officieel

Het slechtstbewaarde geheim van de Mobile World Congress is geen geheim meer. Doken er zondag al posters van de Galaxy Note 10.1 op, inmiddels heeft Samsung de tablet officieel geïntroduceerd.

De Samsung Galaxy Note 10.1 mag zich naast de eerder geïntroduceerde Galaxy Tab 2 (10.1) scharen. Het is duidelijk dat de Note 10.1 het topmodel van Samsung gaat zijn, want de specificaties zijn een stuk indrukwekkender dan die van de niet-Note-variant. Net als bij de 5-inch Galaxy Note heeft Samsung de tablet voorzien van een 1,4 GHz dualcore processor, 1 GB aan ram-geheugen en een 1280x800 wxga-scherm. Wifi, bluetooth, 3G ontbreken uiteraard niet, maar Samsung benadrukt dat de Note 10.1 niet als telefoon te gebruiken is.


Het grote verschil tussen de Tab 2 (10.1) en de Note 10.1 is uiteraard de stylus, door Samsung S-Pen genoemd. De bijbehorende applicaties voor het maken van notities en het krabbelen op foto's ontbreken uiteraard niet. Dat de S-Pen een waardevolle toevoeging is, wordt onderstreept door de aanwezigheid van Adobe Photoshop Touch en Ideas, die voorgeïnstalleerd op de tablet staan. De tablet krijgt 16, 32 of 64 GB opslagcapaciteit, prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000