IFA 2016: Huawei onthult MediaPad M3

© PXimport

IFA 2016: Huawei onthult MediaPad M3

Smartphone & tablet

Geplaatst: 1 september 2016 - 07:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Jeroen Boer

Huawei heeft op techbeurs IFA de MediaPad M3 onthult, de opvolger van de MediaPad M2. Volgens Huawei is de nieuwe 8inch-tablet hun flagshiptablet die naast een uitstekend scherm dankzij een samenwerking met Harman Kardon ook de meest krachtige audio-ervaring ooit biedt.

De MediaPad M3 heeft zoals je van een toptablet verwacht een aluminium behuizing die naadloos vervaardigd is. Dankzij een vingerafdrukscanner kun je het apparaat snel ontgrendelen. Huawei heeft de tablet zo compact mogelijk gemaakt waardoor de screen-to-body-ratio 82 procent bedraagt. Het scherm heeft dus vrijwel geen randen. De tablet bevat een 8,4inch-scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels dat vermoedelijk gebruikt maakt van IPS-technologie. Volgens Huawei zou de gebruikte ClariVu 3.0-technologie schadelijk blauw licht wegfilteren en tegelijkertijd voor een scherper en helderder beeld zorgen.

Ook binnenin heeft Huawei de zaakjes goed voor elkaar. De MediaPad M3 bevat een krachtige Kirin 950 processor met acht cores waardoor intensieve zaken als 3D-gaming geen probleem moeten zijn. De processor wordt bijgestaan door 4 GB RAM en 32 of 64 GB opslagruimte. Het geheugen is bovendien uitbreidbaar met een geheugenkaartje. Ondanks al deze kracht zou de ingebouwde 5100mAh-accu toch goed zijn voor 11 uur films kijken, 6 uur gamen of maar liefst 45 uur muziek luisteren.

Huawei lijkt de tablet niet voor niets MediaPad genoemd te hebben, naast een goed scherm heeft de tablet volgens Huawei namelijk ook een superieure geluidskwaliteit. Huawei werkt voor het geluid samen met Harman Kardon.

De MediaPad M3 gaat 349 euro kosten voor een uitvoering met 32GB-opslaggeheugen, 399 euro voor een variant met 32 GB en 4G terwijl een variant met 64GB-opslaggeheugen 399 euro kost. De duurste uitvoering combineert 64 GB en 4G en kost 449 euro. Het is momenteel niet bekend of de tablets ook in Nederland te koop zullen zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000