Moto G6 Plus - Verstandigste keuze

© PXimport

Moto G6 Plus - Verstandigste keuze

Smartphone & tablet

Geplaatst: 8 augustus 2018 - 11:46

Aangepast: 24 november 2022 - 13:13

Joris Peterse

Groot, luxe en goedkoop. De Moto G6 Plus smartphone leeft boven zijn stand als je kijkt wat je voor zijn bescheiden prijs terugkrijgt. Voor nog geen 300 euro heeft het Androidtoestel veel te bieden.

Motorola Moto G6 Plus aanbieding bij Aldi

Onlangs testte ik de Moto G6-smartphone, die enkele tientjes goedkoper is dan deze Moto G6 Plus. In de review liet ik al een beetje doorschemeren dat de Plus-uitvoering een betere keuze was dan de gewone G6. Voor slechts een paar tientjes meer biedt de Moto G6 Plus meer opslaggeheugen (64GB in plaats van 32GB), een grotere batterij, een beter scherm, de smartphone is een tikje sneller en de camera net even een slagje beter.

Opvallend aan beide G6-smartphones is dat ze ontzettend luxe ogen, dankzij een mooi ontwerp en een rond aflopende glazen achterzijde. De dubbele camera steekt wel erg uit deze achterkant, meer dan bij de gewone G6. Bovendien voelt het toestel wel erg fragiel door het glas en zit het binnen een mum van tijd vol vingerafdrukken. Een hoesje is dus echt noodzakelijk. Gelukkig zit er een (simpel) hoesje in het doosje.

© PXimport

© PXimport

Meerwaarde

De Moto G6 Plus is wel een slagje groter dan de gewone G6. Dat kan voor sommigen wel een twijfelpuntje zijn. De smartphone heeft een wat groter formaat omdat er een ander schermpaneel in zit, dat betere kwaliteit biedt en iets groter is: een diameter van 5,9 inch (15 centimeter). Dat groter lijkt dan dat het is, want Motorola heeft voor een schermverhouding van 1 bij 2 gekozen, waardoor het toestel minder breed is. Ook zijn de schermranden prettig dun. Desondanks is de G6 Plus wel behoorlijk groot, maar laat dit je niet afschrikken in je keuze tussen de G6 en G6 Plus. Het went. Bovendien zijn het grotere (betere) scherm en de andere extra’s echt van grote meerwaarde.

Het full-HD schermpaneel is dus groter, maar ook beter. Kleuren en contrast komen net even wat beter uit de verf en de schermhelderheid is dik in orde. Die helderheid was een minpunt van de Moto G6.

De extra opslagcapaciteit is mooi meegenomen, maar dit kan bij beide smartphones uitgebreid worden met een geheugenkaart. Prettig is dat je naast een geheugenkaart ook een tweede simkaart kunt plaatsen. In de meeste gevallen is het of-of. De accuduur blijft ongeveer hetzelfde, ondanks de iets grotere batterij: een dag of twee. De snellere specs en het grotere scherm hebben eenmaal wat meer energie nodig.

Natuurlijk scoort de Plus ook wat beter in de benchmarks, door de snellere specs: een Snapdragon 630 met 6GB werkgeheugen. De processor is geen krachtpatser en in praktijk merk je niet heel veel snelheidsverschil, maar voor zwaardere apps en toekomstige updates kan het zeker van meerwaarde zijn.

© PXimport

Camera

Natuurlijk kun je voor 300 euro geen smartphone kopen met een camera die met de beste drie meekomt: de Huawei P20 Pro, iPhone X en testwinnaar Samsung Galaxy S9+. De dualcam van de Moto G6 Plus heeft een iets betere sensor, die moeilijkere lichtomstandigheden beter aan kan. Bijvoorbeeld weinig licht, of veel tegenlicht dankzij een beter dynamisch bereik.

Ook heeft Motorola een goede camera-app, met functies als uitsnedes, portretfoto’s en spotkleur. Die alle drie de dubbele camera nodig hebben om te werken. Gek genoeg ontbreekt een zoomfunctie.

© PXimport

© PXimport

Android 8

Verder is de Moto G6 Plus hetzelfde als de Moto G6. Het toestel draait op het recente Android 8, dat een zeer minimale skin van Motorola heeft. Dat is erg prettig en de apps die Motorola zelf toevoegt zijn niet hinderlijk, enkel de Microsoft apps zijn overbodige balast. Toch is het bedrijf op softwaregebied voorbijgestreefd door de nieuwe Android-concurrent Nokia, dat smartphones verkoopt met Android One: een Androidversie zonder bloatware met directe updates van Google zelf.

Motorola is op softwaregebied voorbijgestreefd door de nieuwe Android-concurrent Nokia.

-

Alternatieven

Als de Moto G6 Plus je echt te groot is, dan is de gewone Moto G6 natuurlijk een betaalbaar alternatief. Ook zijn de eerder genoemde Nokia’s het overwegen waard, dankzij Android One, zoals de goedkopere Nokia 6.1 of de duurdere Nokia 7 Plus. De Huawei P Smart en Huawei P20 Lite zijn ook interessante alternatieven als je een goede camera en beter design zoekt. Alleen is de software op deze toestellen erg rommelig.

Conclusie

De Moto G6 Plus is een smartphone waarmee je met een gerust hart de komende twee jaar kunt doen, mits je een hoesje om de smartphone doet, want het toestel voelt erg fragiel. Voor 300 euro krijg je uitstekende specificaties terug, een goed scherm, prima camera... Er is zo weinig aan te merken, dat dit de ultieme smartphone is voor iedereen die een goede prijs-kwaliteitsverhouding belangrijk vindt.

9,0

ONS OORDEEL

Motorola Moto G6 Plus

Pluspunten

Prijs-kwaliteitsverhouding

Luxe ontwerp

Accuduur

Simkaarten en geheugenkaart

Minpunten

Hoesje nodig

Conclusie

**Prijs** € 279,- **Kleuren** Blauw, zilver **OS** Android 8.0 (Oreo) **Scherm** 5,9 inch LCD (2160x1080) **Processor** 2,2 GHz octacore (Snapdragon 630) **RAM** 4 GB **Opslag** 64 GB (uitbreidbaar met geheugenkaart) **Batterij** 3.300 mAh **Camera** 12 en 5 megapixel dualcam (achter), 8 megapixel (voor) **Connectiviteit** 4G (LTE), Bluetooth 4.2, wifi, gps **Formaat** 16 x 7,6 x 0,8 cm **Gewicht** 167 gram **Overig** vingerafdrukscanner, dualsim, usb-c, koptelefoonpoort **Website** [www.motorola.com](https://www.motorola.com/nl/products/moto-g-plus-gen-6)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000