Microsoft doet stap terug uit smartphone-markt om nieuwe strategie te bepalen

Er waren al een hoop tekens aan de wand. Microsoft doet voorlopig een stap terug uit de smartphone-markt en ontslaat daarbij circa 1850 werknemers van zijn telefoontak.

De veranderingen blijken uit een interne memo van het bedrijf aan zijn smartphone-divisie. Kortgeleden nog werd bekend dat Microsoft een groot deel hiervan doorverkocht

Microsoft benadrukt daarbij dat er nog wel degelijk een toekomst is voor Windows Phones, maar hoe die er precies uitziet wordt de komende tijd onderzocht. Met een marktaandeel van slechts 0,7 procent was al langer duidelijk dat het er niet al te best mee voor stond.

Security en Continuum

Volgens Microsoft zijn vooral bedrijven momenteel geïnteresseerd in telefoons met Windows 10. Onder meer security en de mogelijkheden van Continuum worden daarbij als belangrijke peilers genoemd.

Vermoedelijk komen er geen nieuwe Lumia's meer uit, maar de huidige modellen worden wel nog van updates voorzien. Microsoft gaat op zoek naar een nieuwe strategie, waarbij geruchten over een Surface Phone als vanouds weer de kop opsteken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000