iOS-update voor Apple TV verhelpt bugs

href="http://support.apple.com/kb/HT4448" target="_blank">iOS 4.4.1</a> voor de <a href="http://www.apple.com/appletv/" target="_blank">tweede Apple TV</a> is beschikbaar. De nieuwe versie van iOS verhelpt vooral een aantal bugs in het besturingssysteem. De update is 276MB groot en kan via de softwareupdater van de Apple TV worden gedownload.

De update verhelpt een probleem waarbij HD-televisies beeld niet juist weergaf op 480p. Daarnaast pakt versie 4.4.1 van iOS ook een probleem aan dat ervoor zorgde dat films en televisieshows opnieuw gedownload moesten worden.

Op het Apple discussieforum is een discussie te vinden waarin meerdere gebruikers melden beeldproblemen te hebben met de nieuwe Apple TV. Gebruikers melden een groen of zwart scherm te zien te krijgen zodra zij het apparaat opstarten. Dit scherm verdwijnt na enkele seconden waarna de Apple TV de kleuren op de televisie omdraait. Dit probleem lijkt niet door iOS 4.4.1 aangepakt te worden.

De Apple TV 2 wordt overigens nog niet in Nederland geleverd. Ook de oude Apple TV is niet meer te vinden op de Nederlandse website van Apple of de Nederlandse Apple Store. Het apparaat was al enige tijd niet meer beschikbaar via de Apple Store, maar had nog wel een eigen pagina. Deze pagina lijkt nu te zijn verwijderd.

MacWorld-lezer Feddo liet ons via de comments weten dat Conrad vanaf 28 december 2010 leverbaar is. De website van Conrad bevestigt dit.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000