De 10 mooiste interactieve kinderboeken voor de iPad

© PXimport

De 10 mooiste interactieve kinderboeken voor de iPad

Geplaatst: 7 april 2014 - 06:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Evi Maquoi

Wil je zoon of dochter graag dat je elke avond een boekje voorleest voor het slapengaan? Wellicht wil jij dan wel wat afwisseling, want elke avond hetzelfde verhaaltje is niet echt spannend. Je hoeft geen stapel nieuwe boeken te kopen, wij serveren je onze top tien van interactieve verhalen.

Kinderboeken

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Deze boekenwinkelapp van WPG Uitgevers bundelt een uitgebreide lijst interactieve kinderboeken van bekende en minderbekende auteurs. Wij zijn erg enthousiast over Een vijver vol inkt van Annie M.G. Schmidt en Tellen met Kikker van Paul van Loon.

De app is gratis maar voor de boeken moet je een bescheiden bijdrage van 0,89 tot 1,79 euro per boek betalen. Het aanbod richt zicht op kinderen tussen 0 en 12 jaar. Via je persoonlijke boekenplank krijg je een overzicht van je gekochte verhalen.

 

© PXimport

Voor 1 en 2 jaar

Slaap Lekker! HD

Prijs: € 2,99 (+ in-app-aankopen)

Gaat je zoontje of dochtertje niet zo gemakkelijk slapen? Een voorleesverhaaltje waarin de dieren ook naar bed moeten, vereenvoudigt het slapengaan van je zoon of dochter misschien. De animaties van dit interactieve boek zijn grandioos.

Je kind moet de lichten op de boerderij doven zodat alle dieren kunnen slapen. Als iedereen ligt te snurken volgt er nog een mooi slaapliedje! Wil je extra dieren? Die kun je als extra in-app-aankopen verkrijgen. Wondermooi!

 

© PXimport

Bumba Voorleesboeken

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Heel wat peuters zijn helemaal gek van Bumba en zijn vriendjes. Studio 100 heeft daarom een aantal bestaande verhalen gedigitaliseerd. Elk voorleesverhaal is voorzien van flapjes, grappige animaties en leuke geluidseffectjes.

Naast het boek krijg je ook nog een volledige tv-aflevering, enkele kleurplaten en een rits puzzels en spellen bij elk aangeschaft boekje. Leuke maar prijzige (4,49 euro per boekje) app voor de allerkleinsten.

 

© PXimport

Victor wil spelen

Prijs: € 2,69

Victor de vleermuis verveelt zich. Hij gaat op zoek naar een vriendje om mee te spelen, maar alle andere dieren willen slapen.

Zou hij toch nog iemand vinden die wakker is als het donker is? Het prentenboek is kleurrijk en interactief. Laat je zoon of dochter op zoek gaan naar de verstopte animaties. Je kunt trouwens kiezen of je het verhaal wil laten voorlezen of zelf wilt vertellen.

 

© PXimport

Voor 3 en 4 jaar

De wedstrijd van Schildpad en Haas HD

Prijs: € 1,79

Schildpad en haas willen een hardloopwedstrijd houden. Haas is ervan overtuigd dat hij als eerste bij de paardenbloemen aan het eind van het bospad zal zijn. Omdat de dieren uit het bos allemaal komen kijken, haalt hij nog wat gekke kunstjes uit ... schildpad kruipt gewoon rustig verder. Wie zal er winnen?

De wedstrijd van schildpad en haas is beschikbaar als voorleesboek en als tekenfilm. Mooi verhaal met een educatieve boodschap.

 

© PXimport

De drie biggetjes

Prijs: € 4,49

Deze app bewijst dat je van een oud sprookje ook nog iets heel aantrekkelijks kunt maken. Verbluffende prenten met flink wat animaties, coole geluidseffecten en een stevige portie interactie zorgen dat deze app zijn geld meer dan waard is.

Je kunt trouwens zelf kiezen of je het verhaal wilt laten voorlezen of liever zelf de verteller bent. Wil je het verhaal niet in één avond vertellen, dan kun je een bladwijzer gebruiken en morgen verdergaan.

 

© PXimport

Kinderboek - Witlof met pootjes

Prijs: € 1,79

Peter heeft een heel eigenaardige vader. Hij werkt in een laboratorium en werkt hier aan bijzonder fruit en gekke groenten: tomaatjes zo klein als besjes, een appel in de vorm van een banaan en ... witlof met pootjes. Het verhaal is erg leuk en stimuleert de fantasie van kinderen. De prenten zijn gedetailleerd en interactief.

Wedden dat je zoon of dochter elke keer iets nieuws ontdekt? Is leuk voor zowel jongens als meisjes.

 

© PXimport

Voor 5 jaar en ouder

Wolfie

Prijs: € 0,89

Wolfie is vijf en wil later uitvinder worden. Hij droomt over allerlei machines en als hij wakker is, probeert ie ze zelf te bouwen. Jouw zoon of dochter mag in dit verhaal allerlei keuzes maken. Op die manier kun je het verhaal blijven lezen en elke keer anders eindigen. Is je zoon of dochter geïntrigeerd door uitvinders?

Wolfie leert je ook over grote namen zoals Isaac Newton en Leonardo Da Vinci. Origineel en boeiend verhaal!

 

© PXimport

Jungleboek HD - SO

Prijs: € 3,99

Het verhaal van Mowgli die opgevoed wordt door een roedel wolven is je wellicht wel bekend. Deze app vertelt het verhaal op een mooie en leerzame manier. De plaatjes zijn volledig geanimeerd en tijdens het lezen lichten de woorden op om de leesvaardigheid van je zoon of dochter te verbeteren.

Elk woord kan apart uitgesproken worden en voor moeilijke woorden kun je een verklaring opvragen. Er is een modus in drukletter en geschreven letters.

 

© PXimport

Het avontuur van Mika

Prijs: € 1,79

Houdt je zoon of dochter van fantasierijke verhalen? Dan zit je bij Het avontuur van Mika goed. Mika mag voor het eerst met zijn oma mee op ontdekkingstocht in een onbekend bos. In het groene struikgewas beleven ze een magisch avontuur.

De wondermooie prenten, leuke animaties, speciale geluidseffecten en spannende verhaallijn zuigen je kind mee in het avontuur. Als extraatje krijg je nog enkele puzzels en een memo-spel.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten