Beste iPad-apps: nieuws

© PXimport

Beste iPad-apps: nieuws

Geplaatst: 23 december 2012 - 15:04

Aangepast: 15 december 2022 - 08:44

Wouter Hoeffnagel

Net een iPad aangeschaft en op zoek naar apps die het downloaden waard zijn? MacWorld helpt je hierbij en heeft een aantal apps voor je uitgezocht! Dit artikel is een levend artikel en wordt dus regelmatig bijgewerkt. Check dit artikel dus regelmatig voor de laatste iPad-apps!

Wij verzamelen in een living story alle informatie en het laatste nieuws over de derde generatie iPad. Daarnaast verzamelen wij ook het laatste nieuws over de iPhone 5.


Ben je op zoek naar meer handige app-reviews voor de iPad? Kijk dan hier verder op AppFish.

Ben je niet op zoek naar nieuwsapps? Kijk dan op de volgende pagina's voor andere apps:

Beste iPad-apps: hulpprogramma's

Beste iPad-apps: muziek

Beste iPad-apps: creativiteit & ontwerp

Beste iPad-apps: spelletjes

iPad apps voor kinderen

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 september 2010 en is voor het laatste geüpdatet op 23 december 2012. Het artikel bevat een nieuwe app die je bovenaan pagina kunt vinden.

Nieuws

32. AutoWeek Video

Blijf jij graag op de hoogte van het laatste autonieuws? Dan is de app AutoWeek Video iets voor jou. De app geeft je gratis toegang tot alle video’s die AutoWeek publiceert. Het gaat hierbij om journals, rij-impressies, autonieuws, dubbeltesten en duurtesten. De video’s zijn onderverdeeld in categorieën, waardoor je snel de voor jou interessante video’s kunt vinden. Het is echter ook mogelijk een overzicht van alle video’s te bekijken. Wil je een video die je eerder hebt gezien nogmaals bekijken? Dan kan je deze opzoeken via de zoekmachine. Video’s zeggen zeker bij auto’s aanzienlijk meer dan tekst of afbeeldingen. AutoWeek Video speelt hierop in en houdt je met behulp volledig op de hoogte van het laatste autonieuws. Dit maakt de app dan ook een aanrader. AutoWeek Video is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

Blijf op de hoogte van het laatste autonieuws met AutoWeek Video

31. NUsport

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws over sport? Dan is de app NUsport voor jou een aanrader. De app voorziet je van nieuws over alle mogeijke sporten. Nieuws dat je interessant of leuk vind kan je uiteraard doorsturen naar vrienden via Twitter, Facebook en email. Standaard zijn voor de sporten voetbal, wielrennen, autosport, tennis en schaatsen tabbladen beschikbaar, waarop het nieuws over deze sporten wordt verzameld. Het is echter ook mogelijk zelf voor andere sporten tabbladen toe te voegen. Met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen is ook hier een tabblad voor aanwezig. NUsport is een prettige app om de hoogte te blijven van het laatste nieuws over sport. De app is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws met NUsport

30. Condition ONE

Condition ONE (C1) is een nieuwsapp die je het gevoel bij een belangrijke gebeurtenissen zelf aanwezig te zijn. In de app kan je video's downloaden van geruchtmakende gebeurtenissen in de wereld. De video's zijn opgenomen vanuit het gezichtsveld van een mens, waardoor deel lijkt te nemen aan de gebeurtenis. In deze video's heb je de mogelijk zelf te bepalen waar je naar kijkt, door de camera te bewegen. Dit doe je door met je vinger simpelweg over het scherm te swipen. In C1 bepaal je dus zelf waar je in een video naar kijkt, waardoor je de beelden intensief beleeft. De app bevat naast video's over nieuwsfeiten ook video's over sport, reizen, muziek en mode. C1 is een erg interessante app die op een vernieuwende manier nieuwsfeiten brengt. De app is daarnaast gratis te downloaden in de App Store en dus een aanrader!

© PXimport

Kijk vrij rond in video's over bijvoorbeeld nieuwsfeiten

29. Lees dit boek

Lees dit boek is een app iedere liefhebber van e-boeken op zijn iPad moet hebben. Met de app ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over e-boeken. Je krijgt wekelijks de nieuwste boeken gepresenteerd, die je net als in de boekenwinkel rustig kunt doorbladeren. Om dit mogelijk te maken zijn per boek een flink aantal pagina's beschikbaar. De app presenteert per week vier nieuwe boeken en belooft altijd 24 verschillende boeken beschikbaar te hebben. Via Lees dit boek kan je direct e-boeken aanschaffen. Daarnaast worden sommige boeken tijdelijk gratis aangeboden, wat natuurlijk in de kosten kan schelen.

© PXimport

Lees dit boek houdt je op de hoogte van nieuwe e-boeken

28. Auto Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste autonieuws? Dan is de app Auto Nieuws iets voor jou. In de app wordt het nieuws van de websites TopGear.com, Autoblog.nl, Autoweek.nl, NU.nl/auto, Carros.nl, Autowereld.nl, Auto55.be, Autojunk.nl en Autovandaag.nl verzameld. Alle websites hebben een eigen kolom, waardoor het nieuws netjes geordend blijft en je snel door alle informatie heen kan gaan. Per keer zie je drie kolommen en dus drie websites op het scherm. Om de vorige of volgende drie websites in beeld te krijgen swipe je het beeld simpelweg naar links of rechts. Het is ook mogelijk websites die je liever niet terug ziet in de app ontzichtbaar te maken. Auto Nieuws is een app die precies doet wat het belooft en je een compleet beeld geeft van het laatste autonieuws. De app is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Auto Nieuws verzamelt het laatste autonieuws voor je op een centrale plek

27. Zite

Zite is een app die nieuws voor je verzameld en op een centrale plek presenteert. De app is erg gebruiksvriendelijk. Je krijgt een lijst te zien waarin je de voor jou interessante onderwerpen en websites kunt aanvinken. Op basis van deze informatie verzamelt Zite nieuws voor je van allerlei bronnen. Hier begint het echte werk van Zite echter pas. De app analyseert vervolgens je gedrag tijdens het gebruiken van de app en probeert te bepalen welke artikelen je interessant vind. Door deze analyse moet het nieuws dat Zite je presenteert na verloop van tijd steeds beter gaan aansluiten op je interesses. Met behulp van Zite zul je dan ook al snel nieuws lezen van websites waar je doorgaans niet zou komen. Zite is gratis te downloaden in de App Store en absoluut het proberen waard.

© PXimport

Zite analyseert je leesgedrag om artikelen beter op je interesses te laten aansluiten

26. Google Currents

Google Currents is een nieuwsapp die de concurrentie aan gaat met Flipboard. In de app kan je een grote hoeveelheid nieuwsbronnen verzamelen, die je vervolgens op je gemak kunt bekijken. Google Currents biedt je de mogelijkheid in korte tijd een grote hoeveelheid nieuwsberichten te scannen, door van ieder nieuwsartikel de eerste alinea weer te geven. Interessante berichten kunnen worden geopend met behulp van de ingebouwde browser, waarna je de originele website te zien krijgt. Voor het toevoegen van nieuwsbronnen kan je gebruik maken van de ingebouwde zoekmachine. Daarnaast kan je bladeren door een verzameling nieuwsbronnen die de app voor je heeft verzameld. Iets wat als nadeel van Google Currents gezien kan worden is het feit dat je verplicht moet inloggen op je Google Account om de app te kunnen gebruiken. De app is gratis te downloaden in de App Store en is een goed alternatief voor Flipboard.

© PXimport

Google Currents verzamelt het nieuws van verschillende bronnen op een centrale plek

25. 7 Billion

Onlangs is de 7 miljardste mens op aarde gekomen. Naar aanleiding van deze mijlpaal heeft National Geographic de app '7 Billion' uitgebracht. In de app krijg je allerlei informatie over de uitdagingen die een groeiende wereldbevolking in combinatie met een beperkte beschikbaarheid van grondstoffen met zich meebrengt. Deze uitdagingen worden met behulp van video's, interactieve mappen, achtergrondartikelen en foto's aan je uitgelegd. De app gaat in op de wijze waarop de wereldbevolking tot de huidige omvang is gegroeid, maar bijvoorbeeld ook op de wijze waarop de inwoners van Bangladesh omgaan met het stijgende zeeniveau. De app bevat veel interessante informatie en mooie beelden. 7 Billion is voor 3,99 euro in de App Store beschikbaar.

© PXimport

24. Reeder

Maak jij van gebruik van Google Reader en ben je op zoek naar een handige iPad app om je RSS-feeds te bekijken? Dan is Reeder iets voor jou. Reeder is een eenvoudig te gebruiken app die je helpt het overzicht te houden over grote hoeveelheden RSS-feeds. De app heeft overzichtelijke layout, wat erg prettig werkt. Zodra je de app opent krijg je alle mappen te zien die je in Google Reader hebt aangemaakt. Nadat je een map hebt aangeklikt, krijg je alle nieuwe berichten te zien die sinds de laatste keer dat je Google Reader hebt geopend zijn verschenen. De berichten kunnen worden gesorteerd op individuele feeds of verschijningsdatum. Geopende berichten worden weergegeven in een uitgeklede layout, waarbij eventueel storende elementen zoals advertenties zijn verwijderd. Het is mogelijk interessant nieuws te delen via bijvoorbeeld Facebook, Twitter of email. Daarnaast kunnen berichten worden doorgestuurd naar ReadItLater en Instapaper. Reeder kost 3,99 euro en is zijn geld zeker waard!

© PXimport

Reeder is een handige RSS-reader met een overzichtelijke interface

23. RTLNieuws 365

RTLNieuws 365 houdt je op de hoogte van het laatste nieuws. De app opent met een actuele nieuwsfoto, waarmee een nieuwsitem op de voorpagina onder de aandacht wordt gebracht. Het belangrijkste nieuws is terug te vinden met behulp van de headlines, die als een krantenpagina worden weergegeven. Daarnaast wordt in een aparte kolom het laatste nieuws weergegeven. Via tabbladen kunnen categoriëen als 'sport', 'boulevard' en 'slideshow' worden bereikt. Bij 'slideshow' kunnen foto's worden bekeken van het laatste nieuws. RTLNieuws 365 is een handige en gebruiksvriendelijke nieuwsapp en is dan ook zeker aan te raden. De app is gratis te downloaden.

© PXimport

Bekijk foto's van het laatste nieuws via RTLNieuws 365

22. Tablisto

Tablisto is een handige app waarmee je boeken, kranten en tijdschriften kunt lezen en PDF-bestanden kunt bekijken. De app bevat een kiosk waarin je allerlei content kunt downloaden of kopen. In de kiosk zijn boeken, tijdschriften en kranten in verschillende tabbladen onderverdeeld, waardoor je snel de juiste content kunt vinden. Ook is er een tabblad aanwezig waar automatisch alle edities van tijdschriften en kranten waar je een abonnement op hebt worden verzameld. Daarnaast kun je zelf PDF-bestanden aan de app toevoegen of deze direct vanuit de mail openen. Bij het bladeren in tijdschriften of PDF-bestanden kan het voorkomen dat je wordt verwezen naar een andere pagina. Doorgaans hou je in dit geval je vinger tussen de bladzijdes, zodat je deze niet opnieuw hoeft op te zoeken. Tablisto's multi sliders zijn hier een digitale variant van. Tablisto bevat verder een werktafel, waarop je boeken waar je regelmatig tussen schakelt kunt openleggen. Je kunt hierdoor razendsnel tussen de boeken schakelen. Tablisto is gratis in de App Store beschikbaar.

© PXimport

Bekijk tijdschriften, kranten en boeken in Tablisto

21. Actueel.st

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste iPad-nieuws? Dan is de app Actueel.st echt iets voor jou. De app verzamelt nieuws van allerlei websites die over de iPad schrijven, waaronder MacWorld.nl en concullega's iPadclub.nl en OneMoreThing. Je kunt de artikelen zowel op tijd als op website laten sorteren. De app voorziet ieder artikel dat je hebt gelezen van een groen hoekje, waardoor je nooit dubbel nieuws leest. Daarnaast wordt nieuws dat ouder is dan 24 uur voorzien van een grijs hoekje. Artikelen kan je via Twitter, Facebook, Hyves of email delen met anderen. Actueel.st is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

20. NYTimes for iPad

NYTimes for iPad is de iPad-app van de Amerikaanse krant The New York Times. De app houdt je op de hoogte van het laatste nieuws. Het nieuws wordt aangeboden in een overzichtelijk overzicht, waarbij van meerdere nieuwsberichten een inleiding wordt gegeven. Het overzicht bestaat uit meerdere pagina's, waar je door heen kunt scrollen door te swipen. Daarnaast bevat NYTimes een aantal secties waarin je content kunt vinden op basis van een categorie. Denk hierbij aan video's, wereldwijd nieuws, nieuws uit New York, mode, sport, technologie, zakelijk, wetenschap en gezondheid. De secties video, Top News en sport zijn gratis te bekijken. Om toegang te krijgen tot de overige secties moet je een Times Digital Subscription voor 19,99 dollar of 14,68 euro per maand. Het abonnement geeft je toegang tot alle secties in de app en toegang tot NYTimes.com.

© PXimport

NYTimes for iPad is de iPad app van het bekende The New York Times

19. National Geographic Magazine-International

National Geographic Magazine-International is de app van het gelijknamige magazine. De app biedt je de inhoud van het normale National Geographic Magazine aan in combinatie met leuke interactieve elementen. Denk hierbij aan fotogallerijen, video's, bewegende statistieken en interactieve kaarten. Het eerste nummer van National Geographic Magazine krijg je gratis als je de app download. Voor andere nummers kun je een abonnement afsluiten. Een jaarabonnement kost 23,99 euro, terwijl een maand abonnement 2,99 euro per maand kost. Het is ook mogelijk losse edities van het digitale magazine te kopen voor 4,99 euro.

© PXimport

Bekijk interactieve elementen zoals video's en fotogallerijen van National Geographic

18. Zinio

Lees jij vaak tijdschriften? Dan is Zinio echt iets voor jou. Zinio is een app die allerlei populaire en bekende magazines heeft verzameld in één handige app. Denk hierbij aan Rolling Stone, Esquire, Maxim en Elle. Om je een voorproefje te geven van een magazine is het mogelijk een de eerste pagina van een artikel te lezen. Wil je meer lezen? In-app kun je tijdschriften aanschaffen, waarbij je zowel een los exemplaar kunt kopen als een abonnement kunt afsluiten. Edities die je eerder hebt gekocht worden op de iPad gedownload, waardoor deze ook offline te bekijken zijn. De bibliotheek van artikelen en tijdschriften kan eenvoudig worden gesynchroniseerd met Zinio op bijvoorbeeld de iPhone. Zinio is een erg prettige apps voor liefhebbers van tijdschriften en magazines. De app is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

Zinio heeft de populairste tijdschriften ter wereld voor je verzameld

17. NOS Teletekst

Teletekst is vooral bekend van de teletekst-pagina's op TV, waar je bijvoorbeeld het nieuws, sport en de weersverwachting kunt opzoeken. NOS Teletekst is een app die exact dezelfde mogelijkheden biedt. De app heeft een identieke layout aan teletekst op Nederland 1, 2 en 3, waardoor de app vertrouwd overkomt. Onder in beeld zijn vier knoppen te vinden waarmee je snel kunt schakelen tussen verschillende tabbladen. Vanaf het homescherm kun je bijvoorbeeld kiezen uit nieuws, sport, tv gids en weer. Daarnaast zie je in de bovenbalk op welke pagina je momenteel bent. Door op dit cijfer te klikken kun je een nieuwe pagina oproepen. De app is erg gebruiksvriendelijk en doet wat je van teletekst verwacht. NOS Teletekst is gratis in de App Store te downloaden.

© PXimport

16. WIRED Magazine

WIRED Magazine is iPad app van het tijdschrift WIRED. De app biedt je de mogelijkheid het tijdschrift digitaal in te kijken en biedt aan aantal leuke extra's. Zo kun je extra materiaal bekijken zoals video's en extra illustratie. Daarnaast is het ook mogelijk om edities van WIRED tot juni 2010 terug te kijken. WIRED wordt maandelijks uitgegeven. Je kunt de edities los kopen voor 2,99 euro per stuk. Daarnaast kun je ook kiezen uit een maandabonnement voor 1,59 euro of een jaarabonnement voor 15,99 euro. Let overigens op. Zodra je abonnement afloopt ben je de toegang tot alle edities kwijt. Edities die je los koopt kun je altijd in blijven zien.

© PXimport

Je kunt WIRED nu ook op de iPad lezen

15. RTL Nieuws

RTL Nieuws is de app van het gelijknamige nieuwsprogramma op RTL4. In de app kun je het laatste nieuws uit zowel het binnen- als buitenland lezen. Daarnaast zijn de nieuwsvideo's van RTL Nieuws beschikbaar en kan de live videostream van RTL 24, die uitzendingen van RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en RTL Boulevard bevat. De app bevat daarnaast een aparte pagina voor een actueel fileoverzicht en het actuele weer. RTL Nieuws voor 79 eurocent in de App Store te koop.

© PXimport

14. In beeld

In beeld is een app die je het nieuws in beelden brengt. De app is gemaakt door NRC Media en toont foto's van het meest actuele nieuws in de wereld. De app heeft geen hoofdmenu, wat misschien even wennen is. Navigeren door de foto's door je met behulp van een zijbalk die je kunt oproepen. In deze balk zie je verschillende fotoseries staan. Door op een foto te klikken kom je in een foto serie, waarna je door de swipen kunt navigeren door de reeks. Het is mogelijk om meer informatie te krijgen over een foto door op een knop in de rechterbovenboek van het scherm te klikken. In beeld is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

Bekijk actuele nieuwsfoto's met behulp van In beeld

13. nrc.next

nrc.next is de iPad app van het NRC Next. Via de app kun je edities van de krant aanschaffen en krijg je alle artikelen tot je beschikking die ook in de papieren versie van NRC Next staan. De kranten worden op de iPad opgeslagen, waardoor je geen internetverbinding nodig hebt om de app te kunnen gebruiken. De kranten zien er in de iPad-app grotendeels gelijk uit aan de papieren versie. Je ziet de krant liggen en kunt hier doorheen bladeren door te swipen. Daarnaast kun je via een menubalk aan de bovenzijde van het scherm snel schakelen tussen verschillende pagina's. nrc.next is beschikbaar voor 79 eurocent.

© PXimport

Met deze app heb je het nrc.next nu ook op de iPad tot je beschikking

12. River of News

River of News is een RSS-reader voor Google Reader. De app maakt het lezen van nieuws er eenvoudig doordat het alle berichten onder elkaar plakt. Hierdoor kan je simpelweg omlaag blijven scrollen om al het nieuws te lezen. Daarnaast kun je naar links of rechts swipen om een andere nieuwsfeed te bekijken. De grootte en het lettertype van de tekst kun je naar eigen wens aanpassen. Daarnaast kun je interessante berichten delen via Twitter, Facebook of natuurlijk de mail. River of News is in de App Store te downloaden voor 2,99 euro.

© PXimport

Swipe tussen verschillende nieuwsfeeds en -berichten

11. The Early Edition

The Early Edition is een app waarmee je nieuws kunt verzamelen op één plek. De app is hiermee niet origineel, aangezien er een heleboel RSS-readers met een mooi jasje te vinden zijn. The Early Edition biedt het nieuws echter op een prettige en leuke manier aan. maar biedt het nieuws op een mooie en prettige nieuws aan. Je kunt nieuwsbronnen toevoegen door een RSS-feed te importeren en indelen in categorieën. Hierdoor is het mogelijk een verzameling van al het nieuws te bekijken, maar ook om je te concentreren op één onderwerp. The Early Edition is voor 3,99 euro beschikbaar in de App Store.

© PXimport

The Early Edition is een prettige en gebruiksvriendelijke RSS-reader

10. Reuters Galleries

Reuters Galleries is een app van persbureau Reuters waarmee je het nieuws via foto's kunt volgen. Je krijgt continu de laatste nieuws nieuwsfoto's te zien. Verschillende actuele thema's hebben een eigen categorie gekregen waardoor je snel de foto's die bij dit onderwerp horen kunt vinden. Daarnaast hebben de redacteuren achter de app ook een selectie gemaakt van de beste foto's van de afgelopen 24 uur. Hierin kun je dus actuele foto's over de meest uiteenlopende onderwerpen bekijken. De foto's worden vertoond in een slideshow. De app is geschikt voor zowel portret- als landschapsstand, al komt deze in landschapsstand het meest tot zijn recht. Reuters Galleries is gratis te downloaden in de App Store.

Blijf op de hoogte van het nieuws via de foto's van Reuters

9. Eurosport

Eurosport is de iPad app van de gelijknamige sportzender op televisie. De app richt zich volledig op sport en biedt je nieuws aan over allerlei sporten. Denk hierbij aan voetbal, tennis, MotoGP, WTCC, formule 1, skiën, rugby en zwemmen. Per sport krijg je een overzicht te zien van het bijbehorende nieuws. Daarnaast is het ook mogelijk om een overzicht te bekijken van al het sportnieuws. Via een menubalk kun je snel schakelen tussen verschillende sporten. De sporten die hier worden getoond kun je zelf aanpassen zodat je favorieten sporten snel bereikbaar zijn. Eurosport is een handige app voor de sportliefhebber en is gratis te downloaden.

© PXimport

Eurosport houdt je op de hoogte van al het sportnieuws

8. CNN App for iPad

CNN App for iPad is de iPad-app van CNN. De app is erg gericht opbeeld en laat nieuws zien aan de hand van foto's. Klik je op het bijschrift dat wordt je meegenomen naar het artikel achter de foto. Het is ook mogelijk gewoon een overzicht te bekijken van alle artikelen die gepubliceerd zijn. Daarnaast is het mogelijk om video's te bekijken en wordt er ieder uur een radio-uitzending aangeboden. Video's, foto's en artikelen kunnen worden gedeeld via Facebook, Twitter en e-mail. CNN App for iPad is gratis te downloaden in de App Store.

© PXimport

De app van CNN richt zich erg op beeld

7. TechFish

TechFish is een tech reader die alle techartikelen op de websites MacWorld, Webwereld, Digital Life, Zoom, GameZ, Computerworld, CIO en ComputerTotaal verzamelt. Hierdoor krijg je in één app een overzicht van nieuws over Apple, computers, E-Commerce, fotografie, gadgets, gaming, professional IT, hardware, mobiele apparaten, internet en software. Doordat de onderwerpen uiteen lopen kan het zijn dat je niet alle onderwerpen interessant vindt. In dit geval biedt de app je de mogelijkheid onderwerpen uit te vinken, zodat deze niet langer worden getoond. TechFish toont op de achtergrond van de app advertenties. Daarnaast worden op deze plek ook foto's vertoond die gemaakt zijn door Zoom-lezers. Dit is natuurlijk een fraaier gezicht dan de advertenties. Het is daarom ook mogelijk om de app voor 2,99 GoldFish te worden. Hierdoor zie je niet langer advertenties en krijg je alleen de foto's van Zoom te zien.

[Noot WH: inderdaad, MacWorld is van dezelfde uitgeverij als TechFish, maar dat maakt mijn enthousiasme over deze app niet minder oprecht :)]

© PXimport

TechFish verzamelt het technieuws van MacWorld, Webwereld, Gadget, GameZ, Computerworld, Techworld, CIO, ComputerTotaal en Zoom.nl

6. Flipboard

Flipboard is een app die op basis van RSS-feeds een magazine samenstelt. Hierdoor kun je nieuws uit verschillende bronnen automatisch laten bundelen en vervolgens op de iPad door het tijdschrift bladeren. Denk hierbij aan websites en blogs, maar sociale netwerken zoals Facebook of Twitter. Ook is het mogelijk om artikelen te delen met anderen of een comment te plaatsen. Ook kun je via Flipboard op Facebook een artikel een rating geven. Het voordeel van de app is dat het alle nieuwsbronnen kan gebruiken die jij wilt en het nieuws van deze bronnen op een aantrekkelijk manier aan je aanbiedt.

© PXimport

Flipboard presenteert al het nieuws uit de bronnen die je opgeeft in een tijdschrift.

5. De Telegraaf HD

De Telegraaf HD is een gratis app van het dagblad De Telegraaf. In de app kun je kiezen uit meerdere tabbladen gevuld met nieuws. De opties zijn 'voorpagina', 'telesport', 'prive' en 'financieel'. Het nieuws wordt over deze tabbladen verdeeld op basis van onderwerp. Onder telesport vind je dus al het sportnieuws, onder privé het nieuws uit de privé en op de voorpagina het nieuws dat je ook op de voorpagina van De Telegraaf of de index-pagina van DeTelegraaf.nl vindt. Het grootste verhaal vind je uiteraard in het midden van de pagina. Zowel boven als onder dit artikel vind je andere artikelen die volgens de redactie van De Telegraaf jouw aandacht verdienen. Aan de linkerkant vind je ´meer nieuws´, een balk waarin in het kort nieuwsberichten de hoofdlijnen van nieuwsberichten staan. In deze balk kun je scrollen, waardoor hier een behoorlijk aantal nieuwsberichten staan. Het nieuws dat in de app verschijnt wordt geselecteerd op basis van tags die de redactie van De Telegraaf heeft opgegeven. Het is echter ook mogelijk eigen tags aan te maken onder de kop ´mijn nieuws´. Hierdoor kun je een eigen nieuwsverzameling creëren.

© PXimport

In De Telegraaf HD kun je eigen tags toevoegen waarna de app voor jou nieuws gaat zoeken.

4. Pulse News Reader

Pulse News Reader is een app waarbij je zelf feeds kunt invoeren. Iedere website die jij invoert krijgt in de app een aparte balk. In deze balk worden in vierkante blokjes de nieuwsberichten getoond. Ook toont de website foto's die bij de artikelen horen in dit zelfde blokje. Hierdoor kun je snel door het nieuws van een website heen scrollen en bepalen wat jij interessant vindt. Wil je een bericht in zijn geheel lezen? Dan klik je op het blok waar het bericht in staat waarna een vlak over het beeld heen schuift. In dit vlak kun je het bericht lezen en de foto's bekijken. Het bericht kan je in zowel tekst- als web-versie bekijken. Het is ook mogelijk om vanuit dit scherm het bericht te delen via Facebook, Twitter of Twitter en het bericht kan met één klik worden geopend in Safari. Pulse News Reader presenteert de nieuws op een aantrekkelijke wijze, wat de app zeker het proberen waard maakt. De app is voor 2,99 te downloaden.

© PXimport

Bij Pulse News Reader kun je een groot aantal feeds invoeren.

3. NRC

NRC is de iPad-app van NRC Handelsblad. Met de applicatie kan je edities van het NRC voor 79 eurocent per stuk bekijken. Gekochte exemplaren blijven in de app aanwezig, waardoor artikelen later nogmaals kunnen worden bekeken. De applicatie toont de krant gespreid over het gehele scherm. Hierdoor is alles in één keer zichtbaar, maar zijn de koppen van met name de kleinere artikelen soms lastig te lezen. Je kunt een artikel nader bekijken door simpelweg op het artikel te klikken. Hierdoor opent een relatief klein scherm waarin de tekst en afbeeldingen worden weergegeven. Ook de foto's worden verkleind zodat zij in dit blok passen, waardoor een foto op het totaaloverzicht groter kan zijn dan in de ingezoomde variant. Een nadeel van de app is dat foto's niet apart en schermvullend kunnen worden bekeken. De app is beschikbaar voor 79 cent.

© PXimport

Door te klikken op een nieuwsartikel kun je deze in een apart scherm uitvergroten.

2. USA Today

USA Today is één van de eerste newsreaders die op de iPad verscheen en hoort daarom echt in dit rijtje thuis. USA Today is een Amerikaanse nieuwswebsite en de iPad-app toont enkel nieuws van haar eigen website. De USA Today-app opent met een voorpagina waarop het laatste nieuws wordt getoond. Hier wordt het laatste nieuws van de website getoond. Een blok aan de bovenkant laat nieuwsberichten circuleren in verschillende categorieën zoals 'News', 'Sport', 'Life' en 'Money'. Aan de linkerkant van de pagina is een blok te vinden met de titel 'Day in Pictures'. Zoals de titel al doet vermoeden wordt hier het nieuws van de dag in foto's getoond. De foto's worden full screen getoond waardoor het scherm van de iPad goed tot zijn recht komt. De app werkt erg soepel en is daarom, ondanks het puur Amerikaanse nieuws, een voorbeeld van een goede newsreader. De app is gratis te downloaden.

© PXimport

Met 'Day in Pictures' kun je de nieuwsfoto's van die dag bekijken.

1. NU HD

NU HD is de gratis iPad-app van Nu.nl. Met de applicatie kun je eenvoudig het nieuws volgen via de iPad. Zo biedt de applicatie geschreven nieuwsberichten aan, maar ook videobeeld. Het gaat hierbij om videonieuws en weerberichten via video. Zowel het nieuws als de video's zijn verdeeld in categorieën waardoor je snel het nieuws dat jij interessant vind kunt vinden. Alle categorieën die op de website zijn te vinden, zoals 'algemeen', 'binnenland', 'buitenland', 'politiek' en 'economie', zijn ook in de iPad-app aanwezig.

© PXimport

Het nieuws op NU HD is verdeeld over categorieën waar je snel nieuws kan zoeken.

Hebben wij een app gemist die volgens jou echt in dit artikel thuis hoort? Laat ons dit dan weten via de comments!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten