Zet het bedieningspaneel uit op een vergrendelde iPhone

© PXimport

Zet het bedieningspaneel uit op een vergrendelde iPhone

Geplaatst: 24 april 2015 - 06:06

Aangepast: 14 december 2022 - 15:38

Richard Borgman

Als je iPhone vergrendeld is, kun je nog steeds het bedieningspaneel tevoorschijn halen. Zet deze functie uit als je dit niet handig of veilig vindt. Hier zie je hoe je dat eenvoudig doet.

Het bedieningspaneel is een ontzettend handige functie in iOS. Veeg van de onderste rand van het scherm naar boven en je komt er meteen terecht. Ben je in een app die het volledige scherm gebruikt, dan zie je bij de eerste veeg alleen het randje van dit menu. Bij een tweede veeg komt hij helemaal tevoorschijn. Dat is om te voorkomen dat je tijdens een game per ongeluk het bedieningspaneel in beeld krijgt.

Vergrendeld iPhone-scherm

Standaard staat ingesteld dat het bedieningspaneel in elke situatie op deze manier toegankelijk is. Dat betekent dus ook dat je hem kunt oproepen als je telefoon vergrendeld is. Druk eerst op de homeknop of de aan/uit-knop om het scherm te activeren en veeg dan van onderaan naar boven om het bedieningspaneel in beeld te brengen.

Via het bedieningspaneel heb je snel toegang tot bijvoorbeeld de zaklamp of de rekenmachine. Ook kun je muziek aanzetten of je telefoon in de vliegtuigmodus zetten. Maar het betekent ook dat iemand die je iPhone niet kan ontgrendelen toch toegang heeft tot deze functies. Ook kun je ze per ongeluk activeren. Je kunt toegang via dit toegangsscherm uitschakelen.

© PXimport

Het bediengingspaneel werkt standaard in elke situatie.

Zo schakel je toegang tot het bedieningspaneel op een vergrendelde iPhone uit:

- Open de Instellingen-app

- Ga naar Bedieningspaneel

- Vink Op toegangsscherm uit

In dit menu kun je ook de toegang tot het bedieningspaneel uitschakelen vanuit apps. Als je veel actiegames speelt, kan dit van pas komen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten