3 veelvoorkomende iOS-problemen en hun oplossing

© PXimport

3 veelvoorkomende iOS-problemen en hun oplossing

Geplaatst: 14 juli 2015 - 07:01

Aangepast: 14 december 2022 - 15:23

Martin Gijzemijter

iOS is een heel fijn besturingssysteem, maar zoals alles, kent ook iOS z'n gebreken. We zetten drie veelvoorkomende problemen mét oplossing op een rij.

Met elke nieuwe release van iOS lost Apple een flink aantal problemen op, maar tegelijkertijd worden er ook weer nieuwe bugs geïntroduceerd. Zo blijft het een constant kat-en-muisspel van oplossen en veroorzaken. In de regel wordt iOS natuurlijk wel steeds beter (anders had updaten niet zoveel zin). En voor de problemen die spelen zijn altijd wel eenvoudige oplossingen te vinden die je kunt gebruiken totdat Apple zelf met een oplossing komt. We noemen drie problemen, mét hun oplossing. Lees ook: Apple maakt iOS 9 slimmer en pro-actief.

Batterij

 

© PXimport

Locatievoorzieningen slurpen je batterij leeg

Het is één van de weinige dingen van de iPhone waar we niet echt enthousiast over zijn, de levensduur van de batterij. Met elke iOS-update probeert Apple daar iets aan te verbeteren, maar eens in de zoveel tijd verschijnt er juist een update die het tegenovergestelde veroorzaakt. Een échte oplossing daarvoor is er niet, de batterij gaat nu eenmaal snel leeg, maar je kunt wel wat dingen doen om het wat af te remmen. Zo kun je in Instellingen / Privacy kiezen voor de optie Locatievoorzieningen om deze voorzieningen geheel uit te zetten. Uiteraard is dat niet handig wanneer je navigatie moet gebruiken of andere apps die je locatie moeten weten, maar dan kun je het weer even uitzetten. Ook is het verstandig om niet alle apps toegang te geven tot bijwerken op de achtergrond. Al die apps activeren immers je internetverbinding en dat gaat tellen.

iPhone is traag

 

© PXimport

Trage iPhone? Verwijder dan wat data

Zoals bij elke andere computer, wordt de iPhone trager wanneer de harde schijf vol raakt. De harde schijf van de iPhone is dan wel een digitale, maar als deze vol raakt, heeft dat wel degelijk invloed op de prestaties van het hele toestel. Druk op Instellingen / Algemeen / Gebruik om te kijken of de iPhone (of iPad) vol is. Is dit het geval, verwijder wat apps, video's, muziek, enzovoort die veel ruimte in beslag nemen. Het zou dan direct beter moeten gaan.

Geen verbinding

 

© PXimport

Schakel vliegtuigmodus in en uit om een verbinding te herstellen

Heel irritant, maar het komt wel eens voor: je krijgt plotseling geen verbinding met je draadloze netwerk (wordt niet getoond) of met het mobiele netwerk (3G of 4G). Veel mensen starten dan hun iPhone opnieuw op, en dat werkt, maar er is een snellere manier. Tover het Bedieningspaneel tevoorschijn door naar boven te vegen en druk op Vliegtuigmodus. Laat de vliegtuigmodus zo'n 30 seconden ingeschakeld en schakel deze dan weer uit. Je zult zien dat je weer verbinding hebt (aangenomen dat er iets is om verbinding mee te maken, natuurlijk).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten