Consumenten testen: de Philips 3000 Series eierkoker

© Philips

Consumenten testen: de Philips 3000 Series eierkoker

Geplaatst: 12 mei 2024 - 12:01

Partnerredactie

Een eitje koken is op papier een van de makkelijkste dingen die er zijn – en toch valt het in de praktijk vaak een beetje tegen. Een perfect gekookt ei kan je gerecht maken of breken, en met een eierkoker krijg je altijd het gewenste resultaat. Daarom hebben we vijftien testers van het Review.nl Testpanel gevraagd de Philips 3000 Series HD9137/90 eierkoker aan een grondige test te onderwerpen. De resultaten van die test vind je in dit artikel.

Partnerbijdrage – in samenwerking met Philips

De HD9137/90 maakt het leven in de keuken weer een stukje makkelijker. De eierkoker beschikt over 400 watt kookvermogen om tot zes eieren tegelijk klaar te maken. Door de handige maatbeker met waterniveaumarkering kook je je eieren altijd op dezelfde manier, veel nauwkeuriger dan in een pannetje water.

De Philips HD9137/90 eierkoker zorgt ervoor dat je tot wel 70 procent minder energie verbruikt dan wanneer je je eitjes op de ouderwetse manier kookt. In het apparaat is een eierprikker gebouwd om scheurende en lekkende eieren te voorkomen. Je kunt zelfs je eieren pocheren, tot wel drie tegelijk!

Als je klaar bent, berg je de 3000 Series makkelijk en snel op. Door het compacte formaat neemt hij bovendien weinig ruimte in beslag: alle accessoires passen er gewoon in.

Philips 3000 Series eierkoker

© Philips

Tot zover de details op papier. Hoe beviel de Philips 3000 Series eierkoker bij het Review.nl Testpanel? Dit zijn hun bevindingen. 

Design

Bij keukenapparatuur is het design niet onbelangrijk, helemaal als je het apparaat vaak gebruikt. Het testpanel is zeer te spreken over het uiterlijk van de Philips HD9137/90. "Mooi, strak, niet te groot," verwoordt een van de testers het, "en de zwarte kleur past goed in elk interieur."

Daar zijn de andere testers het mee eens. "Een apparaat dat je met trots in je keuken hebt staan," zeg een van hen. "De eierkoker heeft een elegant en compact ontwerp," vindt een ander.

Over dat laatste waren de testers ook zeer te spreken. Stuk voor stuk roemen ze de eierkoker om zijn compacte vorm. Dat begint al bij de levering: "Hij zat in een mooi, compact doosje, en de eerste indruk was goed: accessoires die handig in elkaar passen en netjes opgeborgen kunnen worden." Dat de eierkoker makkelijk op te bergen is, werd door meerdere testers als extra voordeel genoemd, en ook het feit dat de eierkoker maar één enkele knop heeft, werd erg gewaardeerd.

Gebruik

Het testpanel vond de HD9137/90 over het algemeen handig in gebruik, al had een aantal van hen wel liever een wat uitgebreidere gebruiksaanwijzing gezien, omdat het nog niet helemaal duidelijk was waar de symbolen voor stonden. Maar: "Als je dat eenmaal doorhebt, is het een fijn ding," zegt een tester. Een ander verwoordt het als volgt: "Het is geen ingewikkeld apparaat. De juiste hoeveelheid water in de maatbeker gieten, en het apparaat doet de rest."

Anderen hadden helemaal geen last van de ietwat summiere gebruiksaanwijzing. "De eierkoker is gemakkelijk in gebruik," zegt een van de testers, en een ander beaamt dat: "Supermakkelijk" is zelfs de bewoording die gebruikt wordt.

Wat een aantal van de testers wel opmerkt, is dat de maatbeker wat lastig af te lezen is, en dat de streepjes voor verschillende waterniveaus – waarmee wordt bepaald hoe hardgekookt een ei uit het apparaat komt – wat dicht bij elkaar staan. Toch zijn de testers over het algemeen zeer te spreken over het gebruik van de eierkoker.

Over het schoonmaken van de Philips 3000 Series zijn de meningen licht verdeeld. Een deel van de testers vond na een paar gekookte eieren al wat kalkaanslag op het apparaat, al is dat voor een groot deel te voorkomen: "Een oplossing is om gedemineraliseerd water te gebruiken," geeft een van de testers als tip. Even een korte schoonmaakbeurt na gebruik doet volgens het panel ook wonderen. 

Philips 3000 Series eierkoker

© Philips

Resultaat

Wat het resultaat betreft valt er een duidelijke lijn in de meningen te ontdekken: zonder uitzondering zijn de testers zeer tevreden over hoe de eieren uit de eierkoker komen. "De eieren worden gekookt zoals het hoort, en het resultaat is precies goed," zegt een van hen. Een andere tester moest even wennen en de eerste paar eitjes waren nog niet zoals ze hoorden te zijn, maar: "Als je het eenmaal doorhebt, werkt het erg gemakkelijk, en maak je elke dag keer op keer verse eitjes."

Ook andere testers strooien met superlatieven. "Het resultaat is telkens perfect!" vindt een van hen. Of, zoals een ander zegt: "De eieren komen er perfect uit, of je ze nu hard, zacht, of gepocheerd wilt hebben."

Dat laatste was bij de meeste testers het geval, al zijn er een aantal bij wie het pocheren wel iets meer voeten in de aarde had. Een enkeling had last van vastplakkende eieren, maar dat is gemakkelijk op te lossen: een druppeltje olie toevoegen voor je het ei gaat pocheren is een goede manier om dat te voorkomen.

Ontdek de Philips HD9137/90 eierkoker

op Kieskeurig.nl

Conclusie

Het perfecte ei koken is bijna wetenschap – als je het zelf doet, tenminste. De Philips 3000 Series HD9137/90 neemt je de moeilijkheid uit handen, en het resultaat mag er zijn: het testpanel is unaniem lyrisch over hoe de eieren uit de eierkoker komen. Het gebruik is een beetje wennen, maar als je het eenmaal door hebt, kun je keer op keer genieten van een perfect resultaat.

Het is een handig apparaat, compact genoeg om niet in de weg te staan, helemaal omdat alle accessoires bij het opbergen in de eierkoker zelf passen. Het strakke design zorgt er ook voor dat hij mooi op je aanrecht staat.

De functie om eieren te pocheren (tot wel drie tegelijkertijd) kan ook op veel positieve feedback rekenen, helemaal als je ook nog een druppeltje olie toevoegt om te zorgen dat de eieren makkelijker los komen.

Al met al was het testpanel erg te spreken over de eierkoker, het gebruik en het uiteindelijke resultaat. Daarom krijgt de Philips 3000 Series HD9137/90 van het Review.nl Testpanel een verdiende 7,8.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten