The Whispered World is een ouderwets vertrouwd point and click adventure waarbij het net is of je een tekenfilm bekijkt. Klinkt als een aanrader voor adventure liefhebbers, maar uitgever Deepsilver koos er voor om deze game niet officieel in de Benelux uit te brengen. Desondanks is de game wel te bestellen bij bol.com en is hij ook verkrijgbaar via de online gamedienst Steam.

Een review kan dus niet uitblijven.

In The Whispered World neem je de rol aan van de depressieve puberclown Sadwick die samen met zijn pesterige broer en seniele opa een reizend circus vormt. Sadwick wordt geteisterd door nachtmerries en op een goede dag komt hij Bobby tegen, een boodschapper van de Koning. Hij leert dat de wereld op het punt staat te vergaan en dat een orakel genaamd Shana raad weet. In de hoop dat zij hem meer over zijn nachtmerries kan vertellen gaat hij op zoek naar Shana en zo begint zijn ‘epische’ avontuur.

Sprookjeswereld

De graphics in The Whispered World zijn schitterend vormgegeven, ondanks dat de resolutie blijft steken op 1280 x 1024. Zelfs op grotere schermen blijven de getekende graphics mooi. Het is zo mooi zelfs dat alle objecten die je eventueel kan oppakken of gebruiken ook naadloos verweven zijn in de achtergrond. Voor het uiterlijk is dit heel mooi, maar het maakt het wel een stuk lastiger om interactieve objecten in het spel te vinden. Gelukkig laat een druk op de spatiebalk alle interactieve items op het scherm zien.

Zwartkijker Sadwick

De sfeer is goed gegrepen in The Whispered World, en ook de stemmen zijn geloofwaardig ingesproken. Echter moet je wel tegen Sadwick's gigantische negatieve houding kunnen, want wat kan het kleine kereltje klagen zeg! Alles is negatief en hij kan niks. Het leidt wel tot hilarische monologen en dialogen maar je moet er wel tegen kunnen. Mensen die zich aan zwartkijkers irriteren zonder de ironie er van te kunnen zien, kunnen maar beter niet met Sadwick op pad gaan.

Onlogische puzzels

Uiteraard moet er ook gepuzzeld worden in The Whispered World en zo nu en dan moet je behoorlijk de ‘Mac Guyver’ uithangen om verder te komen. Dit past op zich allemaal in het genre, maar het is wel jammer dat diverse puzzels wel erg vergezocht zijn. Dit betekent dat je bereid moet zijn om naar hints te zoeken op plaatsen die eigenlijk niks te maken hebben met de puzzels zelf, en dat is jammer. Je gaat bij het spelen van The Whispered World dan ook niet ontkomen aan het gebruik van een walkthrough.PluspuntenMinpuntenConclusie

  • schitterende graphics

  • mooie sprookjeswereld

  • grappig

  • vergezochte puzzels

  • Sadwick's geklaag kan je opbreken

The Whispered World is een mooie adventure-game voor de liefhebbers, maar zij moeten er wel rekening mee houden dat niet alle puzzels en raadsels met logisch nadenken op te lossen zijn.

7,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000