Prince of Persia - The Forgotten Sands

De gloriedagen van Prince of Persia bevonden zich toch wel in de Sands of Time Trilogie van 2003 tot 2005. Na het afsluiten van deze trilogie kwam de Prins in cell shaded graphics weer terug in 2008. Deze Prince of Persia werd koeltjes ontvangen. De fans konden niet wennen aan de nieuwe stijl, ondanks dat deze game wat ons betreft echt de moeite waard was.

Desalniettemin zat er voor Ubisoft niets anders op dan naar de fans te luisteren en zo wordt de Sands of Time trilogie een vierluik. Deze keer met deel anderhalf: The Forgotten Sands.

The Forgotten Sands speelt zich af tussen The Sands of Time en The Warrior Within, het eerste en tweede deel van de oorspronkelijke trilogie. Het verhaal begint wanneer de Prins het koninkrijk van zijn oudere broer Malik bezoekt om vervolgens wat te leren over leiderschap en heerschappij. Echter had de Prins niet op een slechter moment kunnen komen. Het koninkrijk van Malik wordt overspoeld door vijandige troepen en al snel is de Prins in de beste Prince of Persia stijl aan het rondklimmen, springen en vechten.

Zandbak

Malik is wanhopig en in een laatste desperate actie laat hij het leger van Koning Solomon vrij in de hoop zijn vijanden te verslaan. Echter is dit niet het leger van Koning Solomon maar een vijandige vloek. Gelukkig komen de Prins en Malik hier al snel achter en wordt het hele paleis bedolven onder het zand en komen er demonische wezens en skeletten uit de grond die alles en iedereen om zich heen vernietigen. Aan de Prins om al deze rotzooi weer op te ruimen. Hierbij krijgt hij de nodige hulp en natuurlijk - zoals ook in de andere Sands of Time delen - de mogelijkheid de tijd terug te draaien om zo vergissingen ongedaan te maken.

Mix van klassiek en modern

De gameplay van Prince of Persia - The Forgotten Sands is een beetje een mix van de oorspronkelijke snellere Sands of Time Trilogie en de klassieke statische gevechten van Prince of Persia uit 2008. De gevechten zijn nog wel snel genoeg, maar langzamer dan de gevechten uit de oorspronkelijke Sands of Time delen. De vijanden zijn redelijk traag waardoor de gevechten niet heel lastig zijn. Later in het spel verandert dit overigens wel. Het andere gedeelte is wellicht het belangrijkste van een Prince of Persia game: de acrobatische puzzels. Ubisoft heeft gekozen voor een aantal standaard kunstjes die de Prins kan, en daarmee moet je je weg zien te vinden door de ogenschijnlijk gigantische levels. Deze kunstjes zien er stoer uit hoewel het de Prins af en toe wel erg gemakkelijk afgaat.

Fresh Prince

Verder kan de Prins ook zichzelf upgraden met nieuwe krachten zoals het stilzetten van de tijd waardoor hij bijvoorbeeld over een waterval kan klimmen. Deze upgrades kun je kopen via de XP die je krijgt voor het verslaan van vijanden. Er zijn heel veel upgrades beschikbaar en je gaat niet alle upgrades verdienen wanneer je het spel 'maar' één keer uitspeelt. Wel moet ons van het hart dat de camera in de game echt een beperking is. Soms kun je deze ronddraaien om de omgeving te verkennen maar regelmatig geeft deze heel lineair aan waar je naartoe moet. Op die momenten weigert de camera bij te draaien als je anders loopt. Ook bij de zogenaamde 'boss-fights' staat de camera gefikst op de eindbaas terwijl andere kleine vijanden je het leven zuur maken.PluspuntenMinpuntenConclusie

  • terugdraaien van de tijd

  • op en top Prince of Persia

  • regelmatig beperkende camera

  • meer van hetzelfde

Prince of Persia – The Forgotten Sands is een waardige Prince of Persia game die de fans van de originele Sands of Time trilogie zeker zullen waarderen. Desondanks blijft het wel een beetje een herhalingsoefening met weinig vernieuwing.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000