Man bouwt kleine Super Nintendo van klei en Raspberry Pi Zero

Een YouTuber met de gebruikersnaam Lyberty5 heeft een Raspberry Pi Zero omgetoverd tot Super Nintendo. Dat zien we wel vaker, maar in dit geval valt vooral de case op.

De knutselaar koos er namelijk niet voor om de behuizing te realiseren met een 3D-printer, maar om alles met de hand te doen. Het grootste deel van de case is opgetrokken uit klei, waar de details met een klein mesje ingesneden zijn.

Nadat het klusje geklaard was, kon de Raspberry Pi Zero ingebouwd worden. Daarnaast was er nog ruimte voor een usb-hub, die nodig is om uiteindelijk twee controllers te kunnen verbinden. In onderstaande video zie je hoe een en ander aan elkaar wordt gesoldeerd.

Tussen duim en wijsvinger

Het resultaat is de SNES Micro, een Super Nintendo die tussen duim en wijsvinger past. Daarbij moeten we direct denken aan de NES Mini van Nintendo zelf, hoewel die groter uitvalt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000