20 miljoen kijkers voor gametoernooi

Spelcomputer & games

Geplaatst: 30 juli 2014 - 06:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:02

Meer dan 20 miljoen kijkers hebben live meegekeken naar een internationaal gametoernooi, dat helemaal in het teken stond van één game: Dota 2. Daar werd tevens de grootste prijzenpot uit de geschiedenis van de zogenaamde 'eSports' verdeeld.

In de game van Half-Life ontwikkelaar Valve nemen teams het tegen elkaar op en proberen ze elkaars basis te vernietigen, terwijl ze ook rekening moeten houden met computerbestuurde tegenstanders. 

Streamen

De wedstrijden binnen het International-toernooi werden live gestreamd. Valve laat weten dat er tijdens piekuren meer dan 2 miljoen mensen tegelijk keken, een verdubbeling van het aantal toeschouwers ten opzichte van een jaar geleden.

Het succes is mede te danken aan een speciale stream voor mensen die niet bekend zijn met de game. Matches werden daar voorzien van commentaar met een lage instapdrempel, zodat ook beginners deze gemakkelijk konden volgen.

Miljoenen

Het Chinese team Newbee ging er vandoor met de hoofdprijs van 5 miljoen dollar. 10 miljoen dollar werd verdeeld onder alle winnaars, een ongekend hoog bedrag voor een gametoernooi. Dat is mogelijk gemaakt doordat spelers van Dota 2 in de aanloop naar de wedstrijden een exclusief in-game voorwerpen konden kopen, waarvan een deel van de opbrengst naar het toernooi ging.

Maandelijks spelen bijna 8 miljoen mensen de online game, die inmiddels World of Warcraft voorbij streeft in populariteit.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000