Zo stream je live-video's via Meerkat

© PXimport

Zo stream je live-video's via Meerkat

Geplaatst: 14 oktober 2015 - 10:11

Aangepast: 14 december 2022 - 12:17

Redactie ID.nl

Een live stream opzetten kan al lang (bijvoorbeeld via YouTube of Ustream), maar het wordt steeds eenvoudiger. Dankzij Meerkat kun je dat ene speciale moment live met je vrienden delen. Het enige wat je nodig hebt, is een Twitter-account. Wij leggen je uit hoe je te werk gaat.

App installeren

Meerkat is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android. De mogelijkheden zijn nagenoeg identiek. Open de App Store of Google Play op je smartphone en ga op zoek naar Meerkat. Download de app en tik op Installeer (iOS) of Installeren (Android) om de gratis app op je telefoon te zetten. Lees ook: Periscope: Zo zend je live video's uit vanaf je smartphone.

Koppelen aan Twitter

Ga daarna op zoek naar het gele Meerkat-icoon op je smartphone om de app te openen. Voer je mobiele nummer in of tik op Or Login with Twitter en geef Meerkat toegang tot je account. Geef de app vervolgens ook toegang tot je camera en locatie door respectievelijk op OK en Sta toe te tikken. Vervolgens krijg je onder Live al enkele streams van populaire Meerkat-gebruikers voorgeschoteld.

Streams bekijken

Vanuit het Meerkat-startscherm krijg je een overzicht van live streams. Eén keer klikken is voldoende om te starten met kijken. Met de knop met het tekstballonnetje links onderaan kun je een reactie achterlaten. Je ziet ook wie er nog kijkt en welk commentaar andere Meerkat-gebruikers geven.

 

© PXimport

Jij kunt altijd controleren wie er naar je stream kijkt.

De knop met het huisje brengt je terug naar het startscherm. Daar kun je met het vergrootglas op zoek naar andere Meerkat-gebruikers. Eén keer tikken op het plusteken volstaat om een persoon te volgen.

Zelf streamen

Wil je zelf een stream opzetten? Geef bovenaan, onder Start in het startscherm, een korte omschrijving in, tik daarna op Stream en richt je camera. Jij kunt met de knoppen onderaan je flitser inschakelen of switchen tussen de camera aan de achterzijde en voorzijde van je telefoon. Met de knop met het vierkantje beëindig je de opname.

Indien gewenst kun je de opname bewaren door op Save to My Meerkat Library te tikken. Op je Twitter-account verschijnt een automatische tweet met de melding dat je een live stream gestart hebt. Via die url kunnen vrienden onmiddellijk meekijken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten