Netflix pakt 'password sharing' aan met nieuwe maatregel: zo werkt het!

© PXimport

Netflix pakt 'password sharing' aan met nieuwe maatregel: zo werkt het!

Geplaatst: 10 maart 2023 - 08:32

Aangepast: 11 maart 2023 - 15:39

Redactie ID.nl

Netflix is voor velen dé streamingdienst bij uitstek, met een enorm aanbod aan films en series. Maar de populariteit van Netflix heeft ook een keerzijde: het delen van accountgegevens met anderen buiten het huishouden, oftewel 'password sharing'. Dit zorgt voor minder inkomsten voor Netflix en daarom hebben ze besloten om hier wat aan te doen. In deze Youtube Short leggen we uit hoe Netflix dit wil aanpakken en wat dit voor jou als gebruiker betekent.

Netflix gaat vanaf binnenkort kijken naar IP-adressen en apparaat-ID's om te voorkomen dat mensen hun account delen met anderen buiten hun huishouden. Wanneer een apparaat buiten het huishouden wordt gebruikt om in te loggen op Netflix, wordt er gevraagd om een verificatiecode die binnen 15 minuten moet worden ingevuld. Als er misbruik wordt gemaakt van het account, kan het account worden geblokkeerd. Het is nog niet duidelijk wanneer deze nieuwe maatregel precies wordt uitgerold, maar er wordt gesproken over het einde van het eerste kwartaal van dit jaar. Ook is nog niet bekend wat de extra kosten zullen zijn voor het delen van een account. Er wordt gesproken over drie dollar per maand, maar dit is nog niet bevestigd door Netflix zelf.

Als kijker is het belangrijk om te weten hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw account niet geblokkeerd wordt door deze nieuwe maatregel. In de Youtube Short geven we je daarom handige tips en tricks om je account veilig te houden en te voorkomen dat je geblokkeerd wordt. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en bekijk onze Youtube Short over de nieuwe maatregelen van Netflix tegen 'password sharing'!

Watch on YouTube

Vind je deze video leuk?

Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl

0

Powered by

logo

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000