Nederland is Europese koploper internetbankieren

Nederlanders internetbankieren het meest van heel Europa. Maar liefst 66 procent van de Nederlanders bankiert via internet, waar het gemiddelde in Europa 40 procent is.

 

Uit het rapport ‘2013 Europe Digital Future in Focus’ blijkt dat Nederland aan kop te gaan en het land dat bekend staat om banken, Zwitserland helemaal onderaan bungelt met slechts 19% van de bevolking die internetbankiert. Het gat met België is behoorlijk; ruim 25%.

Het CBS  stelde in augustus van 2012 nog dat 80% aan internetbankieren doet in Nederland en het lijkt voor de hand liggend dat dit aantal eerder stijgt dan daalt doordat bijvoorbeeld steeds meer ouderen zich aan internetbankieren wagen. Vanaf 2005 zou het aandeel Nederlanders dat internetbankiert met meer dan de helft zijn toegenomen volgens het onderzoek van het CBS in 2012.

Internetbankieren onbetrouwbaar

Aan de andere kant zou volgens een peiling van Stroom uit juni 2012 blijken dat een kwart van de Nederlanders geen vertrouwen

© CIDimport

 heeft in internetbankieren en dat dit aantal in 5 jaar is verdubbeld. Dat zou vooral komen door de berichtgeving over skimming, phising en andere gevaren.

Dus het mes snijdt blijkbaar aan twee kanten. De groep voorstanders en tegenstanders stijgen. Door de populariteit van internetbankieren, stijgt ongetwijfeld ook weer het aantal slachtoffers van skimming en phising. Daardoor stijgt ook de negatieve berichtgeving over internetbankieren en de groep die daardoor internetbankieren laat voor wat het is.

Bron: Security.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000