Lifehack van de week: tips voor mobiel internet in het buitenland

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over 11 tips voor mobiel internet in het buitenland.

Helaas hebben we in de Europa nog altijd de frustrerende roamingtarieven. Hoewel steeds meer providers de roamingtarieven verlagen en gratis een aantal MB’s voor in het buitenland bij hun (vaak duurdere) abonnementen geven, zullen nog veel reizigers geconfronteerd worden met roamingkosten als zij mobiel internet in het buitenland willen. In juni 2017 zullen roamingkosten definitief verleden tijd zijn. In de tussentijd zullen de kosten langzaamaan dalen. Helaas geldt dat natuurlijk niet als je buiten Europa reist en zul je daar roamingkosten houden.

In de lifehack van deze week, die weliswaar geschreven is door een partnerredactie, maar nog steeds erg nuttig is, krijg je 11 tips hoe je het beste met mobiel internet in het buitenland om kunt gaan. In deze lifehack vind je bijvoorbeeld een tabel met hoeveel data de populairste apps verbruiken, zodat je je daarop kunt voorbereiden. Een WhatsApp-bericht zonder foto is bijvoorbeeld 1 KB groot en het streamen van muziek doe je met 1 MB per minuut.

De lifehack geeft je ook tips over hoe je het dataverbruik van een alle apps kunt beperken. Je krijgt ook specifieke tips over hoe je bijvoorbeeld kunt voorkomen dat Facebook, WhatsApp en Instagram al je data opeten. Andere, handige tips gaan over hoe je slim kunt bellen, zodat je niet te veel data verbruikt, en hoe je veilig online je financiën kunt beheren op je mobiel.

Al deze en meer tips vind je in de volledige lifehack die je op de website van Lifehacking.nl vindt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000