Je locatie live delen in WhatsApp

© PXimport

Je locatie live delen in WhatsApp

Software

Geplaatst: 18 oktober 2017 - 11:14

Aangepast: 14 december 2022 - 14:15

Randolf Bouwma

In WhatsApp is het al een poosje mogelijk om je locatie te delen met je vrienden. Tot voor kort was dat slechts een momentopname. Je locatie live delen in WhatsApp is sinds vandaag ook een optie, zodat je op de voet gevolgd kan worden.

Je locatie live delen in WhatsApp doe je vanuit hetzelfde menu als voorheen. Open een chat en druk op het bijlage-icoontje onderin. Kies daar Locatie. In het volgende menu zie je de nieuwe optie staan: Live locatie delen. Zodra je daar tikt, komt er een pop-up tevoorschijn met wat extra informatie. Lees dit goed door en tik dan op Doorgaan.

Vervolgens bepaal je hoe lang je je locatie wilt delen. Standaard staat dit op een uur, maar je kunt ook kiezen voor een kwartier of zelfs acht uur. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je kiest, omdat je naderhand op ieder moment kunt kiezen om ermee te stoppen.

Je kunt ook nog een berichtje toevoegen. Tik daarna op de bekende groene verzendknop. Je locatie wordt nu live gedeeld. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer je wordt verwacht op een feestje, maar niet precies weet hoe laat je aankomt. Op deze manier hoef je anderen niet constant op de hoogte te houden. Ze hoeven alleen maar even in WhatsApp te kijken, en ze weten of je in de buurt bent.

© PXimport

Je zult merken dat je icoontje op de Google maps-kaart meebeweegt met je daadwerkelijke positie. Druk op Stoppen met delen als je je privacy weer terug wilt. Overigens is het goed te weten dat deze informatie - net zoals al het andere wat je in WhatsApp deelt - versleuteld wordt door middel van end-to-end-encryptie. Wees dus niet bang dat WhatsApp stiekem mee zit te kijken.

Ook in groepschats

Deze optie werkt overigens ook in groepchats. Meerdere deelnemers kunnen dan teggelijkertijd hun locatie met elkaar delen. Iedereen wordt op hetzelfde kaartje weergegeven, zodat jullie elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000