De in Nederland inmiddels razend populaire groepsdealsite Groupon heeft in Amerika flinke uitbreidingsplannen. Het bedrijf is van plan fysieke warenhuizen op te kopen om zo de concurrentie met Amazon aan te gaan.

Groupon is van plan warenhuizen aan te schaffen om zelf goederen in te kopen, op te slaan, en te verkopen. De zet lijkt op die van Amazon, die in het verleden een soortgelijke strategie hanteerde. Het gaat hierbij wel om een risicovolle zet: er zijn maar weinig bedrijven die het gelukt is de overstap van web naar fysieke winkel te maken. Zeker omdat Groupon aanvankelijk van plan is de producten tegen de volledige prijs te verkopen. Het bedrijf zelf noemt Costco en Sam's Club goede voorbeelden van waar Groupon naar toe wil.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000