Google Home-speakers in Nederland verkrijgbaar

© CIDimport

Google Home-speakers in Nederland verkrijgbaar

Geplaatst: 9 oktober 2018 - 06:37

Aangepast: 20 september 2022 - 07:43

Joris Peterse

De Google Home en Google Home Mini speakers zijn vanaf 24 oktober in Nederland verkrijgbaar. De speakers kunnen muziek afspelen, maar hebben ook de spraakassistent Google Assistant ingebouwd.

Google Home-speakers in Nederland verkrijgbaar

De aankondiging van de slimme speakers in Nederland is vlak voor een groot internationaal

, waarbij naar verwachting nieuwe smartphones, tablets en Chromecasts worden aangekondigd.

Google Assistant

De Google Home en kleinere Google Home Mini zijn geen nieuwe producten, ze zijn al een tijdje verkrijgbaar in onder andere Frankrijk, Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Omdat de Google Assistant sinds deze zomer ook Nederlands spreekt (en verstaat natuurlijk) verschijnen de slimme speakers ook in Nederland.

De Google Assistant in de Home-speakers kan zoal gebruikt worden om spraakgestuurd vragen te stellen aan de zoekmachine, huishoudelijke apparatuur (zoals slimme verlichting en thermostaten) te bedienen en media af te spelen. Hiervoor moet het apparaat natuurlijk wel verbonden zijn met internet en continu meeluisteren.

Beschikbaarheid

De Google Home gaat 149 euro kosten, de Mini-uitvoering 59 euro. Bovendien komt de Google Home Mini in verschillende kleuren in de schappen te liggen: zwart, wit en koraal. Vanaf 24 oktober zijn de slimme speakers te koop.

 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000