Film jOBS beleeft Nederlandse première op 5 september

De filmdistributeur eOne Benelux heeft bevestigd dat de speelfilm jOBS vanaf 5 september in de Nederlandse bioscopen zal draaien. De film, die handelt over Apple-oprichter Steve Jobs, was eerder flink vertraagd.

De film over Steve Jobs met Ashton Kutcher in de hoofdrol zal vanaf 5 september in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. iCulture kreeg dat bevestigd van de Nederlandse distributeur eOne Benelux. De film komt op 16 augustus al uit in Amerika. In eerste instantie zou de film al in april verschijnen in Amerika, maar dit werd uitgesteld omdat het bedrijf achter de film meer tijd nodig had voor marketing en promotie. Een Belgische première is nog niet bekend.

De film, getiteld jOBS, gaat over het leven van Steve Jobs als Apple-oprichter. Kutcher vertolkt de rol en portretteert Jobs vanaf de begindagen van Apple tot de hoogtijdagen die het bedrijf beleefde tot aan zijn dood. Joshua Michael Stern regisseerde de film.

Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak vindt de film maar niks. Hij zegt dat jOBS niet laat zien hoe het werkelijk is gegaan bij Apple. Zo meent hij dat de manier waarop Jobs en Wozniak met elkaar omgaan in de film totaal niet realistisch is.

Er komt ook een tweede film uit over het leven van Steven Jobs. Deze wordt geproduceerd door Sony en is gebaseerd op een biografie van Jobs van Walter Isaacson. Aaron Sorkin, die bekend is van The Social Network, werkt aan het script. Wanneer deze film uitkomt is nog niet bekend, maar de film bevindt zich nog in een vroege productiefase.

  

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten