Eset zakt voor beveiligingstest

AV-Test heeft de resultaten van zijn tweemaandelijkse beveiligingstest bekendgemaakt. Het testlab onderzocht 22 antimalwarepakketten, waarvan Eset de opvallendste verliezer is.

Iedere twee maanden test het Duitse onderzoeksinstituut AV-Test de nieuwste versies van alle beveiligingspakketten. Omdat malware steeds verder evolueert, en antivirusfabrikanten steeds meer beveiligingsmaatregelen nemen, wordt al hun beveiligingssoftware onderworpen aan een test met de nieuwste malware. Gekeken wordt hoe veel malware herkend wordt door de virusscanner, hoe goed infecties verwijderd worden en of Windows er niet al te zeer door vertraagd wordt.

Waar Eset Smart Security in de januari/februari-test nog met de hakken over de sloot slaagde, blijkt de fabrikant nu echt niet mee te komen met de rest. Hoewel Eset van oudsher de pc niet zwaar belast, blijft de malwaredetectie achter en ook het repareren van geïnfecteerde bestanden is niet zo goed. Naast Eset faalde ook Ahnlab V3 de test. Van de 22 geteste consumentenproducten krijgen de andere twintig wel de AV-Test-onderscheiding. Ook Trend Micro voegt zich bij het gezelschap van falende pakketten: in de zakelijke test wist het als enige van de acht de certificatie niet te halen.

Het is niet allemaal kommer en kwel: vooral Bitdefender, Kaspersky, G Data, F-Secure en Symantec kwamen goed uit de test. De complete beoordeling is terug te lezen op de website van AV-Test

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000