Ebay is gehackt dus wijzig je eBay-wachtwoorden

© PXimport

Ebay is gehackt dus wijzig je eBay-wachtwoorden

Geplaatst: 22 mei 2014 - 06:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:56

Redactie

De database met accountgegevens van eBay is in handen van hackers gekomen. Pikant detail is dat deze hack al in februari plaatsvond en dat het bedrijf daar nu pas mee naar buiten komt.

Alle gebruikers van eBay moeten hun wachtwoord veranderen na een cyberinbraak. Daarbij is toegang verkregen tot de database van "versleutelde wachtwoorden en andere niet-financiële data", waaronder naam, adres, e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer meldt het concern. De database is al in februari gehackt en eBay weet al twee weken van de aanval.

Inlog van medewerkers

Er zijn tot nog toe geen aanwijzingen dat accounts zijn misbruikt, sust het bedrijf. Het wijzigen van wachtwoorden is best practice na een dergelijke hack.

De hackers wisten de inlog van een 'klein aantal' eBay-medewerkers te bemachtigen, waarmee ze het bedrijfsnetwerk konden binnendringen. Het bedrijf bezweert dat financiële data van zusterbedrijf Paypal veilig is, want op een totaal gescheiden netwerk.

eBay is ook eigenaar van Marktplaats. Het is nog niet bekend of die site tevens is getroffen door de hack.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000