Chrome blokkeert Flash standaard vanaf eind 2016

Google maakt bekend Flash automatisch te laten blokkeren in Chrome vanaf het einde van dit jaar. Door de maatregel hoopt het bedrijf dat sites eerder de overstap maken naar het snellere en veiligere html5.

Chrome-gebruikers krijgen een waarschuwingsbalk in beeld bij de sites waarop Flash wordt tegengehouden. Daar kunnen ze er alsnog voor kiezen Flash weer in te schakelen, waarna de browser dat voor die site onthoudt. 

Om internetters niet gelijk te bombarderen met notificaties, blijven tien van de meestbezochte websites nog een jaar buiten schot. Flash blijft ingeschakeld op onder meer YouTube, Facebook, Amazon en Twitch.

Overstap

Overigens zijn sites als YouTube en Facebook al langer de overstap aan het maken. Zo gebruikt Facebook Flash niet meer voor video's, maar wel nog voor spelletjes. 

Vorige week nog werd er voor de zoveelste keer een gevaarlijk lek ontdekt in Flash. Adobe kwam daarom afgelopen donderdag met een patch.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000