Acrobat XI focust op productiviteit

PDF is Adobes eigen standaard. Iedere nieuwe release van Acrobat zet daarom de standaard voor innovatie in het formaat. Acrobat XI doet dat deze keer vooral met verbeteringen in de workflow.

Op allerlei vlakken wordt Adobe aangevallen als het gaat om pdf-productie. Microsoft heeft in Office een eigen pdf-functie geïntegreerd en de talloze third-party pdf-printers bieden gratis veel functionaliteit die het betaalde Acrobat ook heeft. Toch weet Adobe met iedere release weer overtuigende functies aan te brengen. Bij Acrobat XI Standard en Pro gaat het deze keer om productiviteitsverbeteringen.

Voor bedrijven die veel met pdf werken is het een bekend probleem: het brondocument van een bepaald rapport is weg maar toch moeten er nog kleine wijzigingen worden aangebracht in de pdf. Acrobat XI kan daarom vanaf nu ook pdf’s bewerken. Tekst en afbeeldingen zijn aan te passen, waarbij de tekst automatisch doorloopt. Nieuw is daarnaast de integratie met de (betaalde) ondertekeningsdienst EchoSign. Adobe integreert functies die het in 2011 overgenomen bedrijf heeft ontwikkeld in Acrobat, zodat je documenten direct kunt ondertekenen met je handtekening. Voor grootverbruikers van formulieren is er integratie met FormsCentral, waarmee je snel (online) formulieren kunt opbouwen, distribueren en resultaten analyseren.

Adobe Acrobat XI is vanaf vandaag te koop, onder andere in de webwinkel van Adobe. Acrobat XI Pro kost € 676 (€ 290 upgrade) en de Standard-versie moet € 422 opbrengen (€ 200 upgrade).

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000