Pokémon Go in 2020: dit is er veranderd

© PXimport

Pokémon Go in 2020: dit is er veranderd

Geplaatst: 27 mei 2020 - 05:43

Aangepast: 25 november 2022 - 10:24

Wesley Akkerman

In 2016 moesten we er allemaal aan geloven: Pokémon Go. Naar buiten gaan, kilometers lopen om voornamelijk dezelfde pokémon te vangen en ondertussen hopen dat die Dratini langs de grachten in Amsterdam tevoorschijn kwam. In 2020 is er een hoop veranderd aan het spel. Is dat reden genoeg om terug te keren? We zetten de veranderingen op een rijtje.

Daar waar we in 2016 nog te maken hadden met 151 Pokémon in de app, hebben we er nu 649 om te vangen. In de afgelopen jaren heeft ontwikkelaar Niantic namelijk de Pokedex van Johto, Hoenn, Sinnoh en Unova toegevoegd. Dat betekent dat er pokémon uit de games Gold/Silver/Crystal, Ruby/Sapphire/Emerald, Diamond/Pearl/Platinum en Black/White/Black 2/White 2 zijn bijgekomen.

Naast genoeg candy (waarmee je pokémon sterker maakt en evolueert), heb je nu ook speciale items nodig waarmee je de beesten in Pokémon evolueert. Denk dan aan de Metal Coat of een Sun Stone, maar ook een Sinnoh of Unova Stone. Die kun je verzamelen door aan Pokéstop te draaien of mee te doen met de onderzoeken (daar later meer over). Ook kun je nu vrienden toevoegen in het spel en elkaar dagelijks cadeautjes geven met daarin Pokéballs, Potions en nog veel meer.

Verder kun je nu met vrienden ruilen en vechten. Ook kun je van je teamleider een evaluatie krijgen over de statistieken van je pokémon. Zo bepaal je welke het beste is voor de gevechten. Er zijn drie statistieken om rekening mee te houden: hitpoints, aanval en verdediging.

© PXimport

Gevechten en gyms in Pokémon Go

Pokémon achterlaten op gyms is niet nieuw, maar dat ze langzaam CP (combat power) verliezen, wel. Je kunt het CP verhogen door ze berries te geven (waar er nu ook meer van zijn). Daarnaast bieden gyms toegang aan tot raids, op specifieke momenten van de dag. Je kunt het dan, in je eentje of met vrienden en onbekenden, opnemen tegen grote pokémon, die je daarna kunt vangen. De ene pokémon is sterker dan de andere: je kunt ze niet allemaal alleen verslaan.

Naast offline gevechten tegen je vrienden zijn er ook online battles tegen andere spelers. Hiervoor is het belangrijk dat je pokémon met goede stats hebt (vandaar ook dat nieuwe beoordelingssysteem), zodat je goed beslagen ten ijs komt. Je kunt verschillende items winnen en zelfs legendarische beesten vangen in Pokémon Go na het winnen van genoeg gevechten.

Team Rocket is inmiddels ook gearriveerd in de wereld van Pokémon Go. Je komt de teamleden en -leiders tegen bij Pokéstops. Ze hebben dan ook Shadow Pokémon die je kunt vangen en herstellen, wat voor een extra doel kan zorgen.

Meer nadruk op ontdekken en community

Pokémon Go biedt nu toegang tot missies. Dat gaat om dagelijkse taken maar ook om opdrachten die wat langer duren. Zo haal je meer uit je dagelijkse wandelingen dan eindeloos dezelfde beesten vangen – je hebt meestal een secundair doel op de achtergrond. En dat motiveert. Als je doelen voltooit krijg je speciale items, maar ook legendarische pokémon die je moet vangen.

Verder kun je nu een buddy pokémon mee op pad nemen, die heel de tijd achter je aanloopt. Dit is een nieuwe manier om candy te verzamelen en dus met name handig voor zeldzame pokémon als Dratini, Larvitar en andere pseudo-legendaries. Het verschilt per pokémon hoeveel stappen je moet zetten voor een extra snoepje. Daarnaast zijn er andere bonussen te verdienen: zo kan je buddy een item vinden of helpen bij het vangen van een monster.

Ook zijn er de laatste maanden communitydagen toegevoegd, een dag waarop een specifieke pokémon veel vaker voorkomt en dus gemakkelijker te evolueren is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000